• تاریخ انتشار : 1392/05/26 - 00:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 24
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دکتر ترابی نام گذاری روز نوآوری را مصداق رقابت نوآوری در کشور خواند

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: دبير ستاد نوآوري دانشگاه، پيشنهاد ثبت روز نوآوري در تقويم كشور را مصداق رسالتي دانست كه مقام معظم رهبري در سال 92 بر دوش دانشگاه ها نهادند و خواستار ايجاد رقابت نوآوري در كشور شدند.

دکتر ماشاالله ترابی، رییس سازمان مجازی و دبیر ستاد نوآوری، با اشاره به پیشینه شکل گیری ستاد نوآوری در دانشگاه گفت: از سال 1385 برنامه نوآوری دانشگاه با پیشنهاد شکل گیری شهر دانش و سلامت مطرح و در سال 87 همزمان با نام گذاری آن از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال نوآوری و شکوفایی، مجموعه این تلاشها منجر به شکل گیری ستاد نوآوری شد.
وی آماده سازی فضای عمومی دانشگاه برای حرکت پرشتاب در مسیر نوآوری را از جمله اقدامات اولیه عنوان کرد و افزود: برای آنکه بتوانیم برنامه نوآوری را همراستا با پیشرفت آن در دنیا پیگیری نماییم، افقی را پیش بینی کرده و مفاهیم جدید را در این زمینه گسترش دادیم. بدین منظور کارگاه های متعدد مهارت های نوآوری نیز برگزار شد و از واحدهای دانشگاه خواستیم تا نماینده ای را به ستاد نوآوری معرفی نمایند.
دکتر ترابی، خاطر نشان کرد: در کنار کارگاه ها جلساتی را با نمایندگان واحدها داشتیم تا به همفکری و مدل جدیدی از هم افزایی در برنامه واحدهای مختلف برسیم تا شرایط را برای شکل گیری پروژه های نوآور بدست آوریم.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در آخرین نشست خود با اعضای هیات علمی دانشگاه که فرمودند "در کشور نیازمند برنامه هایی برای ایجاد فضای رقابت نوآوری در دانشگاه هستیم" گفت: بدین منظور در سال 88 پیشنهاد برگزاری روز نوآوری را در دانشگاه مطرح کردیم و قرار بود در سال 89 نخستین همایش روز نوآوری در دانشگاه برگزار شود که به دلیل مسئله ادغام این امر به تعویق افتاد و دانشگاه در سال 90 به عنوان اولین نهاد در کشور، توانست روز نوآوری را برگزار نماید.
دبیر ستاد نوآوری دانشگاه، به پیام رییس جمهور وقت و تبریک این نوآوری به مجموعه دانشگاه اشاره کرد و افزود: روز نوآوری در سال 90 توانست فضای جدیدی را در معرفی  توانمندیهای متمایز بخش های مختلف دانشگاه به وجود بیاورد. همچنین با چاپ کتاب نوآوریها توانستیم، مجموعه نوآوریهای دانشگاه از زمان تاسیس را در کنار هم قرار دهیم و فضای امید جدیدی را در دانشگاه ایجاد نماییم تا همگان بدانند که چه حجم از فعالیتها توسط همکاران در طول سالیان مختلف با امکانات اندک انجام شده و چگونه آنها توانستند با بسیج امکانات دستاوردهای بزرگی خلق نمایند.
دکتر ترابی از تشکیل 12 کانون نوآوری در دانشگاه خبر داد و تصریح کرد: در روز نوآوری تفاهم نامه های متعددی در جهت شکل گیری پروژه های نوآور منعقد شد و بر اساس آن سازمان دهی جدیدی را در سال 91 انجام داده و کانون های نوآوری دانشگاه را تشکیل دادیم.
وی افزود: کانونهای نوآور دانشگاه، آن دسته از واحدهایی بودند که در سال 90 فعالیتهای متمایز و متفاوتی را از خود ارائه کردند. بر این اساس 12 کانون نوآوری شکل گرفت که هر کانون، متشکل از حداقل 3 واحد دیگر بود و این کانونها مدل جدیدی از هم افزایی را به وجود آوردند.
دبیر ستاد نوآوری دانشگاه، با بیان اینکه با ارسال نامه ای به شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیشنهاد شده تا روز نوآوری در تقویم رسمی کشور وارد شود، گفت: از این رو دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دانشگاه مادر، رسالتی را که مقام معظم رهبری در سال 92 اعلام کردند از پیش آغاز کرده و سازوکار لازم برای رقابت نوآوری دانشگاهی و صنعتی را فراهم کرده است.
دکتر ترابی 12 اسفند ( 12/12) هر سال به عنوان روز نوآوری خواند و تاکید کرد: شکل گیری آن می تواند، عرصه جدیدی در رقابت نوآوری باشد.
وی تقویت کانون های نوآوری در سال 92 را از دیگر برنامه ها دانست و افزود: در نظر داریم تا کانونهای نوآوری را به گونه ای تقویت نماییم تا بتوانند فعالیتهای خود را در سطح بین الملل گسترش دهند. همچنین با هماهنگی های انجام شده با معاونت بین الملل دانشگاه، تلاش شده تا کانونهای نوآوری در زمینه اعتبار بخشی نوآوریهایی داشته باشند تا با همکاری موسسه ACIS همایشی به منظور نوآوری در اعتبار بخشی بین المللی برگزار شود.
دبیر ستاد نوآوری، بیانیه هر کانون را شامل شعاری دانست که متضمن نوع نگاهش به بحث نوآوری بوده و گفت: این بیانیه متشکل از روس برنامه ها و کارگاههای کانون ها در طول سال بوده و همچنین حوزه های تخصصی و تمرکز خود را معرفی می نمایند.
وی از شکل گیری جدی شبکه های موضوعی نوآوری در سال 92 خبر داد و افزود: به دلیل محدودیت در منابع و نیروی انسانی در صورتی که بر موضوعات خاص تمرکز ننماییم، قطعا دستاوردهای مورد نظر حاصل نمی شود. لذا با این شیوه نگاه نوآوری در دانشگاه از حالت غیر فعال به شیوه ای فعال تبدیل خواهد شد.
دکتر ترابی با بیان اینکه نوآوری در قرن جدید مهارت ها و ابزارهای خاص خود را می طلبد، خاطر نشان کرد: نوآوری در دانشگاه نیازمند ساماندهی و آموزش است لذا باید مدیریت نوآوری را در مجموعه فعالیتهای دانشگاه اضافه نماییم تا بخش های مختلف در کنار فعالیت های جاری نگاه نوآورانه داشته باشند.
دبیر ستاد نوآوری، در پایان افزود: قطعا نوآوریهای تحولی یک شبه اتفاق نمی افتد و باید بتوانیم از مسیر نوآوریهای تکاملی به نوآوریهای تحولی دست یابیم. از این رو امیدوارم که مجموعه این برنامه ها بتواند موج جدیدی در دانشگاه ایجاد کرده و به عنوان مدل در سطح کشور عرضه و مورد استفاده سایر بخش ها قرار گیرد.
خبرنگار: نسیم قرائیان
عکس: جمشید ربیعی

