سومین نشست مدیران گروههای آموزشی دانشگاه برگزار شد
سومین نشست مدیران گروه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران بهمنظور بررسی برنامه چهارساله دانشگاه و دریافت بازخورد از مدیران گروههای آموزشی در زمینههای اولویتهای پیش روی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، سومین نشست مدیران گروه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، از ساعت 17 روز چهارشنبه، 17 خرداد 96 با حضور رئیس و اعضای هیئترئیسه دانشگاه، روسای بیمارستانها، روسا و معاونین دانشکدهها و مدیران گروههای آموزشی دانشگاه در مجتمع اردوگاهی شهید باهنر تهران برگزار شد.
ارائه گزارش معاونین دانشگاه
بخش اول این برنامه ارائه گزارش هرکدام از معاونتهای دانشگاه بود که در این بخش هر معاونت به ارائه گزارشی از رئوس فعالیتهای خود در دوره چهارساله اخیر پرداخت.
دکتر جلیلی، معاون آموزشی دانشگاه «ارتقاء کیفیت آموزش باهدف تربیت بهترین دانشآموختگان در تمام مقاطع»، «ارتقاء زیرساختهای آموزش» و «ساماندهی خدمات آموزشی» را سه راهبرد اصلی معاونت آموزشی برشمرد و به ارائه گزارشی از فعالیتهای انجامشده ذیل این سه راهبرد کلی پرداخت.
در ادامه دکتر یونسیان، معاون پژوهشی دانشگاه «ارتقای کیفی محصولات پژوهشی»، «هدفمندسازی پژوهش»، «حرکت به خارج از دانشگاه» را بهعنوان رئوس برنامههای معاونت پژوهشی عنوان کرد و در بخش پایانی گزارش خود در توصیهای برای دور بعدی برنامهریزی برای دانشگاه ایجاد و توسعه تعاملات بینالمللی جهت تسهیل صادرات محصولات دانشبنیان و انتقال دانش فنی به خارج از کشور را خواستار شد.
دکتر عرب خردمند، معاون بینالملل دانشگاه در گزارشی «پذیرش دانشجویان بینالملل»، «دعوت از اساتید مدعو بینالملل»، «تطبیق و متناسبسازی برنامههای آموزشی برای دانشجویان بینالمللی»، «کالج بینالملل دانشگاه» و «بازاریابی بینالمللی» را از رئوس برنامههای معاونت بینالملل در دوره چهارساله اخیر برشمرد.
در ادامه دکتر حلب چی معاون دانشجویی دانشگاه با اشاره به اینکه حدود 80 درصد فعالیتهای انجامشده در این حوزه در دوران مدیریت دکتر محقق انجامشده است؛ «ارتقاء رفاه دانشجویان بهمنظور ایجاد محیطی آرام و پویا» و «ایجاد فضای شاداب و فعال دانشجویی» را آرمانهای اصلی معاونت دانشجویی برشمرد و به ارائه گزارشی از فعالیتهای انجامشده در این حوزهها پرداخت.
دکتر پرویز، معاون فرهنگی دانشگاه «همکاری در گسترش تعهد و رفتار حرفهای بر اساس مبانی علمی ملی و دینی»، «ترویج و تقویت فرهنگ اقامه نماز در مجموعه دانشگاه و تعظیم شعائر مبتنی بر معرفت دینی»، «اعتلا، عمقبخشی و گسترش معرفت دینی بر پایه مکتب قرآن و اهلبیت (علیهمالسلام)»، «انجام پژوهشهای فرهنگی با هدف شناسایی نقاط قوت و ضعف موجود و سیاستگذاری مناسب» و «توجه به هویت ملی و حمیت دانشگاهی» را رئوس برنامه چهارساله فرهنگی دانشگاه معرفی کرد.
در ادامه دکتر توکلی، معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه، «ارتقاء رفاه کارکنان»، «ارتقاء فرآیندهای مدیریتی»، «توسعه فضای فیزیکی» و «خلق منابع جدید» را رئوس برنامههاي چهارسالۀ معاونت توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع معرفی کرد و به ارائه فعالیتهای معاونت در این حوزهها پرداخت.
دکتر علی پور، معاون درمان دانشگاه «ارتقای کمیت و کیفیت خدمات، افزایش رضایتمندی جامعه و تحقق عدالت در دسترسی و بهرهمندی از خدمات سلامت» را اصلیترین راهبرد معاونت درمان دانشگاه معرفی کرد و در ادامه «اصلاح نظام مدیریت خدمات درمانی»، «گسترش عملی رفتار حرفهای» و «همافزایی پژوهش و درمان» از دیگر راهبردهای اصلی معاونت درمان دانشگاه برشمرد.
در ادامه دکتر حاجی محمودی، معاون غذا و داروی دانشگاه «استقرار داروخانههای بيمارستاني در تمام بیمارستانها»، «فعال کردن واحد تحقيق و توسعه»، «ارتقاء سیستمهای مديريتي» و «کارآمد کردن نظارتها و راهاندازی روشهای نوين بررسي ايمني مواد خوراکي، آرايشي و بهداشتي» را رئوس برنامه چهارساله معاونت غذا و داروی دانشگاه معرفی کرد.
در بخش پایانی گزارش معاونتها دکتر شریعتی، معاون بهداشت دانشگاه با بیان اینکه توانستیم شبکه بهداشت را بهطور کامل در حوزه دانشگاه علوم پزشکی تهران برقرار کنیم «ادغام آموزش در خدمات اولیه سلامت با ایجاد شبکههای بهداشت و درمان آموزشی بهعنوان الگو»، «گسترش شبکه و افزایش پوشش خدمات/ انجام طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت»، «ارتقاء کیفیت خدمات» و «تلاش برای افزایش مشارکت» را مهمترین اهداف معاونت بهداشت در برنامه چهارساله عنوان کرد.
پس از گزارش معاونتها دکتر امینی مشاور عالی رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه قطعاً فعالیتهای انجامگرفته در طول چهار سال گذشته بسیار گستردهتر از ارائه گزارش معاونتها بوده است؛ گفت: با توجه به مخاطبین برنامه که مدیران محترم گروههای آموزشی دانشگاه هستند، رویکرد تهیه و تدوین گزارشها به نحوی بوده است که تا حدی مورداستفاده این عزیزان قرار گیرد.
وی در ادامه «تقویت روحیه احترام در همه سطوح باهدف ارتقای اخلاق سازمانی»، «اقدام برای تحقق تعهد حرفهای و نهادسازی لازم برای جاری شدن آن در تمام سطوح دانشگاه»، «اصلاح ساختار مدیریتی دانشگاه»، «اصلاح مدل اداره بیمارستانهای آموزشی و تعامل آنها با واحدهای مختلف دانشگاه»، «تکمیل زیرساختهای فناوری اطلاعات در سطح دانشگاه» و «تقویت دفتر دانشآموختگان دانشگاه بهعنوان سازمان مردمنهاد با حمایت دانشگاه» را از سایر اقدامات انجامشده در دوره چهارساله اخیر برشمرد.
ارائه بازخورد مدیران گروههای آموزشی
در بخش بعدی برنامه که پس از یک استراحت کوتاه و گرفتن عکس یادگاری برگزار شد؛ مدیران گروههای آموزشی دانشگاه به بیان بازخوردهای خود در خصوص برنامههای چهارساله اخیر و ارائه پیشنهادهایی در خصوص برنامههای آتی دانشگاه پرداختند که «استفاده از تکنولوژیهای جدید»، «بررسی سازوکار استفاده از اساتید مدعو بینالمللی»، «ممیزی زیرساختهای آموزشی و پژوهشی»، «پرونده الکترونیک سلامت»، «نیاز به پایش همه فعالیتهای دانشکدهها»، «درآمدزایی در حوزه بینالملل»، «توسعه آموزشهای بینرشتهای»، «تحول در حوزه آموزشهای بالینی»، «افزایش توانمندیهای دانشجویان در زمینههای اجتماعی»، «ایمنسازی محیطهای دانشگاه» و «ارزشیابی کارکنان و کارشناسان» ازجمله موارد مطرحشده در این بخش بود.
جمعبندی رئیس دانشگاه
در انتهای این نشست دکتر جعفریان رئیس دانشگاه ضمن تشکر از بازخوردها و نظرات ارائهشده توسط مدیران گروههای آموزشی دانشگاه با اشاره به روند تهیه برنامه چهارساله دانشگاه گفت: در ابتدای بر عهده گرفتن مسئولیت مدیریت دانشگاه با کمک همکاران فهرستی از اولویتهای دانشگاه را تهیه کردیم که این لیست شامل 21 مورد بود.
وی با اشاره به اینکه برنامه چهارساله با نگاه به این اولویتها تدوین شد؛ گفت: این برنامهای که امروز مشاهده میشود؛ حاصل نگاه به این موارد و در راستای اولویتهای دانشگاه است.
رئیس دانشگاه ویژگی بعدی این دوره را پیگیری مستقیم و مستمر این برنامهها عنوان کرد و گفت: اتفاق دیگری که در این دور رخ داد پیگیری کامل برنامهها با حضور همه اعضای هیئترئیسه در همه مراکز تابعه دانشگاه بود که برای اولین بار در این دوره، هیئترئیسه با ترکیب کامل در همه معاونتها، دانشکدهها و بیمارستانها حاضر شد و در جریان فعالیتهای هرکدام از مراکز قرار گرفت.
وی افزود: پس از حضور در این مراکز، بازخوردها و مسائل به مدیریت آن مرکز ارسال میشد و در بازههای مشخص، روند اصلاح و اجرای برنامهها با دقت مورد پیگیری قرار میگرفت.
دکتر جعفریان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه محدودیت منابع یک واقعیت است؛ گفت: این محدودیت منابع یک واقعیت حقیقی است که با سازوکارهای فعلی قابلحل نیست و ما بهعنوان نخبگان این جامعه وظیفهداریم برای این مشکل چارهای بیندیشیم.
وی حرکت به سمت تولید دانشبنیان را یکی از راههای عبور از این وضعیت برشمرد و گفت: یکی از وظایف ما توجه به اقتصاد دانش است و اگر در این مسیر حرکت نکنیم در آیندهای که خیلی دور هم نخواهد بود، وضعیت از این هم بدتر خواهد شد.
رئیس دانشگاه مسئله محدودیت فضای فیزیکی را یکی دیگر از مشکلات دانشگاه برشمرد و گفت: علیرغم همه تلاشی که در این حوزه انجامشده است؛ توفیق و پیشرفت فراوان ای اتفاق نیفتاد.
وی در خاتمه با اشاره به حفظ جایگاه علمی و پژوهشی دانشگاه گفت: بهرغم همه محدودیتهای به وجود آمده، در حوزه بینالملل توانستیم رتبه خود را حفظ کنیم.
پس از اتمام نشست، نماز جماع مغرب و عشا به امامت حجتالاسلاموالمسلمین دکتر متوسل اقامه شد و پس از صرف افطاری مراسم به پایان رسید.
خبر: میر حامد حسینی
عکس: جمشید ربیعی
متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید: