محتوای خبری دانشکده توانبخشی

  • تاریخ انتشار : 1400/10/05 - 11:07
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 761
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

در پی پخش پویش یک دقیقه با مسئولان و درخواست سرپرست مرکز میثم

نشست رئیس دانشکده توانبخشی با مشاور معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران برگزار شد

نشست رئیس دانشکده توانبخشی و مشاور معاون بهداشت دانشگاه با حضور رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران در دفتر معاونت بهداشت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده توانبخشی، این نشست روز شنبه 4 دی 1400 با حضور دکتر سید احمدرضا خاتون آبادی رئیس دانشکده، دکتر عباس وثوق مقدم مشاور معاون بهداشت دانشگاه و دکتر محمدرضا سلمانی رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران برگزار شد.
در این نشست ابتدا دکتر سلمانی گزارشی از بازدید دکتر خاتون آبادی از پایگاه میثم مرکز بهداشت جنوب تهران ارائه کرد و در خصوص قابلیت ارائه خدمات توانبخشی در قالب غربالگری در مراکز بهداشت و استقرار خدمات توانبخشی، خدمات تشخیصی، آموزش، پیگیری و ارجاع مراجعه کنندگان سخن گفت.
دکتر خاتون آبادی ضمن ارائه برنامه پیشنهادی اولیه نحوه ارائه خدمات در مراکز بهداشت، از اهمیت هماهنگی با امکانات موجود سخن گفت و تصریح کرد: حرکت بر اساس امکانات و موجودی بحث مهمی است که توجه به آن، تضمین ارائه خدمات را به دنبال خواهد داشت که با توجه به آن، بحث آموزش کارکنان و خانواده ها و جمعیت تحت پوشش آن مرکز مطرح می شود؛ و پس از آن می توان غربالگری را پیاده سازی کرد و با اجرای موفقیت آمیز پایلوت این برنامه، آن را در سطح ملی گسترش داد.
دکتر وثوق مقدم از این اقدام به عنوان نوسازی خدمات بهداشت یاد کرد و گفت: ارائه این گونه خدمات در ساختار دانشگاه می بایست مبتی بر پژوهش باشد و چنانچه شواهدی برای آن وجود دارد اجرا شود که با توجه به اینکه این طرح، ایده ای جدید است باید آن را به صورت پایلوت و تست پیش برد و اکنون که بحث تقویت شبکه های بهداشت مطرح است فرصت مناسبی است که ادغام مراقبت های اولیه و توانبخشی و ساماندهی آن انجام شود.
وی گزارشی از اجرا و توسعه برنامه سراج در مرکز بهداشت جنوب تهران ارائه کرد و ادامه داد: یکی از مراکز خدمات جامع سلامت ما خدمات روانپزشکی است که در قالب برنامه سراج در حال توسعه است و بخش ارائه خدمات کاردرمانی آن نیاز به بازنگری دارد که می توان با تعریف دوره های مرتبط در قالب اجرای یک کوریکولوم کوتاه مدت مهارتی به آن کمک کرد. ساماندهی مراقبت های توانبخشی در تقویت شبکه نیز از دیگر اقداماتی است که می توان در این راستا انجام داد.
دکتر خاتون آبادی با تائید سخنان دکتر وثوق مقدم، گزارشی از مطالعه ای که در کشور فنلاند برای اجرای برنامه غربالگری سالمندان انجام شده ارائه کرد و گفت: با توجه به نیاز جامعه و لزوم حرکت بر مبنای شواهد، چنانچه این برنامه با استقرار مبحث آموزشی آغاز شود به شکل گیری مراحل بعدی این خدمات کمک بزرگی خواهد کرد؛ اجرای پایلوت ارائه اطلاعات به خانواده ها، بررسی نتایج حاصل از آن در پیشگیری از پیشرفت اختلال، تعیین کننده میزان بازدهی حوزه توانبخشی به سطح اول خدمت رسانی است. آموزش به کارکنان و خانواده ها در مرحله اول استقرار خدمات بسیار کمک کننده است و با توجه به شرایط موجود جامعه قدم بزرگی خواهد بود.
دکتر وثوق مقدم اظهار کرد: نیاز است تفاهم نامه ای با توجه به قابلیت های دانشکده توانبخشی و مرکز بهداشت جنوب تهران منعقد شود.
وی تصریح کرد: بیمارستان ضیائیان به عنوان مرکز ارجاع بیماران مرکز بهداشت جنوب فعال است و می توان از آن به عنوان بستر موجود برای پیشبرد اهداف این تفاهم نامه استفاده کرد.
دکتر سلمانی یکی از مشکلات اساسی بخش سالمندی را آلزایمر عنوان کرد و گفت: اگر بتوان در این حوزه الگوی قابل ارائه ای تهیه و به وزارت بهداشت پیشنهاد کرد حرکت بسیار مفیدی خواهد بود.
دکتر وثوق مقدم افزود: در این راستا، می توان با برگزاری نشست مشترک با رئیس اداره سالمندان، در حوزه پیشگیری از آلزایمر الگویی طراحی و تجربه کشورهای دیگر را بومی سازی کرد.
دکتر خاتون آبادی از همکاری دانشکده توانبخشی با بیمارستان ضیائیان در حوزه رشد و تکامل و طب سالمندی سخن گفت و تصریح کرد: این بیمارستان مرکز خوبی از دیدگاه ارائه خدمات است و با استفاده از آن به عنوان بستر آماده، هم در حوزه کودکان و هم در حوزه سالمندان می توانیم زودتر به نتیجه برسیم و ارتقا پیدا کنیم.
در پایان در خصوص نظام ثبت، توجه جامع به استقرار خدمات توانبخشی، عقد تفاهم نامه و نحوه پیشبرد اهداف بحث و تبادل نظر شد.

  

  • گروه خبری : دانشکده توانبخشی
  • کد خبر : 203182
سید امیر  میری
تهیه کننده:

سید امیر میری

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *