نشست هیات رئیسه دانشگاه / دکتر کریمی: باید تلاش کنیم اطلاع رسانی کافی، پیش از موعد بازنشستگی اعضای هیات علمی صورت گیرد
در نشست هیات رئیسه دانشگاه گزارش رتبه پذیرفتهشدگان کنکور سراسری امسال و میزان پیشرفت برنامه چهارساله معاونت آموزشی بررسی شد.

گالری عکس
در نشست هیات رئیسه دانشگاه که روز یکشنبه 2 دی 97 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر فتوحی رییس مرکز تحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه به بیان گزارشی از وضعیت پذیرش دانشجویان در کنکور سراسری سال 97 پرداخت و گفت: امسال 82 نفر از 100 نفر اول کنکور سراسری، دانشگاه علوم پزشکی تهران را انتخاب کردند. آنان افراد برجستهای هستند که باید به درستی برایشان سرمایه گذاری شود.
تشریح عملکرد مهر تا مهر معاونت آموزشی
سپس دکتر سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه، به تشریح عملکرد معاونت آموزشی از مهر 96 تا مهر 97 پرداخت و گفت: عملکرد معاونت آموزشی در اینیک سال برمبنای برنامه 4 ساله و در محورهای ارتقا زیرساختهای آموزشی، ارتقا کیفی آموزش، ساماندهی خدمات آموزشی، اعتلای اخلاق حرفهای، بینالمللی سازی، مجازیسازی و تحول و نوآوری در آموزش پزشکی بوده است.
وی با اشاره به اقدامات انجامشده در زمینه بازنگری نقشه هیات علمی گفت: درحال حاضر نقشه هیات علمی گروههای غیربالینی تکمیلشده و در عرصه بالینی نیز درحال حاضر برای بیشتر گروهها تدوینشده و برای مابقی گروهها نیز جلسات مکرری برگزارشده که امیدواریم به جمعبندی برسیم.
دکتر سهراب پور از کامل شدن 80 درصد از کار بازنگری سیستم شعاع خبر داد و گفت: اشکالات نرمافزاری شعاع برطرف شده است و درحال ایجاد لینک علمسنجی و استقرار سامانه ترفیع هستیم. امیدواریم تا آخر این ماه نتیجه نهایی سیستم را به رییس دانشگاه گزارش دهیم و پسازآن در چند دانشکده بهصورت پایلوت و تا سال 98 در کل دانشگاه به اجرا درآوریم.
معاون آموزشی دانشگاه با تأکید بر توسعه مراکز آزمون در دانشکدهها گفت: مرکز جامع آزمون الکترونیک در دانشکدههای پیراپزشکی و پرستاری و مامایی به ترتیب با ظرفیت 60 و 30 شرکتکننده راهاندازی شده است و درحال برنامهریزی برای تجهیز و راهاندازی مرکز جامع آزمون شماره 2 در طبقه اول پژوهشکده دندانپزشکی با ظرفیت 200 نفر هستیم.
وی از برنامهریزی در زمینه برگزاری آزمون الکترونیک کشوری فلوشیپ در بهار 98 خبر داد و گفت: یکی از برنامههای معاونت آموزشی فراهمسازی سازوکار طراحی سؤال الکترونیک و ایجاد بانک سؤال است. تابستان امسال آزمون پیش کارورزی و علوم پایه و آزمون ارتقا و گواهینامه بهصورت الکترونیک برگزار شد و درحال برنامهریزی برای آزمون کشوری فلوشیپ در بهار 98 هستیم.
دکتر سهراب پور با اشاره به برنامههای معاونت آموزش در حوزه ارتقا کیفی آموزش گفت: در این زمینه مرکز مطالعات و توسعه آموزش فعالیتهای بسیاری را انجام داده است که یکی از آنها، حمایت از طرحهای توسعهای مبتنی بر حل مشکلات دانشگاه است و از آذر 97 تاکنون 11 طرح توسعهای آموزشی به تصویب رسیده است. افزون براین کارگاههای متعدد توانمندسازی به همت این مرکز برگزارشده که یکی از آنها کارگاه نیمه مجازی برای بیش از 600 نفر از مدیران مراکز و دفاتر توسعه سراسر کشور است.
وی از کاهش ظرفیت پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی خبر داد و گفت: بهمنظور ارتقا کمی و کیفی برنامههای آموزشی از سال تحصیلی آینده در مقاطع PhD و کارشناس ارشد کاهش ظرفیت خواهیم داشت.
معاون آموزشی دانشگاه با اشاره به اصلاح فرآیندهای آموزشی دانشگاه گفت: اقدامات بسیاری در حوزه کاهش تصدیگری ستاد و واگذاری فرایندها به دانشکدهها ازجمله واگذاری فرآیند فراغت از تحصیل انجامشده است. بخش فارغالتحصیلی سامانه سیپاد راهاندازی و 21 فرآیند اداره دانشآموختگان در این سامانه استقرار یافته است. پیشازاین دانشآموختگان برای احراز هویت و دریافت ریزنمرات و دانشنامه خود باید به پست مراجعه و مراحل طولانی را طی میکردند درحالیکه اکنون ارائه این خدمات بهصورت غیرحضوری و با سرعت و سهولت بیشتری انجام میشود.
دکتر سهراب پور درخصوص یکپارچهسازی پروندههای دانشجویی گفت: اسکن پروندههای دانشجویی از سالهای پیش از 1390 انجامشده و طی مدت 10 ماه، حدود 4 میلیون برگ اسکن شده است.
وی با اشاره به اجرای برنامههای متعدد در زمینه تقویت روحیه احترام و تکریم اربابرجوع و همچنین توسعه اخلاق و رفتار حرفهای در فضای آموزشی دانشگاه گفت: در حوزه بینالملل و مجازیسازی و استقرار بستههای تحول و نوآوری نیز اقدامات گستردهای صورت گرفته است.
در ادامه، دکتر کردی معاون بینالملل، پیشنهاد تغییر ارم دانشگاه و بازگشت آن به طرح قبلی که برگرفته از کتیبههای 7 هزارساله و نمادی از علم و فزونی بوده را مطرح کرد که بررسی بیشتر آن به جلسات آینده موکول شد.
در ادامه هریک از اعضای هیات رئیسه به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
تاکید بر رعایت جوانب قانونی و اخلاقی در بازنشستگی اعضای هیات علمی
دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز در جمعبندی مباحث مطرحشده از تلاشهای دکتر سهراب پور در پیشبرد برنامههای حوزه آموزش و اصلاح فرآیندها قدردانی کرد و گفت: یکی از مهمترین کارهای معاونت آموزشی، رسیدگی به مسائل هیات علمی در بازنشستگی و در جذب نیروهای علاقهمند، جوان و توانمند برای دانشگاه است.
وی افزود: براساس قوانین دانشگاه، شرایط بازنشستگی 65 سال سن و یا 30 سال خدمت است که در مواردی به خواست دانشگاه قابل افزایش است. این قانون در حوزه کارکنان اداری بهدرستی اجرا میشود اما باوجود همه ارزش و اعتباری که برای هیات علمی قائلیم، متأسفانه اغلب، برنامهای برای دوران بازنشستگی خود ندارند.
رییس دانشگاه از دکتر سهراب پور و دکتر نفیسی خواست برای راههای اطلاعرسانی به اعضای هیات علمی برنامهریزی کنند و افزود: شما باید راهحلی را پیدا کنید که اعضای هیات علمی، از موعد بازنشستگی خود مطلع شوند. باید به اعضای هیات علمی یادآوری کنیم؛ بازنشستگی هم دورهای از زندگی است تا راحتتر و با آرامش بیشتری این مسئله را بپذیرند. اطلاعرسانی به هیات علمی باوجود بهکارگیری همه روشهای موجود از طریق وبسایت، مکاتبات اداری، شبکههای مجازی و... کافی نیست و باید به راههای دیگری برای اطلاعرسانی به آنان بدون اینکه موج منفی ایجاد شود بیندیشیم. از دکتر پارساپور هم میخواهم اخبار مهم حوزههای مختلف دانشگاه را از طریق ایمیل، برای اعضای هیات علمی ارسال کند تا در جریان وقایع مهم دانشگاه قرار گیرند.
رییس دانشگاه با اشاره به اعتراضهایی که گاهی از سوی اعضای هیات علمی بازنشسته مطرح میشود گفت: ممکن است تعدادی از بخشها تقاضا کنند بازنشستگی بعضی از اعضای هیات علمی تا جذب فرد جایگزین به تعویق بیفتد. در پاسخ به آنان باید بگوییم چرا تاکنون برای جایگزینی، اقدامی صورت نگرفته است.
وی با تأکید براینکه برای بازنشستگی افرادی که به شرایط بازنشستگی رسیدند و علاقهمندی به دانشگاه ندارند اقدام کنید و بهجای آنان نیروهای خوب و مستعد را جذب و در بخشها بکار گیرید گفت: باید با در نظر گرفتن همه جوانب، قانونی و اخلاقی عمل کنیم. نمیخواهیم با هیات علمی برخورد نامناسبی شود و کسی با تلخکامی دانشگاه را ترک کند. اما باید بپذیریم دانشگاه هم مهم است و هویتی دارد که نباید به آن بیحرمتی شود.
دکتر کریمی بر یادآوری موضوع بازنشستگی در جلسات مختلف معاونت آموزشی و دانشکده پزشکی با اعضای هیات علمی تأکید کرد و گفت: سال گذشته برای رسیدگی به مسئله پایه و ترفیع اعضای هیات علمی از دکتر نفیسی خواستم لیستی از اعضای هیات علمی را که پایه به آنان تعلق نمیگیرد تهیه و با آنان ملاقات نماید. نتیجه این ملاقات باعث شد، امسال دو سه نفر از این افراد که به سن بازنشستگی رسیده بودند راحتتر این امر را بپذیرند. با توجه به اینکه بخش عمدهای از اعضای هیات علمی در دانشکده پزشکی هستند از دکتر سهراب پور و دکتر نفیسی میخواهم راهحلی ارائه دهند که سال آینده، برای اعلام بازنشستگی افراد؛ با موجی از دلایل مختلف برای بازنشست نشدن آنان مواجه نشویم.
رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود همکاری بیشتر معاونتهای آموزشی و درمان را ضروری دانست و افزود: برای اجرای محورهای طرح تحول سلامت و طرح تحول آموزش، باید برنامههای معاونت درمان و معاونت آموزشی به گروههای آموزشی منتقل شود. از این رو لازم است ارتباط، هماهنگی و همفکری حوزه آموزش و درمان بیشتر شود.
وی درخصوص تغییر آرم دانشگاه گفت: ممکن است تصمیمات اشتباهی در حوزه فردی و یا در حوزه جمعی اتخاذ شود که برخی قابل اصلاح باشد و برخی قابل اصلاح نباشد. ارم دانشگاه تاریخ دانشگاه است. تغییر این آرم و محدود کردن تاریخچه آن به سال 1365 ازجمله اشتباهاتی است که باید اصلاح شود. تاریخچه دانشگاه، به مدرسه طب از زمان دارالفنون بازمیگردد که آرم موجود گویای این تاریخچه نیست. باید این ارم را به شکلی که بیانگر قدمت این دانشگاه است بازگردانیم. باتوجه به اینکه طراحی آرم از طریق اتوماسیون انجام میشود نیازی به چاپ سربرگ ندارد و این کار هزینه چندانی برای دانشگاه نخواهد داشت.
دکتر کریمی با تأکید بر گسترش روابط دانشگاه علوم پزشکی تهران با دانشگاه تهران و استفاده از ظرفیتها و امکانات وسیع دو دانشگاه گفت: هدف از این همکاری استفاده از ظرفیتهای دو دانشگاه در حوزههای مختلف آموزشی، پژوهشی، استفاده از امکانات کتابخانه و خوابگاه و... است. گاهی فراگیران یا اعضای هیات علمی با صرف هزینههای بسیار، به دانشگاه درجه چندم کشوری میروند. درحالیکه در مجاورت ما، دانشگاهی بااعتباری بهتر و بیشتر از این دانشگاهها وجود دارد که ما به آن توجهی نداشتهایم. لذا بایستی بتوانیم راههای دوستی و همکاری بیشتر با دانشگاه تهران را تقویت کنیم.
خبرنگار:سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی