سخنرانی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در پنجمین کنگره بینالمللی سلامت کشورهای اسلامی
دکتر قناعتی: برخی از خدمات ارائهشده توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران خاص و منحصربهفرد است
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در پنجمین کنگره بینالمللی سلامت کشورهای اسلامی با اشاره به ظرفیت بالای دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه «درمان» و «آموزش» پزشکی، کیفیت ارائه خدمات سلامت در دانشگاه را در برخی زمینهها منحصربهفرد و یکتا معرفی کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، افتتاحیه پنجمین کنگره بینالمللی سلامت کشورهای اسلامی صبح روز یکشنبه 16 آبان 1400 در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما برگزار شد.
دکتر حسین قناعتی، بهعنوان یکی از سخنرانان این مراسم سخنان خود را با شعر «بنیآدم اعضای یک پیکرند / که در آفرینش ز یک گوهرند / چو عضوی به درد آورد روزگار / دگر عضوها را نماند قرار» آغاز کرد و گفت: نگاه ما به (Health Tourism) نگاه خاص فرهنگی شرق و اسلام هست؛ ما در این مسئله صرفاً دنبال سود و تجارت نیستیم و دوست داریم که آنچه بلد هستیم و کسب کردیم برای خدمت به بشر استفاده کنیم زیرا ما پزشک هستیم و دنبال این هستیم که سلامت را برای مردم به ارمغان بیاوریم.
وی افزود: خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی مسالهی سلامت به عنوان یکی از مسایل مهم در دستور کار استراتژیک مقامات جمهوری اسلامی قرار گرفت و نتیجهی این توجه افزایش متوسط طول عمر از 54 سال به 76 سال و کاهش تعداد مرگ و میر نوزادان از 120 در هزار به کمتر از 20 در هزار رسیده است؛ همچنین نظام سلامت ما در تعامل با دنیا و اضافه کردن تجربیات محلی خودمان توانست یک مدل خوبی در سلامت داشته باشد که البته با انجام اصلاحات در برخی نقاط ضعف میتواند از گذشته نیز درخشان تر شود.
سرپرست دانشگاه با اشاره به قدمت 170 ساله دانشگاه علوم پزشکی تهران از زمان تأسیس دارالفنون توسط مرحوم امیرکبیر، گفت: بهعنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران که بزرگترین و قدیمیترین دانشگاه علوم پزشکی است اعلام میکنم که دانشگاه ما برنامههای بسیار گسترده و مفیدی در حوزه گردشگری سلامت دارد زیرا دانشگاه ما در حوزه خدمات سلامت در بعضی از موارد خاص و منحصربهفرد است.
وی افزود: به گواه مستندات، بخش پوست و زیبایی ما در خاورمیانه منحصربهفرد است؛ همچنین درزمینهی بسیاری از جراحیهای از قبیل جراحی عروق و جراحی اندوواسکولار، درزمینهٔ نورواینترونشن و اینترونشنال رادیولوژی پیشگام هستیم و بسیاری از پروسیجرها را -حتی برای نخستین بار در سطح جهان- در مراکز تابعه دانشگاه انجام دادیم؛ در کنار این موارد بعضی از پروژهها با کمک و همکاری شرکتها و دانشگاههای بینالمللی برای نخستین بار در دنیا در ایران طراحی و اجرا شده برای مثال چسب نوکرولایت در درمان آنوریسمهای مغزی با همکاری دانشگاه سن دیگو و دانشگاه علوم پزشکی تهران بهصورت پروژه مشترک انجام شد.
دکتر قناعتی جاذبههای فرهنگی را یکی دیگر از ظرفیتهای گردشگری سلامت در کشور برشمرد و گفت: ازآنجاییکه فرهنگ اسلامی و شرقی ما با فرهنگ طبابت ما آمیخته است؛ مهربانی و رأفت اسلامی کادر درمان برای همسایگانمان و حتی توریستهای غربی میتواند جاذبه ایجاد کند. همچنین قیمت مناسب خدمات سلامت در کشور یکی دیگر از مزیتهای رقابتی برای جذب گردشگران سلامت از نقاط مختلف دنیاست.
وی با دعوت از مهمانان پنجمین کنگره بینالمللی سلامت کشورهای اسلامی به بازدید از غرفه دانشگاه علوم پزشکی تهران و دیدار از دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال حاضر حدود شش هزار تخت فعال دارد و طی یک سال آینده قریب سه هزار تخت به ظرفیت آن اضافه خواهد شد که این تختهای جدید بسیار مدرن و بهروز طراحی شدند و خدمات ویژهای به بیماران ارائه خواهند داد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به حضور پزشکان ایرانی در عراق، سوریه، افغانستان و برخی دیگر از کشورهای منطقه گفت: استادان ما کاملاً به زبان انگلیسی و تا حدودی هم به زبان عربی مسلط هستند و این مسئله مزیتی است که ارتباط بین بیمار و کادر درمان را تسهیل خواهد کرد؛ در مورد دوستانمان از کشور افغانستان هم که زبان مشترک داریم و مشکلی در ارتباط وجود ندارد.
وی در خاتمه به وجود ظرفیت بالای آموزش در دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: ما ظرفیت بسیار بالایی برای آموزش داریم؛ در کشور ما حدود صد هزار صندلی آموزشی میتواند برای آموزش در حوزه سلامت فعال شود و کیفیت آموزش ما به گواه دانشجویان بینالمللی دانشگاه، کاملاً با بهترین دانشگاههای غربی قابلرقابت است.
نظر دهید