• تاریخ انتشار : 1398/12/27 - 08:57
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1727
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

اقدامات پیشگیری از کرونا

پاسخ به پرسش آیا افراد بهبود یافته از کووید 19 می‌توانند باز هم ویروس را منتقل کنند و ناقل بیماری باشند

دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه پاسخ (آیا افراد بهبود یافته از کووید 19 می‌توانند باز هم ویروس را منتقل کنند و ناقل بیماری باشند)را منتشر کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، با توجه به نوپدید بودن عفونت ناشی از کرونا ویروس 2019، سوالات بسیار زیادی در مورد این ویروس مطرح است. بیشتر مطالعات صورت گرفته در مورد کووید 19، بر ویژگی های اپیدمیولوژیکی، بالینی و رادیولوژیکی بیماران مبتلا به عفونت متمرکز شده است. سوال بسیار مهمی که ممکن است برای همگان پیش بیاید این است که آیا افراد بهبود یافته از کرونا ویروس 19 می توانند باز هم ویروس را منتقل کنند و ناقل بیماری باشند؟
شواهد دقیقی از دوره واگیری و عفونت زایی ویروس کووید 19 مشخص نیست. اما این دوره ممکن است مانند ویروس سارس، تا هفته ها پس از شروع علائم بالینی به طول بینجامد. در مطالعه ای که بر بیماران بهبود یافته از کووید 19 در چین صورت پذیرفت، پس از ترخیص از بیمارستان یا قطع قرنطینه، از بیماران خواسته شد تا پروتکل قرنطینه را در خانه به مدت 5 روز ادامه دهند. سپس آزمایشRT-PCR ، پنج و سیزده روز بعد از ترخیص بیماران تکرار شد. تمام نتایج از نظر ویروس کووید 19 مثبت بودند. در تکرار نتایج این تست در روزهای بعد مجدد نتایج مثبت از نظر ویروس کووید 19 مشاهده گردید. بیماران در معاینات پزشکی بدون علامت بودند و یافته های سی تی اسکن قفسه سینه هیچ تغییری نسبت به تصاویر قبلی نشان نداده بود. این افراد هیچ تماسی با مبتلایان  یا افراد مشکوک به کووید 19 گزارش نکرده بودند و  هیچ یک از اعضای خانواده آلوده نبودند. بنابراین این احتمال که ممکن است این عفونت را از سایر افراد آلوده مجدد کسب نمایند رد شد. 
بر اساس دستورالعمل‌های موجود، جداسازی و اقدامات احتیاطی در افراد مبتلا باید تا زمان رفع تب بدون استفاده از داروهای ضد تب، بهبود علائم و نشانه های بیماری، و منفی شدن دو نمونه  متوالی از بینی و گلو به فاصله بیشتر یا مساوی 24 ساعت از هم (جمعا 4 نمونه) در نظر گرفته شود. همچنین پیشنهاد می شود به مدت 2 هفته پس از بهبودی از بیماری کرونا اقدامات کنترلی برای این افراد در نظر گرفته شود.

 

  • گروه خبری : دانشکده بهداشت,گروه خبری RSS,اخبار ,روشنگری و پاسخ به شایعات,راهنما و دستورالعمل‌ها
  • کد خبر : 152382
نسیبه  جلالوند
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند

تصاویر

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

حمید صالحی

حمید صالحی

98/12/28 - 03:22

با سلام الان هنوز به این سوال پاسخ دادن نشد که آیا فردی که یکبار به این عفونت مبتلا شده آیا دوبار ممکن است آنرا بگیرد یا نه؟

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *