اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1398/04/24 - 20:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3107
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

نشست صمیمی رییس دانشگاه با دبیران شورای صنفی

دکتر کریمی: مسائل بعضی از دانشکده‌ها و خوابگاه‌ها درد مزمن دانشگاه است که برای درمان آن تلاش می‌کنیم

دبیران شورای صنفی در فضایی صمیمی و دوستانه مسائل و مطالبات رفاهی و صنفی دانشجویان را در حضور رییس دانشگاه و معاون دانشجویی فرهنگی مطرح کردند.

گالری عکس
در این نشست که بعدازظهر دوشنبه 24 تیر 98 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر حلب چی معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه، تشکیل شورای صنفی را لازمه پیگیری مطالبات دانشجویی دانست و گفت: معاونت دانشجویی شورای صنفی را یاور خود و فرصتی برای پیگیری مطالبات دانشجویی می‌داند.
شورای صنفی یاور معاونت دانشجویی
وی با اشاره به پیشینه فعالیت شورای صنفی در دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران مبدع شورای صنفی در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از اواخر دهه هفتاد بود. از اوایل دهه هشتاد استقبال دانشجویان از انتخابات شورای صنفی بسیار پرشور  بود تا اینکه از اواسط دهه هشتاد فعالیت شورای صنفی کمرنگ شد و سپس در سال 94 با بازنگری آیین‌نامه قبلی و مشارکت دانشجویان این شورا مجدداً تشکیل شد.
دکتر حلب چی انتخابات شورای صنفی را هرساله بیان کرد و گفت: در انتخابات امسال از دانشکده‌ها و خوابگاه‌های مختلف کاندیدا داشتیم و پس از برگزاری انتخابات، نمایندگان دانشجویی مشخص شدند. با توجه به تأکید رییس دانشگاه بر ارتباط مستمر با گروه‌های دانشجویی، اولین جلسه این شورا نیز با حضور رییس دانشگاه برگزار شد.
وی با قدردانی از عرق و حمیت اعضای شورای صنفی در دفاع از حقوق همکلاسی‌هایشان افزود: در این جلسه از تلاش‌های علی پروهان دبیرکل پیشین شورای صنفی مرکزی قدردانی و حکم ایزد محمد خواجه دبیرکل جدید شورای صنفی مرکزی و دبیران شورای صنفی دانشکده‌ها و خوابگاه‌ها اعطا می‌شود.
بیان مطالبات دانشجویی
سپس اعضای شورای صنفی، مطالبات و دغدغه‌های دانشجویان را در زمینه تفاوت امکانات رفاهی با سایر دانشگاه‌ها، تعامل سازنده با مدیران و مسئولان دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها، برگزاری جلسات مستمر با رییس دانشگاه، ایجاد زیرساخت‌های لازم متناسب با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان، واکسیناسیون گروه‌های پرخطر در بیمارستان‌ها، رسیدگی به معیشت و اعمال سیاست انبساطی در امور رفاهی دانشجویان، افزایش کمک‌هزینه فراگیران، تخصیص بودجه به شورای صنفی، افزایش برنامه‌های فرهنگی و فوق‌برنامه در بیمارستان‌ها و خوابگاه‌ها، رسیدگی به شرایط خوابگاه‌ها، افزایش سرویس ایاب و ذهاب دانشجویان، افزایش ساعت کار کتابخانه‌ها، شهریه دانشجویان بین‌الملل، کمبود فضای فیزیکی دانشکده‌ها، تغذیه و رفع محدودیت زمانی رزرواسیون غذا، افزایش امکانات ورزشی دانشکده‌ها و خوابگاه‌ها و...  مطرح کردند و رییس دانشگاه و دکتر حلب چی به آنان پاسخ دادند.
لزوم پیگیری مطالبات دانشجویی
دکتر کریمی رییس دانشگاه پس از شنیدن مطالبات دانشجویان بابیان اینکه خوشحالم فرصتی فراهم‌شده که  در جمع دوستانه دانشجویان پرحرارت و پرتقاضا باشم گفت: از صحبت‌های شما نکته جدیدی به اطلاعات من افزوده نشد؛ چون به‌نوعی در جریان همه این مسائل هستم.
