محتوای خبری دانشکده توانبخشی

  • تاریخ انتشار : 1398/09/18 - 14:16
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 918
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پنجمین سمینار علمی معاونت پژوهشی دانشکده توانبخشی با عنوان «تصویربرداری کارکردی تشدید مغناطیسی (fMRI): مبنا، کاربرد و امکانات موجود» برگزار شد

معاون پژوهشی دانشکده توانبخشی با توجه به اهمیت فراهم شدن زیرساخت‌ها در عرصه پژوهش برای اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان و ایجاد بستر تعامل و همکاری متقابل با سازمان‌های تحقیقاتی و پژوهشی به‌عنوان یکی از اهداف این معاونت؛ از حسن تعامل و همکاری ایجادشده این دانشکده با آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز ابراز خرسندی کرد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی دانشکده توانبخشی، پنجمين سمينار پژوهشی معاونت پژوهشی این دانشکده با عنوان« تصویربرداری کارکردی تشدید مغناطیسی (fMRI): مبنا، کاربرد و امکانات موجود» باهدف آشنایی اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان با آخرین دستاوردهای علمی و تحقیقاتی و در راستای تبادلات علمی و پژوهشی با مراکز دانشگاهی و سازمان‌های مرتبط ملی و همچنين تعامل و استفاده از توانمندی اساتيد ملی و بين‌المللی برای آموزش و پژوهش به‌عنوان يکی از برنامه‌ها و مأموريت‌های 4 ساله دانشکده روز چهارشنبه 13 آذر در سالن سمينار استاد دکتر طالبيان برگزار شد.
در اين سمينار که با استقبال بسيار خوب اعضای هيئت‌علمی، دانشجويان کارشناسی و دانشجويان تحصيلات تکميلی روبرو شد، در ابتدا دکتر سید احمدرضا خاتون‌آبادی معاون پژوهشی و سرپرست معاونت برنامه‌ریزی دانشکده ضمن خیرمقدم به دکتر غلامعلی حسین زاده و معرفی وی اظهار داشت: معاونت پژوهشی دانشکده همواره درصدد بوده زیرساخت‌ها را در عرصه پژوهش برای اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان فراهم کند که یکی از مصادیق آن فراهم کردن بستر لازم برای تعامل و همکاری متقابل با آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز است. وی در ادامه از حسن همکاری و تعامل میان این دانشکده و آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز تاکنون ابراز خرسندی کرد.
در ادامه دکتر غلامعلی حسین زاده دهکردی استاد گروه مهندسی پزشکی دانشگاه تهران و معاون پژوهشی آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز به ارائه توضیحات در خصوص کاربردهای fMRI؛ نحوه عملکرد دستگاه MRI، مکانسیم عملکرد و نرم‌افزارهای آنالیز داده‌های MRI پرداخت.
استاد گروه مهندسی پزشکی دانشگاه تهران بابیان اینکه دستگاه MRI به‌عنوان یکی از پرکاربردترین دستگاه‌های پزشکی است در خصوص نحوه عملکرد این دستگاه گفت: این دستگاه بر اساس تغییر میدان مغناطیسی و تغییر سیگنال‌ها، تصویربرداری می‌کند و تصویربرداری با این دستگاه زمان‌بر و ازنظر هزینه هم برای خرید دستگاه و هم تصویربرداری بیمار، دستگاهی گران‌قیمت محسوب می‌شود. وی افزود: نحوه عملکرد MRI بر پایه دو اصل اساسی شدت روشنایی تصاویر و هم تابعی از پارامترهایی که روی دستگاه تعیین می‌شود ( مانند وزن غالب، زمان تصویربرداری) استوار است.
وی در ادامه در خصوص نحوه تصویربرداری از ابعاد گوناگون با دستگاه MRI بیان داشت: MRI به‌خودی‌خود ازنظر زمان تصویربرداری دستگاه کندی است ولیکن می‌توان با پایین آوردن رزولوشن تصویر، سرعت تصویربرداری را بالا برد و در کسری از ثانیه تصویربرداری کرد. وی در ادامه کاربرد MRI در پزشکی و تشخیص بیماری‌ها، مکانیسم و جنبه‌های مختلف زنجیره fMRI را به‌تفصیل بیان کرد.
دکتر حسین زاده با اشاره به امکانات منحصربه‌فرد آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز از ثبت هم‌زمان تصویربرداری عملکردی و نوار مغز با توجه به این امکانات خبر داد و نمونه‌هایی از فعالیت‌های انجام‌شده با تصویربرداری عملکردی مغز را نشان داد و طراحی‌های گوناگون برای کاربرد fMRI در توانبخشی را مطرح و در انتها کتابی را برای مطالعه بیشتر معرفی کرد.
در پايان پس از پاسخگویی به سؤالات شرکت‌کنندگان در خصوص مباحث ارائه‌شده از دکتر حسین زاده با اعطای لوح قدردانی شد.

  • گروه خبری : دانشکده توانبخشی
  • کد خبر : 95560
کلمات کلیدی
لیلا  روستا
تهیه کننده:

لیلا روستا