  • کد خبر : 39181
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

کامنت ها

3 تعداد کامنت ها

عده اي از كاركنان

عده اي از كاركنان

78/10/11 - 00:00

دكتر ترابي دستتان در د نكند اما آيا شمرده ايد در متن سخنانتان چند بار از كلمه نوآواري استفاده كرد ه ايد. كاردرست معمول را انجام دهند هنر كرد ه اندچه برسد به نوآوري.نمي خواهد مدل بدهيد. اول مدلي پيدا كنيد تا دست افراد نالايق ازپستها كوتاه شود.آيا مي توانيد؟؟؟؟/

NIAFAM_reply

NIAFAM_captchaMessage :

NIAFAM_captchaMessage *

78/10/11 - 00:00

نو آوري در سازمانهايي با اين مدل زماني اتفاق مي افتد كه رئيس تحمل شنيدن اين را داشته باشد كه كارش اشتباه يا كم بهره بوده است و عدم شايستگي خود را با آرام جلوه دادن اوضاع به مافوق خود، حذف شخص خلاق و يا حتي غصب خلاقيت به نام خود جبران نكند. كه البته در اغلب مواقع راه كارهاي موجود در دانشگاه ما در نهايت به اين موارد منتهي مي شوند.

NIAFAM_reply

NIAFAM_captchaMessage :

NIAFAM_captchaMessage *

78/10/11 - 00:00

سلام در نمايشگاه نوآوري سال قبل با ارائه چندين وسيله (كاشناسي و تاييدشده توسط كميته منتخب دانشگاه) شركت فعال داشتم ، هيچ ، هيچ ثمري نداشت!!! حتي يك حثسته نباشي ، دستت درد نكنه ، انگيزه ، شور و شوق را تضعيف ميكنند

NIAFAM_reply

NIAFAM_captchaMessage :

NIAFAM_captchaMessage *

درج نظر