اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1395/11/13 - 18:59
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4097
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

هجدهمین جشنواره ابن سینا

دکتر جعفریان: با وجود محدودیت ها، رشد علمی دانشگاه ادامه دارد

رییس دانشگاه، درخواست پذیرش دانشجویان خارجی، بالاترین شاخص h-index در میان دانشگاه های وزارت علوم و وزارت بهداشت، کسب موفقیت های اموزشی در آزمون های مختلف را به عنوان بخشی از دستاوردهای دانشگاه برشمرد و تاکید کرد برای پیشرفت باید افق های جدیدتری را رصد کنیم.

گالری عکس یک 

گالری عکس دو
دکتر جعفریان رییس دانشگاه در هجدهمین جشنواره ابن سینا که 13 بهمن 95 در تالار ابن سینا برگزار شد، گزارشی از روند پیشرفت برنامه 4 ساله دانشگاه در حوزه های مختلف آموزش، پژوهش، بهداشت، درمان، دارو، فرهنگی و دانشجویی ارایه کرد و گفت: این جشنواره فرصت خوبی است تا ضمن قدردانی از برگزیدگان عرصه های مختلف، بایکدیگر گفتگو کنیم.
وی افزود: در این مدت برنامه های متعددی در سطح دانشگاه اجرا شده که یکی از مهمترین های آن توجه به تحقق تعهد حرفه‌ای و پیگیری لازم برای جاری شدن آن در همه امور دانشگاه است که امیدوارم مهر ماه سال آینده محصول عملی آموزش و ارزیابی تعهد حرفه ای دانشجویان را شاهد باشیم.
رییس دانشگاه گسترش فضای فیزیکی را به عنوان یکی از مسائل جدی دانشگاه بیان کرد و با اشاره به اقداماتی که در این زمینه صورت گرفته است گفت: طرح ساماندهی پردیس دانشگاه را با همکاری دانشگاه تهران پیگیری کردیم و توانستیم مصوبه هیات دولت را در این زمینه اخذ کنیم. علاوه بر این موفق شدیم 10 هکتار را برای بیمارستان جدید دکتر شریعتی در اختیار بگیریم.
اقدامات دانشگاه در حوزه آموزش
دکتر جعفریان با اشاره به برنامه های دانشگاه در ارتقا کیفیت آموزش گفت: برنامه جامع توانمند سازی آموزشی اعضاي هيات علمي سال گذشته تدوین و به دانشکده ها ابلاغ شد و به منظور تقویت مهارت های لازم اعضای هیات علمی جدید بیش از 300 دوره برگزار شده است.
وی افزود: یکی از مهمترین فعالیت های ارتقا کیفیت آموزش، استقرار نظام ارزشیابی است و این کمک می کند که اشکالات را برطرف و کیفیت آموزش را بهبود ببخشیم که به این منظور شیوه نامه ارزشیابی دوره، عملکرد اعضای هیات علمی و فراگیران دانشکده ها تدوین شده است.
رییس دانشگاه با تاکید بر ضرورت توسعه آموزش مجازی گفت: پیش نویس  آیین نامه نظام جامع آموزش مجازی دانشگاه تدوین و بیش از  400عنوان محتوای الکترونیکی و چند رسانه ای تولید شده است و امیدواریم طی دو سال آینده گام های جدی تری در این زمینه برداشته شود.
دکتر جعفریان با اشاره به موفقیت های آموزشی دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران  در آزمون منطقه ای علوم پایه،  پیش کارورزی،  ارتقا، آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی رتبه نخست را کسب کرده است.
عرصه پژوهشی دانشگاه
وی با اشاره به رشد کمی و کیفی پژوهش در دانشگاه گفت: باتوجه به محدودیت منابع و رقابت ناعادلانه ای که دانشگاه های علوم پزشکی با دانشگاه های جامع دنیا دارند، دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنان روند روبه رشدی را در ارتقا کمی و کیفی پژوهشی دارد.
