اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1398/06/24 - 18:31
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4601
  • زمان مطالعه : 15 دقیقه

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه

دکتر کریمی بر ایجاد تعامل بین بخشی و بیمارستانی گروه بیماری‌های کودکان تأکید کرد

در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه فعالیت‌ها و چالش‌های گروه آموزشی بیماری‌های کودکان و برنامه‌های شبکه جهانی آموزش و پژوهش‌های علمی یوسرن موردبحث و بررسی قرار گرفت.

گالری عکس
در این نشست که یکشنبه 24 شهریور 98 در سالن شورا تشکیل شد، دکتر کریمی رییس دانشگاه، در طلیعه سخنان خود، ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین(ع) و گرامیداشت این ایام، به بزرگی واقعه عاشورا و درسی که می‌توان از این ایام گرفت اشاره کرد و گفت: وسعت واقعه عاشورا و عظمت امام حسین به‌قدری است که درباره آن نمی‌توانم صحبت کنم اما در این حد می‌دانم که این واقعه درس بزرگی برایمان در دانشگاه به‌عنوان نقطه کوچکی در کشور دارد که در این شرایط سخت می‌توانیم از آن الگو بگیریم.
پیش از دستور
وی افزود: درس بزرگ عاشورا این است  که از حداکثر ظرفیت و توان خود برای حل مشکلات و مقاومت در برابر سختی‌ها استفاده کنیم، از ظلم بپرهیزیم و به عدالت رفتار کنیم. این توصیه‌ای است که اول به خودم دارم و بعد به همکارانم که می‌دانم به‌خوبی این امر را رعایت می‌کنند چراکه قبول مسئولیت در این شرایط مصداقی از همین درس است و همکاران باروحیه قوی که دارند باوجود همه سختی‌ها تلاش می‌کنند و نمی‌گذارند آسیبی به دانشگاه، دانشجو، استاد، پرسنل و در رأس همه آن‌ها به بیمار برسد.
رییس دانشگاه با قدردانی از تلاش‌های دکتر محقق عضو هیئت‌رئیسه دانشگاه و رییس پیشین مجتمع بیمارستانی یاس، گفت: در سال‌های سخت گذشته که بیمارستان میرزا کوچک خان و محب یاس قدیم به مجتمع بیمارستانی یاس تبدیل شد و چالش‌ها و هماهنگی‌هایی که مدیریت یکپارچه آن نیاز داشت دکتر محقق با حضور و تجربه مدیریتی خود پیشرفت خوبی را در مجموعه ایجاد کردند. امیدواریم این مجتمع به الگوی خوبی در خدمت‌رسانی به بانوان کشور تبدیل شود.
وی افزود: دکتر محقق با این نیت مسئولیت بیمارستان را برعهده‌گرفته بود که وضعیت آن  را سروسامان دهد. اکنون‌که بیمارستان پیشرفت خوبی دارد بهتر است مدیریت آن به هیئت‌علمی‌های همان مرکز سپرده شود. البته این نکته برای تمامی مراکز آموزشی درمانی دانشگاه صدق می‌کند که مدیریت آن برعهده اعضای هیئت‌علمی باشد که از نزدیک در جریان مسائل آن قرار دارند. لذا پس از مشورت‌ها و بررسی‌های که با کمک دکتر محقق انجام دادم، خانم دکتر داوری را که قبلاً معاونت درمان بیمارستان را برعهده داشتند و از نیروهای سخت‌کوش، معتمد و معتقد دانشگاه هستند برای این مسئولیت انتخاب کردم.
دکتر کریمی در بخش دیگری از سخنان خود از تلاش‌های دکتر موسوی رییس پیشین بیمارستان بهارلو نیز قدردانی کرد و گفت: ایشان بعد از دکتر صادق نیت این مسئولیت را پذیرفتند. معمولاً قبول مسئولیت بعد از مدیریت‌های موفق، کار را سخت‌تر می‌کند. دکتر صادق نیت در بیمارستان بهارلو تحولات بسیاری را ایجاد کردند و بعد دکتر موسوی در این سال‌ها موفق عمل کردند. پس از صحبت‌هایی که با دکتر موسوی داشتم، دکتر طالبیان را که از افراد فعال و باتجربه اجرایی بیمارستان هستند را برای این مسئولیت انتخاب کردم.
رییس دانشگاه با تأکید دوباره براینکه با واگذاری بخش‌هایی که نقش مهمی در خدمت‌رسانی دارند مخالفم افزود: برای دانشگاه رضایتمندی بیمار مهم‌تر از کسب درامد است و بخش‌های مهمی مانند اورژانس نباید از طریق واگذاری اداره شوند. در بعضی  بخش‌ها به دلیل  کمبود نیرو و مسائل دیگری که با آن مواجهیم چاره‌ای جز واگذاری نداریم اما این امر نباید در بخش اورژانس و سایر بخش‌های حیاتی بیمارستان صورت گیرد. 
وی برجذب هیئت‌علمی موردنیاز بیمارستان‌های بهارلو و ضیائیان تأکید کرد و گفت: در شرایطی که مردم نیازمند دریافت خدمات دولتی هستند نمی‌توانیم بخش‌ها را برون‌سپاری و از دور بر عملکرد آن‌ها مدیریت کنیم. اولین مشکل بخش‌های واگذاری شده در این است که شرکت‌ها  حقوق  نیروی انسانی خود را به‌موقع پرداخت نمی‌کنند.  این درحالی است که در دو سال گذشته دانشگاه هرماه حقوق پرسنل را به‌موقع پرداخت کرده و این شرکت‌ها باوجوداینکه اعتبار موردنیاز پرداخت حقوق پرسنل را از دانشگاه دریافت می‌کنند  آن را به‌حساب مطالبات بیمه‌ای خود که پروسه‌ای طولانی‌مدتی است می‌گذارند و از آن به‌عنوان اهرمی برای فشار به پرسنل و دانشگاه استفاده می‌کنند. این رویکرد در تنظیم قراردادهای برون‌سپاری آینده اصلاح می‌شود تا شرکت‌ها پرداخت حقوق نیروی انسانی را از سایر مطالبات خود جدا کنند.
تببین برنامه‌ها و چالش‌های گروه بیماری‌های کودکان
سپس دکتر رئیس کرمی مدیرگروه آموزشی بیماری‌های کودکان به تشریح فعالیت‌های این گروه پرداخت و گفت: عمده فعالیت‌های این گروه مرهون تلاش مدیر گروه پیشین و همکاران ایشان است.
وی با اشاره به گستره فعالیت گروه بیماری‌های کودکان در بیمارستان‌های دانشگاه گفت: گروه کودکان دانشگاه با 138 عضو هیئت‌علمی آموزشی و درمانی دومین گروه آموزشی بزرگ دانشگاه محسوب می‌شود و اساتید این گروه  در  24 بخش مرکز طبی کودکان، 14 بخش بیمارستان بهرامی و سه بخش کودکان و نوزادان بیمارستان ولیعصر و... مشغول فعالیت هستند.
مدیر گروه بیماری‌های کودکان، با اشاره به آموزش تمامی رشته‌های فوق تخصصی کودکان در دانشگاه گفت: سالانه حدود 27 تا 30 دستیار فوق تخصصی در رشته‌های اعصاب، غدد، قلب، گوارش، کلیه، عفونی، ایمونولوژی، نوزادان، روماتولوژی، ریه و خون پذیرش می‌شوند.
دکتر رئیس کرمی شمار دستیاران تخصص کودکان را 119 تن، دستیاران فوق تخصصی را 66 نفر و فلوشیپ ها 6 تن برشمرد و گفت: سالانه 32 کارآموز و 240 کارورز پزشکی به گروه معرفی می‌شوند.
مدیر گروه کودکان، با تأکید بر ارتقا آموزش دستیاران و دانشجویان، برنامه‌ریزی در این زمینه را از اولویت‌های گروه کودکان عنوان کرد و گفت: برای تربیت دستیاران و دانشجویان توانمند تلاش‌های صورت گرفته است.  بازنگری کوریکولوم آموزشی دستیاران ازجمله این اقدامات است اما یکی از چالش‌های جدی در این زمینه، تغییر دوره آموزشی 4 ساله به سه‌ساله و برعکس است.
وی افزود: در زمینه کیفیت آموزشی پزشکی عمومی نیز تدوین و اجرای برنامه کارآموزی کودکان براساس برنامه پزشکی 90، گنجاندن روتیشن بخش‌ها و بیمارستان‌ها غیر فوق تخصصی مانند بهارلو و ضیائیان، اجرای برنامه گزارش صبحگاهی اختصاصی  و آموزش مهارت‌ها در اسکیل لب برای کارورزان و کارآموزان در دستور کار قرار دارد.
دکتر رییس کرمی با اشاره به فعالیت 9 مرکز تحقیقاتی در رشته کودکان، بر ارتقا کمی و کیفی محصولات پژوهشی تأکید کرد و گفت: به این منظور کارگاه‌های توانمندسازی پژوهشی برای اعضای هیئت‌علمی و فراگیران برگزار می‌شود. همچنین درصدد تقویت ارتباط گروه با شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم.
مدیر گروه بیماری‌های کودکان بر حفظ و ارتقا سطح خدمات با مشارکت مسئولان بیمارستان‌ها و روسای بخش‌ها تأکید کرد و گفت: به این منظور جلسات مشترک دوره‌ای با روسای بیمارستان‌ها برگزار می‌شود. همچنین در نظر داریم بخشی از مسئولیت را به روسای دپارتمان‌های فوق تخصصی واگذار و به شاخص‌های درمانی در تقسیم دستیاران توجه کنیم.
وی با اشاره به برنامه‌ریزی و بسترسازی مناسب در عرصه بین‌المللی گفت:  پذیرش فراگیران خارجی و دعوت از اساتید بین‌المللی در مقاطع مختلف در دستور کار قرار دارد. همچنین کنگره بین‌المللی بیماری‌های کودکان نیز در راستای فعالیت‌های بین‌المللی برگزار می‌شود.
دکتر رییس کرمی با اشاره به دستاوردهای گروه بیماری‌های کودکان گفت: اساتید این گروه از اساتید برجسته کشور و تعدادی از آنان جز یک درصد دانشمندان برتر هستند. در سامانه علم‌سنجی نیز نفر اول چهار رشته فوق تخصصی اعصاب، روماتولوژی، ایمونولوژی و قلب عضو گروه کودکان دانشگاه هستند.
وی جذب هیئت‌علمی موردنیاز، توجه بیشتر اساتید به مقوله پژوهش، ایجاد فضای مناسب برای آموزش فراگیران پزشکی عمومی و تقویت انگیزه در اعضای هیئت‌علمی و دستیاران را ازجمله چالش‌های پیش روی این گروه برشمرد و گفت: برای رفع هریک از این چالش‌ها به حمایت‌های دانشگاه نیاز داریم.
 مدیر گروه بیماری‌های کودکان در پایان سخنان خود به تشریح برنامه‌های پیش روی این گروه پرداخت و گفت: یکسان‌سازی امکانات و برنامه‌های آموزشی دستیاران، انجام پایان‌نامه‌های بین‌رشته‌ای و مشترک در چند مرکز و حفظ و ارتقا جایگاه مرجعیت علمی گروه کودکان و... ازجمله برنامه‌هایی است که برای تحقق آن تلاش می‌کنیم.
در ادامه، دکتر سید یوسف مجتهدی معاون آموزشی، دکتر محمود رضا اشرفی معاون پژوهشی و دکتر وحید ضیایی معاون امور هیئت‌علمی و امور بین‌الملل گروه بیماری‌های کودکان به بیان اهداف و مسائل پیش روی این گروه در حوزه ارتقا آموزشی دانشجویان، کارآموزان و کارورزان، فرسودگی شغلی دستیاران، امکان ثبت داده انواع بیماری‌های کودکان، تعهد حرفه‌ای و تقویت ارتباطات بین‌المللی گروه بیماری‌های کودکان پرداختند.

دیدگاه هیئت‌رئیسه

سپس هریک از اعضای هیئت‌رئیسه دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را برای تقویت عملکرد گروه بیماری‌های کودکان بیان کردند. دکتر نفیسی رییس دانشکده پزشکی، اصلاحات انجام‌شده در حوزه پزشکی عمومی کودکان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: سال‌هاست گفته می‌شود مرکز طبی به‌تنهایی نمی‌تواند تمامی کوریکولوم  آموزشی فوق تخصصی نوزادان را پیاده کند و بایستی با همکاری با بخش نوزادان بیمارستان‌های دیگر مانند آرش و یاس، شریعتی و... دوره آموزشی را برگزار کنند که هنوز این اتفاق نیفتاده و لازم است به‌گونه‌ای این روند اصلاح شود.
دکتر سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه، گروه اطفال را ازجمله گروه‌های پرافتخار دانشگاه دانست و از ایجاد نشاط و تحول در آموزش پزشک عمومی در این گروه  قدرانی و بر تعامل بیشتر با دانشجویان و دستیاران تأکید کرد. وی فرسودگی دستیاران را امری جدی دانست که باید برای آن چاره‌اندیشی کرد.
دکتر صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز تعامل گروه کودکان با هیئت‌رئیسه بیمارستان‌ها و مراکز تحقیقاتی را در توسعه فعالیت‌های پژوهشی این گروه مؤثر دانست و بر گسترش امکان فعالیت پژوهشی اساتید بیمارستان بهرامی تأکید کرد و گفت: پتانسیل خوبی در گروه کودکان وجود دارد که اگر همکاری‌های این گروه تقویت شود فعالیت‌های پژوهشی سرعت بیشتری می‌گیرد.
دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه نیز، بر همکاری مرکز طبی کودکان و بیمارستان بهرامی تأکید کرد و گفت: گروه کودکان باید روابط این دو مجموعه را به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که تعامل این دو مرکز بیشتر شود.
دکتر امینی مشاور رییس دانشگاه نیز با اشاره به افزایش کیفیت آموزش  کارآموزان و کارورزان در گروه کودکان گفت: اقداماتی که در این زمینه انجام‌شده و میزان رضایتمندی دانشجویان، مستندسازی شود.
دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه نیز، خواستار مشارکت فعال گروه کودکان در کمیته‌های دانشگاهی بخصوص در زمینه مرگ‌ومیر کودکان شد.
دکتر محقق مشاور رییس دانشگاه نیز بابیان اینکه کارهای انجام‌شده زیاد است اما هنوز کارهای نکرده بسیاری وجود دارد گفت: یکی از کارهای مهمی که در بیمارستان یاس باید انجام شود تقویت بخش نوزادان و NICU این بیمارستان است که نیاز به حمایت گروه کودکان دارد.

تشریح برنامه‌های شبکه جهانی یوسرن

در ادامه، دکتر نیما رضایی رییس شبکه جهانی آموزش و پژوهش‌های علمی یوسرن به تشریح فعالیت‌های این شبکه پرداخت و گفت: چهار سال است از عمر فعالیت این شبکه می‌گذرد و هدف از تشکیل آن تقویت ارتباط بین‌رشته‌ای و از میان برداشتن مرزهای جغرافیایی و علمی بین افراد و رشته‌ها به‌منظور پاسخ به مسائل پیچیده است.
وی شبکه جهانی یوسرن را تعاملی میان دانشمندان یک درصد برتر رشته‌های مختلف و برندگان جایزه نوبل و اساتید پیشکسوت و جوان دانست و گفت:  حاصل فعالیت شبکه جهانی یوسرن منجر به 500 رویداد علمی، امضا 67 تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های معتبر جهان، انتشار بیش از 500 مقاله با affiliation یوسرن با h-index27 و راه‌اندازی بیش از 40 دفتر در داخل و خارج از کشور شده است.
رییس شبکه جهانی یوسرن، از برگزاری کنگره این شبکه در هشتم تا دهم نوامبر خبر داد و گفت: این کنگره به میزبانی مجارستان برگزار و همزمان با آن نیز جشنواره بین‌المللی نقاشی کودکان بیمار برپا می‌شود. این جشنواره باهدف توجه به‌سلامت روان کودکان برگزار و هرساله حدود هزار و 300 نقاشی  همزمان در 40 شهر دنیا به‌نمایش گذاشته می‌شود.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات فوتبال کودکان در مرکز طبی کودکان گفت: برگزاری این مسابقه در ایجاد انگیزه کودکان برای ادامه روند درمان مؤثر بوده است امیدواریم اردیبهشت‌ماه سال آینده نیز شاهد برگزاری چهارمین دوره‌ این مسابقات باشیم.
 دکتر رضایی در پایان سخنان خود خواستار حمایت دانشگاه از این شبکه شد و گفت: یوسرن وقف علم است و در آینده می‌تواند جزئی از ذخایر فرهنگی کشور محسوب شود. برای حفظ این شبکه در دانشگاه و کشور باید محلی به‌عنوان مقرر اصلی آن در نظر گرفته شود.

تأکید بر تقویت همکاری‌های بین بخشی

سپس دکتر کریمی رییس دانشگاه در جمع‌بندی مطالب مطرح‌شده از تلاش‌های دکتر رییس کرمی در مدت کوتاه مدیر گروهی قدردانی کرد و گفت: ایشان پیش از مدیر گروهی نیز در گروه کودکان مشارکت و همفکری خوبی داشتند.
دکتر کریمی با اشاره به توجه به آموزش پزشکی عمومی گفت: گروه اطفال از گذشته جز گروه‌های خوب و منسجم دانشگاه است که در  دوره‌های مختلف متناسب با نیاز دانشگاه و گروه، تلاش‌های بسیاری را انجام داده است.
رییس دانشگاه یکی از این تلاش‌ها را در حوزه تخصصی و فوق تخصصی دانست و گفت: درگذشته تأکید بسیاری بر فوق تخصصی شدن رشته اطفال شده  و تاکنون پیشرفت‌های خوبی نیز در این زمینه حاصل‌شده است اما به دلیل وسعت کار در این حوزه تاحدودی از آموزش پزشکی عمومی غفلت شده است.
وی افزود: جایگاه و وسعت دانشگاه به‌گونه‌ای است که باید در کنار رشته‌های جدید و پیشرفت در حوزه‌های مختلف، وظیفه اصلی خود  که تربیت دانشجویان نخبه کشور است را نیز انجام دهد.
دکتر کریمی بابیان اینکه گروه اطفال گستره و میدان کار وسیعی دارد افزود: به بخش‌های اطفال دانشگاه،  به‌زودی بیمارستان حکیم که با کمک خیرین درحال ساخت است نیز اضافه می‌شود و این فرصت خوبی را برای گروه اطفال به وجود می‌آورد.
وی افزود: وقتی مدیرگروه در بیمارستانی که بخش‌های اقماری دارد مستقرشده و گاهی مدیر گروه و رییس بیمارستان یک نفر انتخاب می‌شوند؛ طبیعی است وقت کمتری برای رسیدگی به مشکلات گروه صرف می‌شود. خوشبختانه امروز از این مرحله عبور کردیم و دکتر رییس کرمی از بیمارستان دیگری انتخاب شدند و ایشان نیز معاونان خود را از بیمارستان‌های مختلف انتخاب کردند و با این نگاه جامع انتظار داریم فعالیت بیمارستان بهرامی که از بیمارستان‌های خوش‌نام دانشگاه است نیز موردتوجه بیشتری قرار گیرد.
دکتر کریمی بر ایجاد تعامل بین بخشی و بیمارستانی گروه کودکان تأکید کرد و گفت: با شناختی که از مدیریت و نگاه جامع دکتر رییس کرمی دارم انتظار می‌رود تعامل بین مرکز طبی  کودکان با  بیمارستان‌های بهرامی و بخش‌های نوزادان بیمارستان‌های آرش و یاس نیز تقویت شود. تقویت بخش نوزادان بیمارستان‌های آرش و یاس جز اولویت‌های دانشگاه است و باید برای آن برنامه‌ریزی شود. دانشگاه نیز از این امر حمایت می‌کند.
دکتر کریمی تقویت آموزش دوره پزشکی عمومی را شعار اصلی دانشگاه دانست که برای تحقق آن اقدامات بسیاری صورت گرفته است افزود: باوجود همه فعالیت‌هایی که در این زمینه انجام‌شده  ولی هنوز جای کار بسیاری وجود دارد.
وی با اشاره به مسائل بازنشستگی اساتید در بخش‌ها و لزوم همتاپروری گفت: بارها و بارها به جانشین پروری تأکید کرده‌ام. اساتید برجسته‌ای در گروه‌های آموزشی فعالیت دارند که نزدیک سن بازنشستگی هستند و در طول این سال‌ها دانشجویان بسیاری را تربیت‌کرده‌اند اما به فکر جذب دانشجویان برجسته خود نبودند. لذا همتاپروری و جانشین پروری جز وظایف ذاتی همه ماست باید به آن توجه کنیم و دانشگاه نیز در این زمینه کمک می‌کند.
وی در این بخش از سخنان خود بار دیگر از تلاش‌های دکتر رییس کرمی و تیم مدیریتی ایشان قدردانی کرد و گفت: نشست هیئت‌رئیسه با مدیران گروه‌های آموزشی به‌منظور شنیدن مسائل گروه‌ها برگزار می‌شود تا اعضای هیئت‌رئیسه بتوانند در تصمیم‌گیری‌های خود به این مسائل توجه و از فعالیت گروه‌ها حمایت کنند.
دکتر کریمی در بخش دیگری از سخنان خود فعالیت‌های دکتر رضایی در ایجاد شبکه جهانی یوسرن را قابل‌تحسین توصیف کرد و  گفت:  تاکنون فعالیت‌های بزرگ و ارزشمندی در این زمینه انجام داده‌اید که به شما خسته نباشید می‌گویم. دانشگاه نیز  در هر زمینه‌ای که لازم باشد از شما حمایت می‌کند.
وی افزود: بسیاری از کارهای بزرگ ابتدا به‌صورت کوچک و از سوی یک نفر انجام‌شده‌اند. اکنون این مجموعه نیز با پیگیری شما به شبکه بزرگ جهانی تبدیل‌شده است. باوجود شرایط کشور، یوسرن می‌تواند راه خوبی را برای تعاملات علمی  باز کند و بایستی چنین فعالیت‌هایی مورد تشویق و تأیید قرار بگیرند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: مهدی کیهان

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 91992
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی