اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1395/12/04 - 18:25
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3845
  • زمان مطالعه : 12 دقیقه

همایش دستاوردهای دولت تدبیر و امید در سازمان و معاونت‌های غذا و دارو کشور

با حضور وزیر بهداشت از کتاب دستاوردهای دولت یازدهم در حوزه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی رونمایی شد

دکتر هاشمی، در همایش دستاوردهای دولت تدبیر و امید در سازمان و معاونت‌های غذا و دارو کشور بر حمایت دولت و مجلس از طرح تحول سلامت به‌منظور جلوگیری از افزایش هزینه درمان تأکید کرد و از کاهش کمبودهای دارویی، کاهش واردات پالم، کنترل افزایش واردات دارو و افزایش سهم تولید داخل دارو، کاهش میزان نمک، شکر و چربی و کاهش قیمت تجهیزات پزشکی در کشور خبر داد.

گالری عکس یک

گالری عکس دو
همایش دستاوردهای دولت تدبیر و امید در سازمان و معاونت‌های غذا و دارو کشور صبح چهارشنبه 4 اسفند 95 در باغ‌موزه نگارستان با حضور دکتر هاشمی وزیر بهداشت، دکتر دیناروند معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه، اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و معاونین غذا و داروی سراسر کشور برگزار شد.
ابتدا دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه، ضمن خیرمقدم به شرکت‌کنندگان با اشاره به رونمایی از کتاب دستاوردهای دولت تدبیر و امید در حوزه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی گفت: مسئولیت جمع‌آوری داده‌ها بر عهده دانشگاه علوم پزشکی تهران بود که با کمک دبیران مناطق یازده‌گانه کشور اطلاعات موردنظر گردآوری شد.
سپس مهندس مهدی زاده مدیرکل راهبری، پایش و امور استان‌ها با اشاره به محتوای کتاب دستاوردهای دولت تدبیر و امید در حوزه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی گفت: اطلاعات این کتاب بر اساس ارتقا شاخص ایمنی و سلامت، تسریع و تسهیل در ارائه خدمات و ارتقا رضایتمندی ارباب‌رجوع، مبارزه با قاچاق سلامت، فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی و آموزش، ایجاد سامانه جامع حوزه غذا و دارو دانشگاه‌ها و سازمان از دبیران مناطق جمع‌آوری‌شده است.
وی با اشاره به 600 نفر ساعت کار برای انتشار دستاوردهای حوزه غذا و دارو گفت: این دستاوردها در دو قالب کتاب و تصویر منتشرشده است.
مهندس مهدی زاده ضمن قدردانی از تلاش‌های دکتر حاجی محمودی در جمع‌بندی محتوای این کتاب گفت: طی دو هفته اخیر باکار شبانه‌روزی، این مستندات که تاکنون سابقه‌ای در سازمان غذا و دارو نداشت به رشته تحریر درآمده است.


تکمیل سامانه‌های IT سازمان غذا و دارو موجب افزایش بازرسی و نظارت می‌شود
در ادامه دکتر دیناروند معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو با انتقاد از ضعف مستندسازی در دوره‌های مختلف سازمان غذا و دارو گفت: این کتاب برای نخستین بار است که در سازمان غذا و دارو تدوین‌شده هرچند ممکن است ایراداتی هم به آن وارد باشد ولی چون تاکنون چنین اقدامی صورت نگرفته، این کتاب بسیار ارزشمندی است. صاحب‌نظران می‌توانند نظرات خود را مطرح کنند تا ویرایش جدید کتاب در چند ماه آینده انجام شود.
وی ضمن تشکر از معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران در میزبانی از این همایش و جمع‌آوری اطلاعات کتاب گفت: اگر باانصاف به فعالیت‌های 3-4 سال اخیر سازمان غذا و دارو نگاه کنیم اقدامات ارزشمندی تاکنون صورت گرفته که جا دارد از همکارانی که در این زمینه تلاش کردند تشکر کنم.
دکتر دیناروند فعالیت در حیطه غذا و دارو را بسیار حساس خواند و افزود: فعالیت در این عرصه، اثر لحظه‌ای و آنی دارد که جبران آن سخت است و اگر حلقه‌ای از این زنجیره آسیب ببیند به‌راحتی نمی‌توان آن را ترمیم و اصلاح کرد لذا همکاران باید تا پایان دولت کار خود را با جدیت ادامه دهند.
معاون وزیر بهداشت، با تأکید بر تکمیل اقداماتی که در این حوزه صورت گرفته افزود: تاکنون 80 درصد پروانه‌ها با نشانگر راهنمای سلامت مشخص شدند که باید این فرآیند طی دو سه ماه آینده تکمیل و کمپین رسانه‌ای آن برای اطلاع‌رسانی و هدایت مردم به مصرف کالاهای مناسب تشکیل شود.
وی افزود: سامانه ردیابی و کنترل اصالت نیز باید به همه کالاها تسری پیدا کند چراکه این سامانه بهترین راه مبارزه با کالای قاچاق است.
دکتر دیناروند با تأکید بر تکمیل سامانه‌های IT سازمان غذا و دارو گفت: وجود این سامانه‌ها برای سازمان غذا و دارو حیاتی است و سبب می‌شود نیروها وقت بیشتری برای بازرسی و نظارت بر محیط صرف کنند.

ایجاد 14 بخش مراقبت‌های دارویی و اتاق تمیز در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه‌های علوم پزشکی
پس از استراحتی کوتاه، در قسمت دوم این همایش، دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه در خصوص، دستاوردهای مناطق آمایشی یازده‌گانه در حوزه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین گزارش‌های مقایسه‌ای عملکرد مناطق آمایشی در حوزه ارزیابی و کنترل تجویز و مصرف کالاهای سلامت، در حوزه ثبت و بررسی عوارض ناخواسته دارو و کالاهای سلامت، اجرای فرمولاری دارو و ملزومات بیمارستانی توضیحاتی ارائه داد.
وی بابیان اینکه، میانگین کشوری درصد پرداخت از جیب بیماران بستری به ازای دارو و ملزومات مصرفی از کل هزینه بستری (در بیمارستان‌های مشمول طرح تحول) به 8.08 درصد رسیده، تصریح کرد: این در حالی است که با ایجاد 14 بخش مراقبت‌های دارویی و اتاق تمیز در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه‌های علوم پزشکی از طریق عقد تفاهم‌نامه مشترک با سازمان غذا و دارو کیفیت و نظارت دقیق بر خدمات به‌طور چشمگیری افزایش‌یافته است.
دکتر حاجی محمودی همچنین با ارائه گزارشی از عملکرد مناطق آمایشی، اجرای پروتکل دارو و ملزومات پرمصرف و پرهزینه بیمارستانی، گزارش‌های مقایسه‌ای عملکرد مناطق آمایشی حوزه مدیریت نظارت و ارزیابی دارو و مخدر، حوزه مدیریت نظارت و ارزیابی مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، حوزه مدیریت نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی، حوزه مدیریت نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل و حوزه فرهنگ‌سازی و آموزش گفت: در 14 دانشگاه سطح یک، 14 دانشگاه سطح 2، 9 دانشگاه سطح 3 و 5 دانشگاه سطح 4 درمجموع معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور، مدیریت یا اداره متناظر تاکنون ایجادشده است.
وی با ارائه گزارش مقایسه‌ای عملکرد مناطق آمایشی حوزه مدیریت آزمایشگاه‌های کنترل غذا و دارو تصریح کرد: بررسی درخواست‌های تأسیس، بهره‌برداری و مسئول فنی، انجام ممیزی‌های ادواری جهت اطمینان از صحت انجام آزمون و عملکرد، ارسال نمونه‌های مجهول جهت اطمینان از کیفیت ارائه خدمات، انجام امور اداری و هماهنگی با دبیرخانه، تائید صلاحیت واگذاری‌های انجام‌شده در راستای انجام امور اجرایی بررسی و تائید صلاحیت آزمایشگاه‌های همکار، مجاز و مجاز تولیدی در مناطق آمایشی یازده‌گانه هستند.
دکتر حاجی محمودی ادامه داد: در راستای توسعه، تجهیز و راه‌اندازی آزمایشگاه‌های تخصصی مناطق آمایشی یازده‌گانه تعداد 70 بخش تخصصی که از مهم‌ترین آن‌ها بخش کنترل دارو، بخش سم‌شناسی و مولکولی می‌باشد، راه‌اندازی شده است.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: به‌منظور اطمینان از صحت آزمون‌های انجام‌شده در آزمایشگاه‌های معاونت غذا و دارو مناطق یازده‌گانه، آزمایشگاه‌ها در تعداد 2073 آزمون مقایسات بین آزمایشگاهی مهارت در سطح ملی و بین‌المللی (RM،PT) و آزمون‌های کنترلی مرجع (CRM) در بازه زمانی سال‌های 1392 تا 1395 شرکت کرده‌اند.

تأسیس داروخانه‌های بیمارستانی، ایجاد سیستمی متمرکز در تأمین دارو
در ادامه این مراسم دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه، بابیان اینکه حوزه غذا و دارو در فعالیت‌های دانشگاه تهران بسیار جدی گرفته می‌شود، گفت: این حوزه در قسمت خدمات‌دهی به مردم بسیار کلیدی است و به‌عنوان معاونتی حاشیه‌ای در دانشگاه تلقی نمی‌شود.
وی افزود: شاهد این موضوع در دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایده داروخانه‌های بیمارستانی بود که از سال 87 شکل گرفت تا با ایجاد سیستمی متمرکز، دارو در بیمارستان تأمین شود که البته این کار در طرح تحول نظام سلامت به‌صورت سراسری اجرا شد.

کاهش چشمگیر میزان نمک، شکر و اسید چرب ترانس در فرآورده‌های غذایی
سپس، دکتر هاشمی ضمن تشکر از رییس سازمان غذا و دارو و معاونان غذا و دارو در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: از همه شما تشکر می‌کنم که علی‌رغم ناملایمات، خدمات زیادی را در قالب طرح تحول نظام سلامت به مردم ارائه کردید. به خاطر داریم که یکی از مهم‌ترین نارضایتی‌های مردم در سال ۹۲، در حوزه دارو بود به‌طوری‌که حتی مردم حاضر بودند مایملکشان را به فروش برسانند تا داروهایشان را تأمین کنند.
وی افزود: اما خوشبختانه سازمان غذا و دارو با روی کار آمدن دولت یازدهم توانست طی دو ماه بازار دارویی کشور را آرام کند؛ به‌طوری‌که کمبودهای دارویی از ۳۰۰ قلم به ۵۰ قلم و در حال حاضر به کمتر از ۳۰ قلم رسیده است.
وزیر بهداشت ادامه داد: درعین‌حال سازمان غذا و دارو، توانست رقابتی را برای واردکنندگان ایجاد کند و برای کسانی که می‌خواستند داروهای موردنیاز کشور را وارد کنند، فرصت برابر ایجاد کرد و به همین دلیل قیمت داروهای وارداتی به یک‌چهارم کاهش یافت، ضمن اینکه در این میان صادرات تشدید شد و توانستیم میزان واردات را کنترل کنیم. بر این اساس میزان وارداتمان به نحوی کاهش یافت که سهم تولید داخل از ۶۳ درصد به ۷۰ درصد افزایش پیدا کرد.
دکتر هاشمی بابیان اینکه ثمره سیاست‌گذاری‌ها در حوزه دارویی کشور، افزایش استفاده از تولید داخل و کاهش واردات است، ادامه داد: تمامی این اقدامات در حالی انجام شد که ۱۱ میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرارگرفته‌اند، ۲۰۰۰ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی به سراسر کشور فرستاده‌شده و حدود ۱۰ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص در کشور توزیع و درعین‌حال اجازه افزایش واردات دارو تا سقف یک میلیارد دلار حفظ‌شده است.
وی بابیان اینکه در کاهش قیمت تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو موفقیت چشمگیری داشته، گفت: چون در حوزه بهداشت و درمان تحریم‌ها سنگین‌تر از سایر حوزه‌ها بود با تلاش همکاران، توانستیم قیمت تجهیزات پزشکی را به‌طور متوسط به میزان ۳۵ درصد کاهش دهیم و برخی از این تجهیزات مانند ام‌آرآی و سی‌تی‌اسکن کاهش صددرصدی قیمت را تجربه کرده‌اند.
وزیر بهداشت در ادامه سخنانش، بابیان اینکه ما در حوزه صیانت از سلامت مردم با چند چالش مواجه بودیم، ادامه داد: در طول مدت این سه و سال و اندی در تمامی موارد با مردم صادق بودیم و آن‌ها هم به ما اعتماد کردند. به‌طور مثال در چالشی که در بحث پالم ایجاد شد، سازمان غذا و دارو سربلند بیرون آمد و میزان واردات روغن پالم از ۷۰۰ هزار تن به ۳۵۰ هزار تن کاهش یافت.
وزیر بهداشت نصب چراغ‌راهنما بر روی فرآورده‌های غذایی را گامی بزرگ در عرصه غذایی کشور خواند و بر تبلیغ گستره، آموزش همگانی، خوانا بودن برچسب‌ها و نظارت شدید تأکید کرد.
وی از کاهش میزان نمک، شکر و اسید چرب ترانس در فرآورده‌های غذایی خبر داد و گفت: حمایت از سوی دولت و مجلس در این خصوص ضرورت دارد که در غیر این صورت، کشور باید هزینه‌های چند برابری برای درمان بپردازد ضمن اینکه با افزایش بیماری‌های بسیار، هزینه‌های درمان افزایش می‌یابد و جمعیتی معلول پیامد آن است.
دکتر هاشمی همچنین در خصوص طرح PMS برای کنترل فرآورده‌های سلامت، تکمیل پورتال دارویی و پورتال غذایی، ساماندهی روش پرداخت یارانه‌ای دارو، پاسخگو بودن در قالب سامانه 1490 توضیحاتی ارائه داد.
وی با اشاره به وضعیت صنعت دارویی کشور گفت: بعید می‌دانم موفق شده باشیم تغییر زیادی در صنعت دارویی کشور ایجاد کنیم. البته در این دولت، هرماه دو قلم داروی جدید به مجموعه داروهای کشور اضافه‌شده، اما توانایی علمی ما در این حوزه بیش از این است. مشکل صنعت دارویی کشور سایه سنگین بخش دولتی و شبه‌دولتی روی آن است و این موضوع باعث شده صنعت دارویی ما از صنایع دارویی روز دنیا فاصله داشته باشد.
وزیر بهداشت بابیان اینکه، اصرار ما برای توسعه صادرات علاوه بر ارزآوری و توسعه اشتغال، ارتقای کیفیت فرآورده‌های دارویی است، تصریح کرد: در فصول مختلفی برای وزارت بهداشت فضاسازی کردند و جا دارد از کسانی که در این مدت مقاومت کردند تشکر کنم چراکه ما تسلیم نشدیم و به‌طور شفاف اعلام کردیم که حمایت از تولید داخل به معنای آسیب رساندن به‌سلامت مردم نیست و نمی‌توانیم از این موضوع به‌ویژه در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی کوتاه بیاییم. البته تکامل امری مستمر است و حتماً این مسیر باید ادامه داشته باشد. باید از گذشته عبرت بگیریم و با استفاده از تجربیات خودمان و تجربیات بین‌المللی پیش رویم و برای رشد تجهیزات پزشکی و دارو و بهبود ارائه سرویس به مردم تلاش کنیم.
دکتر هاشمی، با اشاره به موضوع مشکلات غذایی در کشور گفت: خوشبختانه در بحث غذا مشکلاتمان خیلی زیاد نیست، اما همین مقدار کم نیز باید رفع شود. متأسفانه برخی افراد به خاطر سودجویی که یک سراب بیش نیست، حاضرند هر نوع تقلبی را انجام دهند و حتی به خانواده خودشان هم رحم نمی‌کنند. از طرفی نظارت‌ها هم باید کنترل شود. البته نظارت کار یک دستگاه نیست و همه دستگاه‌های اجرایی کشور به‌ویژه دستگاه قضایی باید نسبت به آن حساس باشند.
وی در پایان سخنانش، خطاب به معاونین غذا و دارو تأکید کرد: اجازه ندهید به‌ویژه در حوزه دارو، مردم کمترین اضطرابی داشته باشند و تسلیم غوغا سالاری‌های برخی افراد در حوزه واردات نشوید البته سقف را هم رعایت کنید. هر چه به خط پایان نزدیک‌تر می‌شوید، سرعتتان را بیشتر کنید؛ چراکه شاید فرصت خدمت دیگر تکرار نشود.
در پایان این مراسم، از کتاب دستاوردهای دولت تدبیر وامید در حوزه غذا و دارو و تجهیزات پزشکی که با تکیه‌بر مستندات مرتبط در 4 موضوع ارتقای شاخص‌های ایمنی و سلامت در قالب تحلیل آماری نمودار و مقایسه‌ای با دوره قبل، تسریع و تسهیل در ارائه خدمات و ارتقاء رضایت‌مندی ارباب‌رجوع و نیز مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت‌محور به رشته تحریر درآمده، توسط دکتر هاشمی، دکتر دیناروند و دکتر جعفریان رونمایی شد و از ادارات کل سازمان و معاونت‌هایی که بهترین دستاورد و تیزرها را در قالب تصویر و یا عملکرد چهارساله خود به سازمان غذا و دارو ارسال کرده بودند با اهداء لوح تقدیر به عمل آمد و تمامی مدعوین در حیاط این باغ‌موزه، عکس دسته‌جمعی گرفتند.

خبر: مقدم، کرمی 
عکس: جمشید ربیعی، میثم عطری

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 66531
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم