هشتمین جلسه شورای تخصصی فرهنگی اجتماعی
دکتر کریمی: اعتماد به دانشجویان زمینه را برای ارتباط واقعی و دلسوزانه بین دانشجو و مسئولان فراهم خواهد کرد
رئیس دانشگاه در هشتمین جلسه شورای تخصصی فرهنگی اجتماعی دانشگاه تاکید کرد اعتماد به دانشجویان زمینه را برای ارتباط واقعی و دلسوزانه بین دانشجو و مسئولان فراهم خواهد کرد و اگر این اعتماد نباشد با توجه به هوش جوانان و دانشجویان و پیشرفت وسایل ارتباطی ممکن است حرفها و دغدغههای نگفته بهگونهای نامطلوب مطرح شود.
در ابتدای جلسه دکتر عبدالرحمان رستمیان، معاون فرهنگی دانشگاه ضمن خوش آمدگویی به حاضران گفت: قرار شد در هر یک از جلسات شورای فرهنگی یکی از روسای دانشکدهها و بیمارستانها حضور یابند و گزارش امور فرهنگی واحد خود را ارائه دهند؛ این کار به دو منظور انجام میشود، یکی با هدف الگوبرداری از کارها و ابتکارات فرهنگی برای بسط و تسری آن به سایر واحدهای دانشگاه و دیگر اینکه اگر ستاد و معاونت فرهنگی میتواند در کاری کمک کند و یا تسهیل گر باشد به آنها کمک کند.
وی افزود: پس از اعلام این موضوع به دانشکدهها، دانشکده پرستاری و مامایی اولین دانشکدهای بود که برای حضور در شورای فرهنگی و ارائه گزارش داوطلب شد چنانکه همیشه در حوزه فرهنگی از دانشکدههای فعال و پیشرو بوده است و جا دارد در این مورد از دکتر نیکبخت رئیس این دانشکده تشکر و قدردانی کنم.
در ادامه دکتر علیرضا نیکبخت، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی ابتدا توضیحاتی در مورد تعداد دانشجویان، اعضای هیئتعلمی و کارکنان ارائه داد و سپس به تشریح فعالیتهای فرهنگی دانشکده پرداخت.
وی 4 فعالیت را بهعنوان برندهای دانشکده پرستاری و مامائی عنوان کرد و گفت: کرسیهای آزاداندیشی که اولین آن با استقبال کارکنان و دانشجویان برگزار شد و سعی بر آن است که هر دو ماه یکبار برگزار شود. دوم حلقه گفتگوی صمیمانه و دورهمی دانشجویان، اعضای هیئتعلمی و مسئولان دانشگاه است که بهصورت سالانه در محیط باز و بهصورت گفتگوهای خودمانی و دورهمی دوستانه صورت میگیرد و هریک بهراحتی مسائل مدنظرشان را بهطور مستقیم مطرح میکنند. سوم برگزاری حلقههای صالحین و چهارمین برند این دانشکده سهشنبههای مهدوی است که بهصورت دانشجویی در محیطی صمیمانه از امام زمان عجل الله تعالی فرجه یاد و معارف مهدوی ارائه میشود.
دکتر نیکبخت با بیان اینکه در این دانشکده 13 تشکل و کانون دانشجویی و سه نشریه با رویکرد فرهنگی و نیز دو کانون علمی فعالیت میکنند فعالیتهای دانشکده را در راستای برنامه 4 ساله این دانشکده خواند و ضمن تقدیر از معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده دکتر اکرم السادات سادات حسینی و سه نفر کارشناس فرهنگی همکار شامل کانونها، تشکلها و نشریات فرهنگی را بازوهای فرهنگی دانشکده عنوان کرد.
وی برگزاری اردوها، جشنها، مراسم مختلف ملی و مذهبی، مسابقات فرهنگی و ورزشی، مناظرات مختلف و دیدار رئیس دانشکده با تکتک 58 نفر عضو هیئتعلمی، دیدار هیئترئیسه دانشکده با دانشجویان در قالب شبنشینی در خوابگاههای دانشجویی و گفتگوی صمیمانه با آنها را از دیگر فعالیتهای فرهنگی این دانشکده بیان کرد.
گزارش جامع دکتر نیکبخت از فعالیتهای گسترده و متنوع فرهنگی موردتوجه حاضران قرار گرفت و از فعالیتهای ایشان تقدیر و تشکر شد.
در ادامه دکتر رئیس دانشگاه نیز ضمن تشکر از فعالیتهای انجام شده در دانشکده پرستاری و مامایی افزود: این دانشکده به دلیل نوع مسئولیت و دانشجویان آن نیاز به یک نگاه جامعالاطراف و همهجانبه دارد و دکتر نیکبخت نیز بسیار خوب به این جنبه پرداختهاند.
وی در ادامه اعتماد به دانشجویان در انجام امور را از ملزومات کار شمرد و افزود: اعتماد به دانشجو باید یک اعتماد عملی باشد نه در حد حرف؛ البته ممکن است به سبب این اعتماد خطاهایی هم صورت گیرد که طبیعی است و خطاهای جزئی حتی ممکن است در یک خانواده نیز اتفاق بیفتد اما قابل اصلاح است.
دکتر کریمی گفت: اگر این اعتماد نباشد با توجه به هوش جوانان و دانشجویان و پیشرفت وسایل ارتباطی ممکن است حرفها و دغدغههای نگفته بهگونهای نامطلوب مطرح شود درحالیکه اعتماد به دانشجویان زمینه را برای ارتباط واقعی و دلسوزانه بین دانشجو و مسئولان فراهم خواهد کرد که با توجه به هوش و نکتهسنجی جوانان امروزی میتواند کارگشا باشد.
دکتر عباسی مسئول حوزه بسیج دانشجویی از دیگر اعضای جلسه شورای فرهنگی نیز گفت: در حوزه بسیج دانشجویی فعالیتها را تخصصی کرده و با محوریت حوزه تخصصی دانشگاه که بهداشت و درمان است برنامهریزی کردهایم.
وی با اشاره به جلساتی که با مسئولان دانشگاه داشتهاند گفت: صحبتها و دغدغههای مسئولان دانشگاه را تجزیهوتحلیل کرده و برنامهها را در راستای آن تنظیم کردهایم.
وی در ادامه سه محور سبک زندگی و پژوهش در مورد اعتیاد در خوابگاهها و روشهای پیشگیری از آن، پویش مصرف کالای ایرانی و پیگیری اردوهای جهادی در حاشیه شهر تهران را از محورهای فعالیتهای حوزه بسیج دانشجویی عنوان کرد.
مسئول بسیج دانشجویی از تعدادی از برنامههای این حوزه که در حال پیگیری است نام برد که ازجمله آنها پخش فیلم، بررسی بودجه سال 99 نظام سلامت، بررسی طرح جامع تحول در داروسازی، مناظرههای با محوریت نظام سلامت و اردوی راهیان نور است و از مسئولان دانشگاه خواست که در تدوین و اجرای برنامهها بسیج را یاری دهند.
امیرحسین رسولی دیگر نماینده حوزه بسیج نیز با تشریح اردوی راهیان نور سال گذشته و مشکلات موجود درخواست کرد برای رفع مشکلات اداری، آموزشی و مالی بسیج را یاری کنند که در ادامه دکتر رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه افزود: میتوان با تشکیل جلسهای با حضور معاونت فرهنگی، معاونت دانشجویی نهاد موضوع را بررسی و برای حل مشکلات موجود همکاری کرد.
آخرین گزارش این جلسه را نیز حجتالاسلام والمسلمین دکتر متوسل آرانی، مدیر گروه آموزشی معارف ارائه داد، او گفت: گروه معارف یک گروه آموزشی است و بالطبع در ساختار گروههای آموزشی دارای شرح وظایف مشخصی در حوزه آموزشی است و مسئولیت امور فرهنگی در حوزه دینی بر عهده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه است که آن را انجام میدهد هرچند نفس آموزش معارف اسلامی نوعی آموزش فرهنگی است.
وی در ادامه با ارائه گزارشی از امکانات و نیروی انسانی گروه معارف گفت: اساتید این گروه 7 عنوان درسی معارف اسلامی، انقلاب اسلامی، تاریخ و اخلاق اسلامی، تفسیر قرآن، اندیشه، متون اسلامی، فرهنگ و تمدن اسلام و ارزشهای دفاع مقدس را که جمعاً شامل 18 واحد درسی است ارائه میدهد. وی ضمن اشاره به پژوهشهای این گروه به تشریح یکی از پژوهشهای تحت عنوان سلامت معنوی پرداخت و در مورد نتایج این پژوهش که باورها و رفتارهای دینی دانشجویان پزشکی دانشگاه را در بدو ورود سنجیده بود گفت: نتایج این پژوهش گویای این است که مشکل دینی دانشجویان، اثبات وجود خدا، نبوت و قیامت نیست، آنها در کارکردهای اجتماعی دین در زندگی امروز نظرات متفاوت دارند.
دکتر متوسل افزود: تفاوت احکام دین میان دختر و پسر، در برخی موضوعات، به نحو درست برای دختران تبیین نشده و آنان در این موضوعات نمرات کمتری کسب کرده¬اند. در مقابل، دغدغه دختران برای انجام دستورهای دینی بیش از پسران و در صورت کوتاهی یا تخلف، آمادگی آنان برای جبران و بازگشت بیشتر است.
وی افزود این پژوهش هنگام فارغالتحصیلی گروه مخاطب تکرار خواهد شد تا تأثیر محیط و دروس دانشگاهی سنجیده شود، هرچند بهتنهایی نیز ما را با وضعیت باورهای دانشجویان ورودی که حاصل تأثیرات خانواده و آموزشوپرورش است آشنا و نکات قوت و ضعف را نشان میدهد.
در ادامه جلسه حجت السلام والمسلمین قریشی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه و دکتر رئیس کرمی معاون امور دانشگاهی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با بیان کاربردی بودن نتایج این پژوهش در حوزه فرهنگی دانشگاه درخواست کردند تا نتایج آن برای طراحی و ارتقاء برنامههای آینده فرهنگی استفاده شود.
در پایان دکتر کریمی افزود: این پژوهش در مورد دانشکده های دیگر نیز تکرار شود تا نتیجه کاملتری به همراه داشته باشد.
خبر و عکس: حسین میری
ارسال به دوستان