نشست صمیمانه وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه با اعضای هیئت علمی گروه چشم پزشکی
وزیر بهداشت در دیدار با اعضای هیات علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تاکید بر لزوم انسجام بیشتر ، تعامل و هم افزایی آنان را مهمترین عامل برای دستیابی به جایگاهی شایسته در عرصه چشم پزشکی دنیا دانست.
گالری عکس وب دا
گالری عکس 1 (بیمارستان فارابی)
گالری عکس 2(بیمارستان فارابی)
به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی، در جلسه ای صمیمانه، اعضای هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران روز پنجشنبه ۲۱ دی ماه ۱۳۹۶ در سالن شورای این بیمارستان با دکتر سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت و دکتر عباسعلی کریمی، رییس دانشگاه دیدار کردند.
تاکید مدیر گروه چشم پزشکی برتلاش برای حفظ سرآمدی گروه چشم پزشکی
در ابتدای این جلسه دکتر قاسم فخرائی، مدیر گروه چشم پزشکی ضمن قدردانی از حضور دکتر هاشمی و دکتر کریمی در جمع اعضای هیئت علمی گفت: استاد هاشمی از اعضای هیئت علمی و موجب افتخار گروه چشم است و امیدواریم هرچه زودتر به ما به پیوندند و حضور آکادمیک ایشان را در بیمارستان فارابی شاهد باشیم تا از مدیریت، دانش و مهارت تربیتی ایشان بهره مند گردیم.
مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه همچنین از حضور اساتید پیشکسوت فارابی در این جلسه تشکر کرد و آن را موجب دلگرمی دانست و افزود: قطعا سرآمدی گروه چشم پزشکی و بیمارستان فارابی در چشم پزشکی کشور و جهان به خاطر زیر بنای محکم و درستی است که توسط این پیشکسوتان و به ویژه استاد فقید مرحوم پروفسور شمس گذاشته شده است. این اساتید گرانقدر، حق بزرگی بر گردن همه ما و بیماران دارند و شاگردی این عزیزان از افتخارات ما است.
وی در ادامه از زحمات روسای قبلی بیمارستان و گروه نیز تقدیر کرد و با اشاره به عرصه رقابتی موجود گفت: بیمارستان فارابی و گروه چشم پزشکی همواره سرآمد بوده است و تلاش همه ما بر حفظ این سرآمدی است. امیدوارم با استفاده از تجربیات اساتید پیشکسوت و دانش و توان همکاران جوانمان که همگی از رتبه های اول بورد بوده اند بتوانیم فاصله مان را با مراکز برتر دنیا کمتر نماییم.
گزارش عملکرد آموزشی گروه چشم پزشکی
در ادامه جلسه دکتر فریبا قاسمی، معاون آموزشی بیمارستان ضمن ارائه گزارش عملکرد این حوزه، به معرفی ظرفیت ها و امکانات گروه پرداخت و گفت: بیمارستان فارابی حدود ۹۷ هزار متر مربع فضای آموزشی، درمانی و پشتیبانی دارد. ۴۳ نفر هیئت علمی چشم پزشک و ۲۱ نفر هیئت علمی غیر چشم پزشک مشغول ارائه خدمات آموزشی و درمانی هستند و سالانه ۱۰۵ نفر رزیدنت و ۲۱ نفر فلو شیپ تربیت می نمایند. وی تاکید کرد: اعضای هیئت علمی بیمارستان فارابی همگی در رتبه های ممتاز آموزش ی کشور قرار دارند.
دکتر قاسمی در ادامه اقدامات برجسته بیمارستان فارابی در حیطه آموزش را برشمرد و گفت با همت اعضای هیئت علمی در سال ۹۵ موفق به کسب رتبه برتر در ارزشیابی اعتبار بخشی آموزشی وزارت بهداشت شدیم .
معاون آموزشی بیمارستان فارابی ر ادامه به معرفی بخش های آموزشی، روسا و تعداد اعضای هیئت علمی آن ها پرداخت و افزود: یکی از افتخارات بیمارستان فارابی جذب رتبه های اول آزمون دستیاری از یک سو و کسب رتبه های برتر آزمون بورد در سال های متوالی است.
ابعاد بین المللی فعالیت های آکادمیک بیمارستان فارابی بخش دیگری از گزارش دکتر قاسمی بود و از هدف گزاری تبادل دانشجو با مراکز جهانی خبر می داد.
