نشست هیئترئیسه دانشگاه / دکتر کریمی: بینالمللی سازی باید در کل دانشگاه و در برنامهریزی تمامی گروههای آموزشی و اعضای هیئتعلمی گنجانده شود
در نشست هیئترئیسه دانشگاه، گزارش پیشرفت برنامه چهارساله معاونت بینالملل دانشگاه و اساسنامه بنیاد حامیان دانشگاه موردبحث و بررسی قرار گرفت.

گالری عکس
در این نشست که یکشنبه 19 مرداد 98 در سالن شورا برگزار شد، دکتر کردی به تشریح برنامهها و اقدامات معاونت بینالملل پرداخت و گفت: برنامههای معاونت بینالملل در راستای ارتقا آموزشی، پژوهشی و خدمات دانشگاه تدوینشده که هدف آن شناسایی فرهنگ ایرانی و اسلامی، تبیین الگوی مرجعیت علمی در منطقه و حرکت در جهت اقتصاد مقاومتی است.
بررسی میزان پیشرفت برنامههای بینالمللی دانشگاه
دکتر کردی با تأکید بر همافزایی حوزههای مختلف دانشگاه در توسعه امور بینالملل گفت: در این راستا تمرکززدایی امور بینالمللی از مرکز به محیط، انتقال دانش و تجربه بینالمللی سازی و تسهیل و روانسازی فرآیندها و... در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به فعالیت پردیس بینالمللی دانشگاه در کیش و دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی گفت: با دانشکدهها تفاهمنامههایی را بهمنظور توسعه فعالیتهای بینالمللی تدوین کردیم تا از ظرفیت آنها در این عرصه استفاده کنیم.
دکتر کردی بر لزوم ایجاد شبکه داخلی معاونت بینالملل و شبکه بینالمللی دانشگاه تأکید کرد و گفت: درحال حاضر شبکه داخلی معاونت بینالملل در دانشکدهها، بیمارستانها، مراکز تحقیقاتی و گروههای آموزشی تشکیلشده است. برای ایجاد شبکه بینالمللی هم پیشنهاد کانون پورسینا متشکل از فارغالتحصیلان و همکاران دانشگاه در خارج از کشور مطرح شد که پس از مطالعات بسیار به این نتیجه رسیدم که شبکه جهانی دانشگاه (TUMS Global Network) را ایجاد کنیم که هم اعضای هیئتعلمی دانشگاه و هم اعضای هیئتعلمی خارجی میتوانند عضو آن شوند. وبسایت آن نیز طراحیشده که پس از پایان اجرای آزمایشی و رفع اشکالات آن، بهزودی اعلام عمومی میشود.
معاون بینالملل دانشگاه با اشاره به مزایای ایجاد این شبکه گفت: در وبسایت شبکه اطلاعات همه افرادی که علاقهمند به فعالیت بینالمللی هستند درج میشود و این کمک میکند که اساتید و محققان خارجی بتوانند همکاران خود در رشتههای مختلف را بهتر شناسایی کنند.
دکتر کردی از افزایش شمار دانشجویان بینالملل دانشگاه طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: در نخستین گزارشی که در هیئترئیسه ارائه کردم (15 بهمن 96) شمار دانشجویان بینالملل حدود 718 تن بود که در این مدت این تعداد به بیش از 790 دانشجو از 44 کشور افزایشیافته است.
وی با اشاره به سیاست دانشگاه در جذب دانشجویان پردیس بینالملل گفت: درحال حاضر شمار دانشجویان ایرانی پردیس بینالملل حدود 900 نفر است. براساس سیاستهای اتخاذشده، باید تعداد دانشجویان خارجی را افزایش دهیم و نباید دانشجوی شهریه پرداز داخلی در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی جذب کنیم که در این راستا نیز اقدام کردهایم.
معاون بینالملل دانشگاه، به تشریح برنامههای دانشگاه در زمینه برگزاری دورههای مشترک بینالمللی پرداخت و گفت: به این منظور تفاهمنامههایی را با دانشگاههای کشورهای مختلف امضا کردیم و دورههای متعددی را برگزار میکنیم.
وی با اشاره به ظرفیت رشتههای مختلف دانشگاه در عرصه بینالمللی گفت: یکی از برنامههای معاونت بینالملل طراحی رشتههای جدید و موردنیاز کشورهای همسایه بود. در این مدت کوریکولوم 9 رشته را طراحی کردیم که مورد تصویب قرارگرفته است. درحال حاضر 224 رشته آمادگی پذیرش دانشجوی خارجی دارند که بایستی از این ظرفیت نهایت استفاده را ببریم.
دکتر کردی از ایجاد شعبههای خارج از دانشگاه خبر داد و گفت: مقدمات ایجاد شعبه سلیمانیه و کربلا عراق فراهمشده و درحال رایزنی برای ایجاد شعبه قطر هستیم.
معاون بینالملل دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به توضیح روند شرکت در کنگرههای خارجی، فرصتهای مطالعاتی و مأموریتهای آموزشی و برنامههای دانشگاه در زمینه بینالمللی سازی پژوهشی و ارائه خدمات پرداخت.
بررسی اساسنامه پیشنهادی بنیاد حامیان دانشگاه
سپس دکتر گتمیری مسئول راهاندازی بنیاد حامیان دانشگاه، اساسنامه پیشنهادی بنیاد حامیان دانشگاه را تشریح کرد و گفت: قرار است این بنیاد باهدف جلب حمایتهای خیرین نیکاندیش و بهرهمندی از توانمندیهای مادی و معنوی نخبگان، دانشآموختگان، اعضای هیئتعلمی، دانشجویان و... تشکیل شود.
در ادامه هریک از اعضای هیئترئیسه به بیان دیدگاهها و پیشنهادهای خود درخصوص برنامههای معاونت بینالملل و اساسنامه بنیاد حامیان دانشگاه پرداختند.
تاکید بر اقدام برنامههای بینالمللی دانشگاه در گروههای آموزشی
سپس دکتر کریمی رییس دانشگاه به جمعبندی مباحث مطرحشده پرداخت و گفت: از دو سال پیش که مسئولیت دانشگاه را پذیرفتم احساسم بر این بود اگر فعالیت معاونت بینالملل با روش قبلی –که البته برای آن خیلی تلاش شده و زیرساخت معاونت بینالملل از آن دوران تشکیلشده- ادامه پیدا میکرد، در آینده با دانشگاهی بینالمللی جدا از دانشگاه مادر مواجه میشدیم. ازاینرو پیش از انتصاب دکتر کردی با ایشان صحبت کردم و خواستم بینالمللی سازی در کل دانشگاه اتفاق بیفتد؛ با این رویکرد که تمامی گروههای آموزشی و اعضای هیئتعلمی دانشگاه در سطوح مختلف بینالمللی فکر و برنامهریزی کنند.
رییس دانشگاه با تأکید بر اصلاح مسیر بینالمللی دانشگاه گفت: دانشگاه نمیتواند دو دانشکده پزشکی و دو دانشکده دندانپزشکی داشته باشد اما این اصلاحات یکشب و یکساله صورت نمیگیرد و باید در طول زمان اتفاق بیفتد. معاونت بینالملل باید در جهتی حرکت کند که مسئولیتهای حوزه بینالملل را با یک برنامه روشن و بهدوراز شتابزدگی و تخریب اقدامات مؤثر گذشته به دانشکدهها، گروهها و زیرمجموعه دانشگاه واگذار کند. معتقدم دکتر خردمند در زمینه بینالمللی شدن دانشگاه تلاشهای بسیاری داشتند و کارهای مؤثری در زمان خودشان انجام دادهاند اما تأکید من بر اصلاح این مسیر است که دکتر کردی باید در طول زمان این کار را انجام دهد.
وی به سابقه آشنایی خود با دکتر کردی و دکتر خردمند پرداخت و گفت: دکتر کردی را از سال 80 میشناسم و از نحوه تعامل، حسن خلق و صبر و استقامت ایشان در کوهنوردی که به قله دماوند و سبلان داشتیم آگاهم. با دکتر خردمند نیز رفیق قدیمی هستم و از 30 سال پیش که با ایشان سفر هندوستان رفتم آشنایم.
دکتر کریمی با اشاره به رویکرد دانشگاه در جذب دانشجویان بینالمللی گفت: در این دانشگاه با این قدمت و پیشینه 170 ساله باید افکار بلند حاکم باشد؛ یکی از وظایف ما تربیت نیروی متخصص در ردههای مختلف است لذا در رشتههای پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی نباید دانشجوی شهریه پرداز پذیرش شود اما در رشتههایی که دوره آنها دو تا چهار سال است با توجه به نیاز کشور و ظرفیت دانشکدههای پرستاری و پیراپزشکی میتوان دانشجوی داخلی پذیرش کرد.
دکتر کریمی با اشاره به مسائلی که حوزه بینالملل با آن روبرو است از تلاشهای دکتر کردی قدردانی کرد و گفت: مسئولیت دکتر کردی در این حیطه دشوار است و خوشبختانه تاکنون توانستند اقدامات خوبی را انجام دهند.
رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشنهادهایی که در زمینه اساسنامه بنیاد حامیان دانشگاه مطرح شد گفت: برای راهاندازی بنیاد اهداف بلندمدت را درنظر بگیرید و پیشنهادهایی را که در این جلسه مطرح شد در جلسات کارشناسیتر موردبررسی قرار دهید.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی
ارسال به دوستان