رییس دانشگاه به بیان محدودیت منابع پژوهشی دانشگاه پرداخت افزود: آنچه برای پژوهش و پرداخت حقوق مراکز تحقیقاتی هزینه می شود کمتر از 40 میلیارد تومان است. از این رو بودجه عملیاتی که به پژوهش اختصاص می یابد به 20 میلیارد تومان هم نمی رسد و با این وجود دانشگاه به رشد علمی خود ادامه داده است.
دکتر جعفریان به مقايسه تعداد مقالات و سهم استنادات دانشگاه با دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور پرداخت گفت: سهم دانشگاه در Scopus  از نظر تعداد مقاله 37 درصد و از نظر استنادات 45 درصد است.
وی با اشاره به رشد شاخص h-index دانشگاه‌ در 6 سال اخير گفت: شاخص h-index دانشگاه 119 است که در میان دانشگاه های وزارت علوم و وزارت بهداشت در بالاترین رتبه قرار دارد.
دکتر جعفریان با تاکید بر توجه دانشگاه به هدفمندسازی پژوهشی گفت: در سه معاونت بهداشت، درمان و غذا و داروی دانشگاه شورای تحقیقاتی تشکیل شده تا از تحقیقات منجر به حل مسئله، به طور ویژه حمایت شود.
فعالیت های دانشگاه در بخش دانشجویی
رییس دانشگاه با اشاره به تلاش دانشگاه در ارتقا رفاه دانشجویان گفت:  در این زمینه مشکلات جدی داشتیم بخصوص برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی که طبق آیین نامه مشمول خوابگاه نمی شدند تلاش بسیاری صورت گرفت به طوری که در حال حاضر سرانه فضای خوابگاهی به 10 متر به ازای هر دانشجو رسیده است. البته هنوز به شرایط مطلوب نرسیده ایم و کاستی هایی در این زمینه وجود دارد.
وی با تاکید بر ایجاد فضای شاداب و فعال دانشجویی گفت: جلسات پرسش و پاسخ، دیدار با دانشجویان، برگزاری جشنواره دانشجویی ابن سینا و جشنواره غذای دانشجویی که با استقبال خوب دانشجویان روبرو شده از جمله برنامه هایی است که برای ایجاد فضای با نشاط دانشجویی در نظر گرفته شده است.
 فعالیت های فرهنگی دانشگاه
دکتر جعفریان با اشاره به بازنگری دستورالعمل اجرایی ماده یک ارتقا گفت: در بند یک آیین نامه ارتقا موضوع تعهد حرفه ای را ملاک قرار دادیم و سعی کردیم آن را در دانشگاه عملیاتی کنیم.
وی افزود: در زمینه توجه به هویت ملی و حمیت دانشگاهی نیز دستورالعمل مشاهیر و مفاخر دانشگاه تدوین و ابلاغ شد همچنین با حضور پیشکسوتان دانشگاه مراسم نکوداشت هشتادمین سال تصویب قانون دانشگاه برگزار شد.
رییس دانشگاه به برنامه های دانشگاه در اعتلا، عمق‌بخشی و گسترش معرفت دینی اشاره کرد و گفت: جلسات فرهنگی ضیافت اندیشه، سلسله مباحث اخلاق برای اساتید، کارگاههای سبک زندگی اسلامی ایرانی، کارگاههای احکام پرستاری و برگزاری همایش چهارم طبیب روحانی از جمله اقداماتی است که در این زمینه صورت گرفته است.
فعالیت های بین المللی دانشگاه
دکتر جعفریان با اشاره به پیشرفت های حوزه بین الملل دانشگاه گفت: حدود 6 هزار دانشجوی خارجی متقاضی تحصیل در دانشگاه هستند که از این تعداد بیش از 640 دانشجوی خارجی از 36 کشور پذیرش شدند.
وی با بیان اینکه  حدود 5 درصد از دانشجویان دانشگاه را دانشجویان بین الملل تشکیل می دهند افزود: تاکنون حدود 60 نفر فارغ التحصیل شدند و حدود 70 نفر هم در دوره های کوتاه مدت مشغول تحصیل هستند.
رییس دانشگاه تاکید کرد: اینکه دانشجوی خارجی با هزینه خود این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب می کند ازاهمیت بسزایی برخوردار است.
اقدامات توسعه ای دانشگاه
دکتر جعفریان با اشاره به برنامه های توسعه فیزیکی دانشگاه گفت: ساختمان بیمارستان سینا، آزمایشگاه های سل، ژنتیک و طب بالینی و پروژه ساختمان شماره 2 بیمارستان امیراعلم و... تکمیل شده و طرح توسعه بیمارستان شریعتی شماره دو و مهدی کلینیک و پروژه های متعدد دیگر در حال انجام است.
وی افزود:  با کمک خیرین معادل 210 میلیارد تومان جذب اعتبار طی سه سال گذشته داشتیم و به منظور قدردانی از آنان 4 دوره همایش خیرین سلامت را برگزار کردیم.
برنامه های دانشگاه در حوزه بهداشت
رییس دانشگاه با اشاره به اقداماتی که در حوزه بهداشت صورت گرفته است افزود: پس از 30 سال از ادغام آموزش و ارایه خدمات، امسال موفق شدیم از شبکه بهداشت دانشگاه به منظور آموزش دانشجویان مقاطع مختلف استفاده کنیم.
وی با اشاره به اجرای برنامه ثبت مرگ برای اولین بار در کشور گفت: تاکنون برنامه ثبت مرگ و علل آن در تهران وجود نداشت که برای نخستین بار این برنامه در تهران عملیاتی شد و از ابتدای امسال تاکنون بیش از 57 هزار گواهی فوت ثبت شده است.
فعالیت دانشگاه در حوزه غذا و دارو
دکتر جعفریان با اشاره به تکمیل و استقرار داروخانه های بیمارستان گفت: داروخانه بیمارستان های روزبه و سینا راه اندازی شده است و به دلیل کمبود منابع هنوز دو تا سه داروخانه بیمارستانی ایجاد نشده است. همچنین بخش مراقبت های دارویی بیمارستان امام برای نخستین بار در کشور راه اندازی شده است.
رییس دانشگاه، تدوین و اجرای پروتکل داروهای پر مصرف و پر هزینه، تدوین پروتکل درمان عفونت های شایع بیمارستانی و اجرای راهکارهای افزایش ایمنی بیمار و کاهش عوارض جانبی داروها و... را از دیگر اقداماتی برشمرد که به منظور ارتقا کیفت خدمات صورت گرفته است.
اقدامات دانشگاه در بخش درمان
دکتر جعفریان با اشاره به پیاده سازی کامل بسته های طرح تحول سلامت در دانشگاه گفت: یکی ازمهمترین دستاوردهای طرح تحول سلامت، کاهش پرداخت هزینه های مردم بود. پیش از این مردم 40 درصد هزینه درمان را خودشان پرداخت می کردند که با اجرای این طرح  به 6 تا 10 درصد کاهش یافت.
وی افزود: با اجرای این طرح بیش از 160 بخش بیمارستان بازسازی و بیش از هزار نیرو به کادر پرستاری اضافه شد. همچنین در زمینه ارتقا ویزیت، حضور متخصص مقیم و ترویج زایمان طبیعی نیز فعالیت های خوبی صورت گرفته است.
رییس دانشگاه با اشاره به افزایش بیش از 170 تخت ICU و راه اندازی 48 تخت بلوک زایمان گفت: در کیفیت خدمات اورژانس بیمارستان ها نیز تحول جدی صورت گرفت هر چند که هنوز هم مشکلاتی به دلیل بار مراجعه فوق العاده زیاد بیماران وجود دارد.
دکتر جعفریان در پایان سخنان با بیان اینکه خدمت به ذینفعان اعم از دانشجویان و بیماران  نعمتی است که همه ما باید شکرگزار آن باشیم افزود: ارائه خدمات مطلوب، با کیفیت و به روز به همه ذینفعان را با رعایت اصول اخلاقی و رفتار حرفه ای  وظیفه خود می دانیم.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 66002
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی