محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

• تاریخ انتشار : 1399/06/26 - 09:44
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری جلسه هم‌اندیشی رئیس دانشکده پیراپزشکی با نمایندگان دانشجویان فوریت‌های پزشکی

دکتر علیزاده در جلسه با نمایندگان دانشجویان فوریت‌های پزشکی رشته های پیراپزشکی را بالینی و دارای ارتباط مستقیم با جان بیماران دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پیراپزشکی، این جلسه با حضور دکتر شعبان علیزاده رئیس دانشکده، دکتر فریبا نباتچیان معاون آموزشی، دکتر سعید واحدی مدیر گروه هوشبری و اتاق عمل، محمد علیزاده، امیر فعال و امیرحسین معصومی نمایندگان دانشجویان کاردانی فوریت‌های پزشکی سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۹۹ در سالن اجتماعات برگزار شد.
در ابتدا دکتر واحدی به بیان توضیحاتی پیرامون وضعیت دانشجویان فوریت‌های پزشکی پرداخت و گفت: سال گذشته تعدادی دانشجوی فوریت‌های پزشکی در دانشکده پذیرفته شدند که تعداد آن‌ها کمی بیشتر از پیش‌بینی بود. متأسفانه در زمان تحصیل این دانشجویان که کوتاه و چهار ترم است به علت همزمانی با شیوع ویروس کرونا امکان برگزاری بسیاری از کلاس‌ها به حضوری وجود نداشت. رشته فوریت‌های پزشکی با توجه به اهمیت ویژه آن‌که به‌طور مستقیم باجان بیمار در ارتباط است، نیاز به یادگیری مهارت‌های عملی دارد. با توجه به شرایط ایجادشده ما حتی در صورت فراغت از تحصیل این دانشجویان در شرایط ثبات برای آن‌ها دوره‌های تکمیلی برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: درترم گذشته برخی اساتید از اورژانس کشور بر برگزاری کلاس حضوری تأکید داشتند و بعضی کلاس‌ها را به‌صورت مجازی برگزار کردند. مسئله کارآموزی‌ها بسیار چالش‌برانگیز است و برنامه‌ریزی ما تقسیم دانشجویان به سه گروه 10 نفره است.
سپس دانشجویان دغدغه‌های خود را در خصوص ترم‌های تحصیلی، دروس گذرانده شده و مشکلات آن، وسایل حفاظت فردی در دوران کارآموزی، برگزاری کارگاه‌های ویژه تکمیلی، پذیرش دانشجویان در دوره کارشناسی و برگزاری دوره‌های آمادگی آزمون کارشناسی مطرح کردند.
دکتر علیزاده ضمن ابراز خرسندی از حضور دانشجویان گفت: ازنظر من بهترین جلسات، جلسه با دانشجویان است؛ که تعاملات مثبت شکل می‌گیرد. اصلی‌ترین محصول دانشکده‌ها آموزش دانشجویان است. برعکس تصور اشتباهی که وجود دارد، رشته‌های پیراپزشکی بالینی است و باجان بیمار در ارتباط است. تشخیص اشتباه، مراقبت اولیه اشتباه و تهیه پرونده الکترونیک سلامت اشتباه خسارت‌های جبران‌ناپذیری به همراه دارد. این مدل فکری که دانشجویان رشته‌های پیراپزشکی مستقیم باجان بیمار مواجه هستند، باید نهادینه شود و آموزش با این نگاه صورت گیرد. رشته فوریت پزشکی که رسالت اولیه آن ارتباط مستقیم باجان بیمار است و کوچک‌ترین اشتباه در آموزش دانشجویان فوریت‌های پزشکی آفتی است که عواقب آن به همه بازمی‌گردد.
وی افزود: دوره کاردانی بسیار کوتاه است و این وظیفه ما را برای آموزش سنگین‌تر می‌کند و باید به‌گونه‌ای باشد که دانش‌آموخته بتواند بر بالین بیمار حاضر شود. دروس تئوری در این رشته بسیار حائز اهمیت است. همه ما اعضای یک خانواده هستیم و بهتر است دانشجویان تعاملات بهتر و بیشتری با گروه داشته و مسائل و چالش‌های خود را با رعایت سلسله‌مراتب به‌سرعت منتقل کنند. مطمئن هستم بسیاری از مشکلات با نظر مثبت دکتر واحدی برطرف خواهد شد و ما هم در این زمینه نقش حمایتی خواهیم داشت. دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه بزرگی است و در برطرف کردن مشکلات راه‌حل‌های گوناگونی دارد.
رئیس دانشکده اظهار داشت: مباحث و کارگاه‌های تکمیلی را برگزار خواهیم کرد و در دوران باقی‌مانده آموزش این دوره نیز بسیاری از مباحث پوشش داده خواهد شد. علاوه بر اورژانس کشور می‌توان از سایر گزینه‌ها همچون اورژانس تهران، گروه اورژانس معاونت درمان و... که علاقه‌مندی بیشتری دارند، کمک گرفت. دانش‌آموختگان ما نقطه قوت محسوب می‌شوند و ما از حضور مجددتان در مقطع کارشناسی استقبال می‌کنیم.
دکتر علیزاده با تأکید بر اهمیت مباحث روان‌شناختی و مدیریت اضطراب و مباحثی همانند آن در این رشته خواستار طرح و بررسی موضوع با معاونت دانشجویی دانشگاه شد.
در پایان رئیس دانشکده جلسه را مثبت و مفید دانست و گفت: دغدغه‌های دانشجویان، دغدغه‌های دانشکده و گروه است. خواسته دانشجویان به‌حق و منطقی است و ما در حد توان برای رفع آن‌ها تلاش خواهیم کرد.

• گروه خبری : دانشکده علوم پیراپزشکی,گروه خبری RSS
الهام  حق شناس