وی با اشاره به آشنایی کامل خود از مسائل دانشجویان گفت: کمتر از دوسال است که مسئولیت دانشگاه را برعهده دارم ولی شناختم از دانشگاه 45 ساله است و همه خوابگاه‌ها و بیمارستان‌ها، محیط‌های درسی و غیردرسی آن را می‌شناسم. 5 سال از دوران دانشجویی خود را در بسیاری از ساختمان‌ها و اتاق‌های خوابگاه امیرآباد زندگی کرده‌ام. در بسیاری از بیمارستان‌هایی که مسائل خود را مطرح کردید دانشجو، کارورز، دستیار تخصصی و فوق تخصصی جراحی بودم و مراتب استادیاری، دانشیاری و استادی را در همین بیمارستان‌ها  طی کرده‌ام. بنابراین مشکلات شما را با تمام وجود درک می‌کنم.
دکتر کریمی بابیان اینکه تصور دانشجویان از دانشگاه تهران، بهترین مرکز دانشگاهی کشور است و به همین دلیل، در اولویت اول دانشجویان نخبه قرار دارد افزود: من هم 45 سال پیش همانند شما با معدل بالای 19 با این تصور که دانشگاه تهران بهترین جای کشور است وارد این دانشگاه شدم. در طول این 45 سال هم اتفاقات بسیاری در کشور و دانشگاه روی داده است.
وی افزود: در آن زمان فقط 9 دانشکده پزشکی در کشور وجود داشت و اکنون تعداد دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به حدود 72 تا 73 دانشکده و دانشگاه رسیده است که بسیاری از آن‌ها  امکانات بسیار بهتری نسبت به دانشگاه‌های تهران دارند. همین اتفاق در مورد بیمارستان‌های متعددی که در شهرستان‌ها ساخته‌شده نیز وجود دارد. تعدادی از  این بیمارستان‌ها در مناطقی ساخته‌شده‌اند که پزشک و بیمار چندانی ندارند و مقرون‌به‌صرفه نیستند و همه بیماران این مناطق به بیمارستان‌های مثل امام خمینی و شریعتی  می‌آیند. درحالی‌که بهتر بود هزینه ساخت آن‌ها صرف بازسازی و توسعه بیمارستان‌ امام خمینی می‌شد که ازنظر ظرفیت، در رتبه بیست و سوم دانشکده‌های پزشکی کشور و یا بیمارستان شریعتی که در رتبه  چهل و دوم دانشکده‌های پزشکی قرار دارند.
دکتر کریمی بابیان اینکه بارها و بارها در جلسات درون دانشگاهی و بیرون دانشگاهی گفته‌ام خجالت می‌کشم رییس دانشگاهی هستم که بعضی دانشکده‌های آن از مدرسه محل سکونت دانشجویان در شهرستان‌ها کوچک‌تر است افزود: از روزهای اولی که مسئولیت دانشگاه را پذیرفتم از دانشکده‌ها و خوابگاه‌ها بازدید کرده‌ام. دیدن امکانات محدود خوابگاه‌ها و دانشکده‌ها شدیداً من را تحت تأثیر قرار داده است. به همین دلیل در جلسات هیئت‌رئیسه به‌طور مکرر بر رسیدگی به مسائل دانشجویی تأکید می‌کنم. ساختمان‌های جدید خوابگاهی نیز به اصرار من و با کمک نمادین هیئت‌رئیسه و خیرین در حال ساخت است. حق باشماست دانشگاه علوم پزشکی تهران امکانات درخور شأن دانشجویان نخبه خود را ندارد.
دکتر کریمی مسائل خوابگاه و دانشکده‌ها را درد مزمن دانشگاه دانست و به دانشجویان اطمینان داد: من صدها برابر بیشتر از شما نسبت به حل مشکلات دانشجویی و تأمین امکانات رفاهی مانند سالن غذاخوری، کتابخانه، سالن ورزشی و... تأکیددارم. بنابراین شما چه مشکلاتتان را به من بگویید و چه نگویید، پیگیر رفع آن‌ها هستم.
رییس دانشگاه با تأکید براینکه بعضی از مشکلاتی که مطرح شد باید از طریق مسئولان مربوطه در دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها حل شود افزود: من به دانشگاه علاقه‌مندم و آن را خانه خود می‌دانم بنابراین ملاکم برای انتخاب مسئولان واحدهای مختلف، علاقه‌مندی آنان به دانشگاه و دانشجویان و  میزان تلاششان برای پیشرفت دانشگاه بوده است. بسیاری از مسائلی که در این جلسه مطرح شد به مداخله مستقیم رییس دانشگاه نیازی ندارد. تقسیم مسئولیت و مسئولیت‌پذیری در اینجا معنی پیدا می‌کند. اگر می‌خواهید به نتیجه برسید و مشکلاتتان حل شود بایستی خواسته‌های خود را دسته‌بندی و از مجرای درست آن مطرح کنید.
