نشست هیئترئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر قناعتی: یک قدمِ با برنامه، بهتر از 10 قدم بدون برنامه است
رئیس دانشگاه در جلسه این هفته هیئترئیسه بابیان اینکه یک زیرسیستم ضعیف، موجب تضعیف کل سیستم میشود گفت: عامل تعیینکننده قدرتِ زنجیر، ضعیفترین حلقه است. افتخار کردن به بخشهای موفق سیستم خوب است اما کافی نیست و باید مراقب باشیم که کجای سیستم ضعیف است چون از همان جا شکسته میشود و از همان جا ضربه خواهد خورد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر قناعتی در جلسه روز یکشنبه 18 اردیبهشت 1401 در سالن مدافعان سلامت در ابتدا با تبریک عید سعید فطر و با اشاره به مدل 7S در مدیریت گفت: این مدلها شامل ساختار structure، سیستمهای اطلاعاتی systems، استراتژی strategy، کارکنان staff، مهارتها skill، سبک style و ارزشهای مشترک shared values است.
وی افزود: اگر یک مجموعه مدیریتی را با یک ماشین مقایسه کنیم و در نظر بگیریم در مییابید که نقص یک قطعه کلیدی در ماشین باعث ازکارافتادن ماشین میشود و این طور نیست که یک قطعه کار نکند و قطعات دیگر به کار خود ادامه دهند.
رئیس دانشگاه بابیان اینکه یک زیرسیستم ضعیف، موجب تضعیف کل سیستم میشود گفت: عامل تعیینکننده قدرتِ زنجیر، ضعیفترین حلقه است. افتخار کردن به بخشهای موفق سیستم خوب است اما کافی نیست. باید مراقب باشیم که کجای سیستم ضعیف است چون از همان جا شکسته میشود و از همان جا ضربه خواهد خورد.
دکتر قناعتی بابیان اینکه یک ماشین هر چقدر هم کامل باشد نیاز به جاده، پمپبنزین و سیستمهای جانبی خارج از خودش دارد گفت: یک سیستم زمانی موفق است که بتواند ارتباطات فراسیستمی داشته باشد و بهطور مثال با وزارتخانه، نهاد رهبری و سایر سازمانها ارتباط مناسبی داشته باشد بهویژه آنکه رفع 70 تا 80 درصد مشکلات نظام سلامت وابسته به همکاری با نهادهای فراسازمانی است. اگر بخواهید مشکل آلودگی هوا را حل کنید نیاز به همکاری پالایشگاه برای تولید سوخت مناسب، کارخانه خودروسازی برای تولید خودرو کم مصرف و بهینه و فرهنگسازی برای استفاده مردم از وسائل نقلیه و بسیاری از عوامل دیگر است یا اینکه برای کنترل چاقی عمل جراحی چارهساز نیست بلکه باید ورزش را به مردم توصیه کرد و ترویج داد.
وی با اشاره به اینکه میانگین میزان تحرک در بین مردم تهران حدود 15 دقیقه است تأکید کرد اگر این میزان به یکساعت افزایش یابد بسیاری از مشکلات سلامتی مثل چاقی، دیابت، فشارخون، سکتههای قلبی و مغزی و نیز مرگهای زودرس پیشگیری خواهد شد.
دکتر قناعتی با بیان اینکه هر قطعهای که در ماشین استفاده میشود باید بهینه باشد گفت: اگر ما گیربکس بهترین ماشین جهان را روی پراید سوار کنیم به هر دو ظلم کردهایم چون نمیتوانند با هم هماهنگ شوند زیرا هر چیزی باید متناسب باشد که متأسفانه برخی سیستمها به دلیل ارتباطاتی که دارند زیرسیستمهایی را درست میکنند که بهقدری بزرگ میشوند که مزاحم حرکت کل سیستم میشوند و هم خودشان دچار بحران میشوند و هم سیستم را دچار بحران میکنند و یک قفلی ایجاد میشود.
رئیس دانشگاه بابیان اینکه هر تغییری در ماشین بدهیم مجبور هستیم تغییرات را در سایر قسمتها هم داشته باشیم گفت: هر تغییری مستلزم تغییر در بخشهای دیگر هم هست.
دکتر قناعتی تصریح کرد: اگر به مسائل مدیریتی و عملکردمان بهصورت علمی نگاه نکنیم و بردار حرکتی ما در جهت مشخص سازمانی نباشد باعث اتلاف انرژی میشویم بنابراین باید همه معاونتها با هم هماهنگ و هم سو باشند.
رئیس دانشگاه با تأکید بر اینکه برنامه عملیاتی دانشگاه باید بهصورت مداوم پایش شود افزود: یک قدمِ با برنامه، بهتر از 10 قدم بدون برنامه است.
دکتر قناعتی با اشاره به گزارش معاونت غذا و دارو از بازدیدهای ویژه از داروخانهها گفت: من این گزارش را برای آقای وزیر ارسال کردم و معتقدم عملکرد درست و خوب ما در سطح کشور و در نظام سلامت تأثیرگذار است.
در این جلسه دکتر کاظم ندافی رئیس دانشکده بهداشت گزارش برنامه چهارساله این دانشکده را تشریح و دکتر علی لباف، معاون آموزش تخصصی و فوق تخصصی دانشکده پزشکی گزارش از ارزشیابی گروه آموزشی طب اورژانس ارائه کرد.
در ادامه نیز دکتر محمدحسین آیتی درباره چگونگی بهکارگیری اعضای هیئتعلمی دانشگاه در شعبه عراق توضیح داد.
در ابتدای این جلسه حجتالاسلاموالمسلمین میر مجید سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بخشهایی از نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر را همچون هفتههای گذشته بررسی کرد.(مشروح سخنرانی)
توضیح اینکه در این جلسه پویش یک دقیقه با مسئولان که این هفته اختصاص به بیمارستان بهرامی داشت برای اعضای هیئترئیسه پخش شد.
درج نظر