رییس دانشگاه: ادامه راه پر افتخار گذشتگان، در گرو عملکرد درست ما است
دکتر کریمی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز بیمارستان فارابی را مرکز خوش نام دانشگاه خواند و افزود: فارابی نیاز به تعریف ندارد. فارابی خود تعریف است، وجود افرادی نظیر دکتر هاشمی در این مجموعه گویای توان و ظرفیت های این مرکز است.
دکتر کریمی با تاکید بر این نکته که باید افراد توانمند در عرصه مدیریتی حضور یابند تا دانش پزشکی و سیستم بهداشت و درمان کشور ارتقا یابد، گفت: باید برای حفظ جایگاه دانشگاهی که در ۱۶۶ سال و به نقلی در ۸۳ سال گذشته، اساتید بسیاری برای پایه گذاری بنیان های قوی درآن زحمت کشیده اند و امروز ما وارث آن شده ایم، تلاش کنیم. راه را درست ادامه دهیم و این بنیان را به راهی درست هدایت کنیم.
رییس دانشگاه دوره مدیریتی را بسیار کوتاه خواند و گفت: چه خوب است که خاطرات خوبی در مدیریت و اداره مجموعه ها از خود به جا بگذاریم.
وی در پایان دو نکته را متذکر شد و اظهار داشت: امروز نه از جایگاه ریاست دانشگاه بلکه به عنوان فردی که ۴۳ سال از حضورش در این مجموعه می گذرد دو توصیه کوچک دارم اول این که فضای بیمارستان را با ساخت و سازهای غیر ضروری از بین نبریم. نکته دیگر همگرایی بیشتر اساتیدبرای حفظ جایگاه مرکز خوش نام فارابی در چشم پزشکی کشور و حفظ گذشته پرافتخار آن است.
دکتر کریمی تصریح کرد: حفظ این جایگاه در ادامه این راه پرافتخار است. خدای نکرده در دوران هایی به دلایل مختلف مدیریتی و کاری، نباید دچار رکود شود و خدای نکرده سرعت آن کم یا به انحراف کشیده شود. فکر می کنم ادامه راه گذشتگانی مثل دکتر شمس این است که ما هم درست در این راه قدم برداریم.
لزوم حفظ ارتباط گروه چشم پزشکی با دانش آموختگان
در ادامه این نشست دکتر هاشمی، وزیر بهداشت، از دیدار مجدد اساتید، همکاران و شاگردان خود ابراز خرسندی کرد و گفت: حضور در فارابی همیشه برای من مغتنم و یادآور خاطرات گذشته است.
وی با بیان اینکه در پایان دوره کار آکادمیک خود قرار دارم ، افزود: لازم است دو مطلب را به مردم، جامعه چشم پزشکی و اعضای هیئت علمی فارابی متذکر شوم . اولا همه ما به نوعی در عرصه رقابت قرار داریم . هر مجموعه ای می تواند در این عرصه خود را در همواره در قله نگه داشته یا سقوط کند. امروز برای دستیابی به جایگاه مناسب در هر حیطه ای، باید بهای آن را پرداخت و جایگاه شما به میزان دانش، مهارت و تلاش شما بستگی دارد.
وی خطاب به اعضای هیئت علمی گروه چشم گفت: خوشبختانه به خاطر تلاشی که پیشکسوتان ما در فارابی کرده اند امروزه بخش عمده ای از بهترین استعداد های این مملکت به فارابی می آیند و این فرصتی است که باید حداکثر استفاده را از آن ببریم. متاسفانه مشکلی که از اول در فارابی وجود داشته است عدم ارتباط با فارغ التحصیلان است. البته منظور من ارتباط در فضای مجازی که گاه اخلاق در آن رعایت نمی شود، نیست بلکه ارتباطی موثر و سازنده است. ارتباطی از جنس ارتباط اساتید سلف ما با شاگردانشان. چیزی که امروزه حفظ آن برای فارابی ضروری است.
تضعیف فارابی، به جامعه چشم پزشکی کشور آسیب می رساند
وزیر بهداشت تاکید کرد : امروزه حفظ اتحاد و همدلی برای فارابی ضروری است و هر اقدامی که موجب تضعیف فارابی شود به ضرر جامعه چشم پزشکی کشور است. باید از دوقطبی و عشیره ای شدن فضای فارابی جلوگیری کرد. همه باید ظرفیت پذیرش یکدیگر را داشته باشیم. همچون فضای عمومی کشور، عقل و انصاف حکم می کند، ولو اینکه رای و نظر ما به دیگری باشد فرد انتخاب شده را اطاعت و با او همراهی کنیم. حداقلش ان است که اگر آبی نمی آوریم کوزه ای را هم نشکنیم.
توصیه دکتر هاشمی به اعضای جوان هیئت علمی
دکتر هاشمی در ادامه به نکته مهم دیگری اشاره کرد و گفت: احترام و قدردانی از اساتید پیشکسوت بسیار مهم است و باید جزء خط قرمز هایمان باشد. اساتیدی که در فارابی فراخور درک و شرایط خود برای ما زحمت کشیده و تلاش کردند.
وی به اعضای جوان هیئت علمی توصیه کرد: باید اساتید خود را احترام کنید و با رفتارتان به آیندگان درس دهید. خیلی حیف است که در فارابی گرفتار مسایل حاشیه ای شوید. قبلا اگر کسی می خواست هیئت علمی فارابی شود بسیار سختگیری می شد. حالا که به لطف خداوند در کسوت هیئت علمی فارابی و دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار گرفته اید قدر آن را بدانید.
وی تصریح کرد: همدلی و همراهی ما در گروه چشم پزشکی باید بیشتر باشد. این هنر و تدبیر بزرگان فارابی به خصوص کسانیکه مسئولیتی بردوش دارند، است و قطعا ثمرات این همدلی در چشم پزشکی کشور و منطقه موثر و منافع آن در اختیار همه مردم دنیا قرار خواهد گرفت.
مرکز آکادمیک فارابی، مدرنترین مرکز چشم پزشکی منطقه
وزیر بهداشت در ادامه سخنانش افزود:با اتمام پروزه مرکز آکادمیک مجموعه بینظیری را بنا میکنید که در آینده مدرنترین مرکز چشم پزشکی منطقه خواهد شد. در آن تراز فکر کنید و خود را برای روزی که یکی از قطب های مطرح چشم پزشکی دنیا شوید آماده سازید.
به عنوان دوست و همکار به شما توصیه می کنم تلاش کنید افق دیدتان را تغییر دهید. با هم مهربان باشید و از حضور هم استفاده کتید. مشکلاتی و مسایلی وجود دارد ولی آن ها را پیچیده تر نکنید.
تاکید بر برگزاری مستقل سمینار فارابی
وزیر بهداشت سپس با بیان تاریخچه ای از شکل گیری سمینار فارابی و کنگره چشم پزشکی افزود: سمینار فارابی یک سمینار شناخته شده و پرطرفدار در جامعه چشم پزشکی است که به طور مستقل و با سعی و تلاش همه اعضای هیئت علمی گروه چشم پزشکی برگزار شده است و باید استقلال آن حفظ و به همان روال سابق به راه خود ادامه دهد.
دکتر هاشمی افزود: من در دوران مسئولیتم در وزارت بهداشت هیچ کمکی به فارابی نکردم تا حرف و حدیثی نباشد ولی خیلی دوست دارم فارابی پیشرفت کند مثل پدر و مادری که آرزوی سر بلندی فرزندشان را دارند. به هرحال من بیشتر دوره کاری ام را در فارابی گذراندم و خیلی از کارهایم را در فارابی شروع کردم .
گزارش عملکرد مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی
در این جلسه دکتر علیرضا لاشیئی گزارش کوتاهی از عملکرد مرکز تحقیقات چشم پزشکی ارائه کرد و از کسب رتبه سوم این مرکز در ارزشیابی اعتبار بخشی مراکز تحقیقاتی توسط وزارت بهداشت خبر داد.
دکتر لاشیئی با بیان این که مرکز تحقیقات چشم پزشکی در ارتباط تنگاتنگ با گروه چشم پزشکی است، اظهار داشت : تمام تلاش ما برآن است که در راستای اهداف فارابی به عنوان قطب علمی چشم پزشکی کشور گام برداریم.
نقطه نظرات اعضای هیات علمی
در پایان این نشست، دکتر بهرامی، دکتر جوادیان، دکتر جباروند و دکتر سید علی طباطبائی به ترتیب در مورد پیشنهاد تاسیس موزه تخصصی چشم پزشکی در فارابی و گردآوری یادگاری ها و وسایل اعضای هیئت علمی و دانش آموختگان، قدردانی از مدیر گروه چشم پزشکی، درآمد های حاصل از سمینار فارابی و محل صرف این درآمد. وضعیت بخش اورژانس و پیگیری پذیرش فلو شیپ اورژانس چشم پزشکی به ارائه نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.
خبر: امیدوار
عکس: حدادپور- قاضی میرسعید
ارسال به دوستان