وی بابیان اینکه بسیاری از مشکلاتی که مطرح کردید به‌حق است و باید حل شود افزود: همه مسائلی که مطرح کردید یادداشت شده که به مسئولان مربوطه گوشزد کنم. ولی بسیاری از مسائل باید توسط مسئولان دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها برطرف شود. دانشگاهی که خودش بر اصلاح امور تأکید دارد هیچ‌وقت به مراکز خود نمی‌گوید اصلاحات موردنیاز را اعمال نکنند.  مشکلاتی که مربوط به دانشگاه است حتماً باید حل شود.  اما بخشی از  مسائل در حیطه اختیارات دانشگاه نیست و مربوط به بیرون دانشگاه است که حتماً پیگیری می‌شود.  بخش دیگر مسائل نیز مربوط به دانشکده‌ها و بیمارستان‌هاست که باید از طریق روسای این مراکز و معاونان دانشجویی و آموزشی آن‌ها پیگیری شود.
دکتر کریمی در پاسخ به درخواست دانشجویان مبنی بر تشکیل جلسات ماهانه با رییس دانشگاه گفت: دانشگاه حدود 24 هزار پرسنل، 2 هزار هیئت‌علمی، 14 هزار دانشجو و  2 هزار 200 دستیار تخصصی و فوق تخصصی دارد که هرکدام مطالبات و مشکلات خاص خود را دارند. حق بدهید که رییس دانشگاه صدها کار دیگر هم دارد که باید به آن‌ها رسیدگی کند به همین دلیل مسئولانی در بیمارستان‌ها و دانشکده‌ها منصوب‌شده‌اند که روحیه تعاملی با دانشجویان دارند تا بتوانند شرایط آنان را درک کنند.
رییس دانشگاه در پاسخ به این پرسش که ممکن است بگویید باوجود همه این حرف‌ها مسائل ما هنوز حل‌نشده است افزود: بخشی از مواردی که مطرح شد مانند سرویس رفت‌وآمد دانشجویان، مسائل تغذیه‌ای، کتابخانه و... در کوتاه‌مدت قابل برطرف شدن است. بخشی از آن‌ها مانند بهبود امکانات و افزایش ظرفیت خوابگاه دختران و پسران و متأهلین، زمین ورزشی و بهبود وضعیت فیزیکی دو تا سه دانشکده نیز زمان‌بر است که به فکر آن هستیم و سعی می‌کنیم برطرف شود.
وی درخصوص افزایش برنامه‌های فرهنگی دانشجویان گفت: برای برگزاری جشن‌ها و برنامه‌های فرهنگی منتظر اجازه دانشگاه نباشید. چنانچه در اجرای برنامه‌ها چارچوب‌های متعارف را رعایت کنید دانشگاه هیچ محدودیتی برای شما ایجاد نمی‌کند.
دکتر کریمی در مورد پرداخت کمک‌هزینه دانشجویی توضیح داد: دانشگاه هیچ محدودیتی در پرداخت مبالغ قانونی به دانشجویان ندارد. در جلسات هیئت‌امنا نیز بارها از حقوق فراگیران دفاع شده اما به‌هرحال هیئت‌امنا نیز محدودیت‌های خاص خود را دارد.
رییس دانشگاه به دانشجویان تأکید کرد از پیگیری مطالبات خسته و ناامید نشوید و افزود: امیدوارم از صحبت‌های این جلسه به این نتیجه رسیده باشید که رییس دانشگاهتان بی‌اطلاع از مشکلات شما نیست چون خودش این راه را طی کرده و برای حل مشکلاتتان تلاش می‌کند.
وی در پایان سخنان خود از تلاش‌های دکتر حلب چی قدردانی کرد و گفت: معاون دانشجویی دانشگاه به دلیل روحیه تعاملی که با دانشجویان دارد در دسترس دانشجویان است و برای هماهنگی و پیگیری مشکلات شما وقت زیادی را صرف می‌کند که جا دارد از تلاش‌های ایشان تشکر و قدردانی کنم.
در پایان از تلاش های دبیرکل پیشین شورای صنفی مرکز قدردانی و ابلاغ اعضای جدید اعطا شد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 89909
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی