• تاریخ انتشار : 1399/01/04 - 09:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1036
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اقدامات پیشگیری از کرونا

پاسخ به پرسش آیا کبد چرب می‌تواند زمینه ابتلا به ویروس کرونا را فراهم کند یا وضعیت بیمار را بدتر کند

دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه راهنمای (پاسخ به پرسش آیا کبد چرب می تواند زمینه ابتلا به ویروس کرونا را فراهم کند یا وضعیت بیمار را بدتر کند) را منتشر کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، این روزها ویروس کرونا به یکی از بحران‌های عمده برای سلامت جهان تبدیل شده است، و در مورد آن ناشناخته ها و ابهامات زیادی وجود دارد. یکی از گروه های در معرض خطر ابتلا به این ویروس، افراد با بیماری های زمینه ای هستند. در مورد این ویروس این سوال مطرح شده است که آیا ابتلا به کبد چرب می تواند احتمال ابتلا به ویروس کرونا را بیشتر کند یا وضعیت بیمار را بدتر کند؟ 
شواهد نشان می دهد که مبتلایان به کرونا که علائم بیماری شدیدتری دارند، اختلال عملکرد کبدی بالاتری نیز دارند. نقص در عملکرد کبد در افراد مبتلا به کرونا شایع است و برخی مطالعات بیان کرده اند که در 60 درصد از بیماران مبتلا به سارس (یک نوع از ویروس های کرونا) این نقص دیده شده است. البته اختلال کبدی ایجاد شده در تعدادی از این بیماران را 
می توان تا حدودی به دریافت داروهای موثر برای درمان این  بیماری نیز ربط داد. اما با این حال مطالعات نشان داده اند که آسیب کبد در مبتلایان به کرونا، ممکن است مستقیماً ناشی از عفونت های ویروسی باشد. مطالعات  آسیب شناسی در بیماران مبتلا به سارس، وجود ویروس در بافت کبد را تأیید کرده است. مطالعه ای در چین نشان داده است که تفاوت زیادی در بروز اختلال عملکرد کبد در بین بازماندگان و افراد فوت شده ناشی از ویروس کرونا وجود ندارد. بررسی ها نشان می دهد که سن، جنس، وجود عفونت همزمان، بیماری های زمینه ای به عنوان مثال چاقی، دیابت، بیماری های قلبی، ریوی، کلیوی و ضعف سیستم ایمنی، عوامل خطر ویروس های کرونا است که می تواند منجر به بیماری شدید یا مرگ در افراد مبتلا شود.   
با توجه به شواهد موجود، می توان نتیجه گرفت که درگیری کبد ممکن است به دنبال ابتلا به کرونا یا در اثر دریافت دارو برای درمان آن ایجاد شود و با توجه به نتایج متفاوت مطالعات، نمی توان با اطمینان ابتلا به کبد چرب را از عوامل خطر زمینه ساز برای ایجاد بیماری و یا تشدید آن دانست. البته این ویروس نوپدید است و لازم است تحقیقات بیشتری در مورد عوامل خطر آن انجام شود و تا آن زمان باید همه افراد به خصوص کسانی که بیماری مزمن دارند اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه را رعایت کنند. 
 
  • گروه خبری : دانشکده بهداشت,گروه خبری RSS,اخبار ,روشنگری و پاسخ به شایعات,راهنما و دستورالعمل‌ها
  • کد خبر : 152612
نسیبه  جلالوند
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *