اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1401/09/23 - 09:16
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1016
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

آیین نکوداشت هفته پژوهش در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

دکتر قناعتی: پژوهش‌ها باید برای جامعه نافع باشد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و قدردانی از برگزیدگان پژوهشی و بین‌الملل مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) بر نافع بودن پژوهش‌ها برای جامعه تاکید کرد.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، این مراسم دوشنبه 21 آذر 1401 با حضور دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، دکتر سید حسن اینانلو رئیس مجتمع، دکتر نیما رضایی معاون پژوهشی و دکتر محمدرضا کرامتی معاون بین‌الملل دانشکده پزشکی، دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی، دکتر محمدعلی سورکی معاون پشتیبانی، دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر سید علی مومنی معاون امور پژوهش و فناوری و دکتر کامران رودینی معاون بین‌الملل مجتمع و جمعی از روسای بخش‌ها و مراکز تحقیقاتی، مسئولان، اعضای هیئت‌علمی و فراگیران در تالار اجتماعات شهید عزت الملوک کاووسی واقع در مرکز تصویربرداری مجتمع برگزار و در آن با اهدای تندیس و لوح یادبودی از برگزیدگان پژوهشی و بین‌الملل این مرکز قدردانی شد.

 اعتلای نظام سلامت در حکمرانی جمهوری اسلامی 

رئیس دانشگاه با ابراز خرسندی از حضور در این مراسم گفت: دانشگاه و مجتمع را خانه خود می‌دانم و امروز به‌عنوان یک عضو خانواده بزرگ دانشگاه در جمع شما حضور دارم و از این بابت مسرورم. از دیدگاه من دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان امام خمینی(ره) واقعا یک بهشت الهی و کار در آن توفیقی بی‌نظیر است. دانشگاه و مجتمع، مثل جواهر گران‌بهایی است که نمی‌توان برای آن ارزش‌افزوده و قیمتی گذاشت. قدر آن و قدر حضور خود در این مجموعه را بدانید.

دکتر قناعتی با اشاره به اقدامات مهمی که در دوران حکمرانی جمهوری اسلامی در حوزه سلامت کشور روی‌داده است گفت: گاه نقدهای غیرمنصفانه‌ای می‌شود کارهای بزرگی انجام شده است دیدگاه اسلام  در جامعه مدیریت  قانونمند و علمی است که نگاه معنوی نیز به آن افزوده شده است. نگاه معنوی ارزش افزوده مهمی به مدیریت است. ما به  قرآن و کلام پیامبر اسلام باور داریم. قرآن کتابی است که الهام بخش آثار بسیاری از عالمان بزرگ همچون حافظ، مولانا و ... بوده و هست. کسانی که امروز ادعای آزادی زن و زندگی را دارند بدانند که در اسلام زن و مرد برابرند و تنها معیار برتری انسان‌ها تقواست و تقوا چیزی نیست جز همه خوبی‌ها؛ زحمات زیادی برای انقلاب کشیده شده است. امروز ما در کیفیت طبابت بی‌نظیریم. در پژوهش هم اقدامات خوبی انجام‌شده است.

وی  نگاه راهبردی دانشگاه در پژوهش را توجه به مسائل مهم سلامت کشور و جهان عنوان کرد و افزود: امروزه سهم بزرگی از درآمد بشر صرف درمان سرطان، دیابت، چاقی، بیماری‌های ناشی از هوای آلوده، مصرف سیگار و ... می‌شود. بشر امروز آسایش دارد ولی به دلیل شیوه نامناسب زندگی، آرامش ندارد. جمع‌آوری داده‌ها و تحلیل آن‌ها مهم است ولی پژوهش‌ها باید برای جامعه نافع باشد. برای رشد دانش ما هم باید سهم خود را به‌درستی ایفا کنیم. رویکرد دانشگاه در بحث پژوهش، توزیع عادلانه بودجه طرح‌های تحقیقاتی پژوهشگران است. امیدوارم در این مسیر بتوانیم با کمک هم گام‌های ارزشمندی برداریم.

رئیس دانشگاه، در پایان سخنان خود، باخدا بودن را بهترین نوع زیستن و خدمت به مردم را بهترین هدف دانست و گفت: بیمارستان، بنگاه اقتصادی صرف نیست، محل خدمت به بیماران است. فعالیت اقتصادی خوب است ولی نباید نگاهمان را محدود به مادیات کنیم. هیچ ارزشی بالاتر از این نیست که به درمان بیماری بکوشیم که تنها امیدش بعد از خدا ما هستیم. باید تلاش کنیم در مسیری که بزرگانی چون دکتر بهادری، دکتر شمس شریعت و ... رفته‌اند حرکت کنیم.

اهمیت عدالت در پژوهش

رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با قدردانی از زحمات مسئولان معاونت امور دانشگاهی در برپایی این مراسم تصریح کرد: امر پژوهش اهمیت ویژه‌ای دارد و در این راستا بحث عدالت در پژوهش مورد تاکید دانشگاه و مجتمع است. باید توازن مناسبی در تعداد تولیدات پژوهشی مراکز تحقیقاتی و نام اساتید بخش‌های بالینی مجتمع ایجاد شود. موضوع مهم دیگر نوع تولیدات پژوهشی است. واقعیت این است که یک محقق بهتر از هر فرد دیگری می‌داند که مقالاتش تا چه اندازه در رشد دانش سهم داشته است. پژوهش ها باید مبتنی بر حل مشکلات بوده و کیفیت پژوهش هم در کنار کمیت پژوهش مهم است.. گاهی با یک مقاله می‌توان مرزهای دانش را جابه‌جا کرد. اگرچه به دلیل محدودیت بودجه تحقیقاتی نمی‌توان انتظار معجزه داشت ولی معتقدم در حیطه اختیارات و منابع موجود هم می‌توان گام‌های خوبی برداشت.

دکتر اینانلو بابیان این نکته که برخی از فراگیران پزشکی تصور می‌کنند یک مطلب علمی 100 درصد درست است و امکان نقض آن نیست توضیح داد: پیش از آموزش مشق پژوهش به فراگیران، باید در همین راندهای درمانی، نگاه پژوهشی را در آن‌ها ایجاد و تقویت کنیم. این‌که بپذیریم با رویکرد پژوهشی هر چیزی می‌تواند درست بوده و ممکن است دیتاهای قوی‌تری در نقض یک موضوع علمی هم در میان باشد که باید به آن‌ها دقت کرد. گفتمان‌های علمی ما باید رنگ پژوهشی به خود بگیرد. امیدوارم با کمک هم در مراسم سال بعد تولیدات علمی باارزشی را به دنیا معرفی کنیم.

نقدی بر پژوهشگران و سیاست گذاری پژوهش

دکتر نیما رضایی خدمت در مجتمع، دانشگاه و کشور را مایه افتخار دانست و گفت: خدا را شاکریم که با همه مشکلات و دغدغه‌ها با امید ایستاده‌ایم و تلاش می‌کنیم تا امید را در دل جوانان کشور حفظ کنیم.

معاون پژوهشی دانشکده پزشکی با نقدی بر سیاست‌گذاری پژوهش گفت: با نگاهی واقع‌بینانه باید گفت مشکلات حوزه پژوهش هم داخلی است و هم خارجی، بر این اساس اولویت‌ها تغییر می‌کند. در چنین شرایطی و با توجه به محدودیت‌های مالی به دنبال اخذ جایزه نوبل نیستم بلکه هدفم مشق پژوهش است پس مدل تحقیقی ما اینجا مقالات خواهند بود. نکته دوم در سیاست‌گذاری این است که ما بین آموزش، پژوهش و درمان مرزبندی داریم درحالی‌که آموزش و پژوهش دو بال پرواز یک هیئت‌علمی است.

وی هدف‌گذاری اشتباه را اولین ضعف پژوهشگران دانست و توضیح داد: باید خودمان را هم نقد کنیم. هدف‌گذاری ما اشتباه است؛ یعنی من پزشک وقتی برمی‌گردم به طفولیتم هیچ‌وقت نمی‌خواستم برای پول پزشک شوم. بسیاری از خطاهای ما اینجاست که هدف تغییر می‌کند. دوم این‌که ما اصلاً ایده پژوهشی نداریم. متدولوژی تحقیق را درست انجام نمی‌دهیم و درنهایت ارائه درستی هم نداریم. نکته بعد این‌که ما در فن بیانمان مشکل‌داریم. باید بیاموزیم چگونه یک مطلب علمی را به‌درستی به مخاطبمان انتقال دهیم. بسیاری از ما از اخبار و فرصت‌های مربوط به حوزه خود بی‌خبریم با شناسایی نقاط قوت و ضعف و دیدن فرصت‌ها و تهدیدهاست که می‌توانیم تصمیم بگیریم. آگاهی از فرصت‌های پیش رو مثل اعتباری که سامانه نیماد به پژوهشگران می‌دهد یا گرنتی که دانشکده پزشکی به مناسبت هفته پژوهش برای طرح‌های برتر در نظر گرفته، انگیزه و نور امیدی است در این فضای خاکستری که بتوان کارهای بهتری انجام داد. معاونت پژوهشی دانشکده برای برگزیدگان پژوهش (استاد برگزیده، دانشیار برگزیده، استادیار برگزیده، دستیار تخصصی برگزیده و کارورز برگزیده) گرنت پژوهشی در نظر گرفته است.

ارتباط عمیق فعالیت های پژوهشی و بین الملل دانشگاه

دکتر کرامتی حوزه‌های پژوهش و بین‌الملل را درهم‌تنیده خواند و گفت: هر مقاله داخلی یک عنوان لاتین دارد که قابل جستجو در تمام دنیاست. تمامی زحماتی که در بحث پژوهش کشیده می‌شود در اعتلای رتبه دانشگاه و مجتمع در عرصه بین‌الملل نمود می‌یابد. پژوهشگران جایگاه ویژه‌ای دارند و زمان و توان زیادی را صرف تحقق پژوهش خود می‌کنند که بازتاب آن را در مقالات آن‌ها می‌توان دید؛ بنابراین تجلیل از محققان بسیار مهم است. در این مجتمع و دانشگاه محققان بزرگی در مجامع جهانی حضور دارند و بدون هیچ چشم‌داشتی تلاش می‌کنند که حضور در کنارشان موجب افتخار است.

دکتر صالحی با اشاره مختصری به شیوه برگزاری جشنواره‌های آموزشی، پژوهشی و بین‌الملل مجتمع در سالیان گذشته گفت: با توجه به تاکید رئیس محترم دانشگاه بر موضوع تولید علم مبتنی بر نیاز جامعه امسال این دو مراسم مجزا برگزار شد. تمام سعی من در جایگاه معاون امور دانشگاهی مجتمع در یک سال و نیم اخیر باهدف اشاعه تولیدات پژوهشی مجتمع و تسهیل فرآیندهای مربوط به آن بود و امیدوارم در سال‌های آتی شاهد تعالی بروندادهای علمی محققان این مرکز باشیم.

دکتر مومنی دبیر علمی مراسم نیز با مروری بر تاریخچه پژوهش و آمار فعالیت‌های تحقیقاتی مجتمع بیمارستانی امام خمینی در سنوات قبل یادآور شد: معاونت آموزشی و پژوهشی در این مرکز در سال 1369 شکل گرفت و از سال 1394 تاکنون با عنوان معاونت امور دانشگاهی فعالیت‌های مربوط به هر دو حوزه و همین‌طور بخش بین‌الملل مجتمع را مدیریت می‌کند. این مرکز با داشتن حدود 360 عضو هیئت‌علمی، 749 دستیار، 67 بخش بالینی، 27 مرکز تحقیقات و سه قطب کشوری انستیتو کانسر، نفرولوژی و رادیولوژی بزرگ‌ترین مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی کشور است.

وی در ادامه به روند صعودی تعداد، سایتیشن و شاخص اچ ایندکس مقالات مجتمع در این سال‌ها اشاره کرد و از پژوهشگران خواست تا برای حفظ و اعتلای رتبه برتر پژوهشی این مرکز به درج نام مجتمع در افیلیشن مقالات خود همت کنند و در ادامه حضور اساتید به نامی از مجتمع چون دکتر علیرضا استقامتی، دکتر آذین نحوی جو، دکتر رضا شیرکوهی، دکتر محمدرضا نوروزی، دکتر سید حسن هاشمی در اساتید پژوهشی پر استناد یک درصد کشور را مایه مباهات مجتمع و دانشگاه خواند.

همچنین در پایان این نشست دکتر رامش عمرانی پور از برگزیدگان پژوهشی مراسم به‌اختصار در خصوص تاریخچه، اعضا و طرح‌های مصوب مرکز تحقیقات پستان و در ادامه دکتر عباس شکوری از دیگر برگزیدگان پژوهشی نیز در خصوص بخش ژنتیک از ابتدای تأسیس تاکنون توضیحاتی دادند.

اسامی برگزیدگان فعالیت‌های پژوهشی مجتمع بیمارستانی امام خمینی را در زیر بخوانید:

در این مراسم در حوزه پژوهش، بخش‌های ژنتیک، پوست، غدد و متابولیسم و گوش و حلق و بینی (افزایش عملکرد پژوهشی)، مراکز تحقیقاتی بیماری‌های پستان، مرکز مادر، جنین و نوزاد، مرکز علوم و تکنولوژی‌های پزشکی، مرکز پرتودرمانی سرطان (افزایش عملکرد پژوهشی) و مرکز تحقیقات درد (مرکز جوان) برگزیده شدند.

در همین راستا از دکتر علیرضا استقامتی از بخش غدد، دکتر کاظم زنده‌دل از مرکز تحقیقات سرطان، دکتر سید محمدجواد مرتضوی از بخش ارتوپدی اعضای هیئت‌علمی برگزیده پژوهشی، از دکتر محمدرضا صالحی از بخش بیماری‌های عفونی دانشیار برگزیده پژوهشی، دکتر رضا قلعه تکی از رادیو آنکولوژی، دکتر بهناز جهان‌بین از بخش پاتولوژی و دکتر نسیم وحیدفر از بخش پزشکی هسته‌ای استادیاران برگزیده پژوهشی، دکتر سحر کریم پور از بخش غدد دستیار فوق تخصصی برگزیده پژوهشی، دکتر سارا حنایی و دکتر آراد ایران‌مهر از بخش جراحی اعصاب و دکتر فرزاد وثوقی از بخش ارتوپدی دستیاران تخصصی برگزیده پژوهشی، دکتر امیر کیوان سازگار کارورز برگزیده و نیز در بخش کارشناس برگزیده پژوهشی از فرشته محمدی جهانی از مرکز تحقیقات ضایعات مغزی نخاعی، دکتر مرضیه حاجی بابایی از مرکز تحقیقات روان‌تنی و از ناهید فرخ‌زاد از مرکز تحقیقات مادر، نوزاد و جنین قدردانی شد.

همچنین در بخش مقاله برتر پژوهشی از دکتر نیلوفر ایوبی از بخش رادیولوژی قدردانی شد.

اسامی برگزیدگان فعالیت‌های بین‌الملل مجتمع بیمارستانی امام خمینی را در زیر بخوانید:

در ادامه مراسم از بخش پاتولوژی به عنوان بخش برگزیده فعالیتهای بین الملل (به ریاست آقای دکتر علیرضا عبداللهی ) و هیئت علمی برگزیده در فعالیتهای بین الملل (دکتر صادق خداویسی از بخش پاتولوژی و دکتر ناصر عمادی از بخش پوست)،  از مرکز تحقیقات سرطان به عنوان مرکز تحقیقات برگزیده در فعالیتهای بین الملل (به ریاست آقای دکتر محمدعلی محققی)، و از فراگیر برگزیده دانشجویان بین‌الملل دکتر علا فیاض از کشور عراق قدردانی شد.

 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 223271
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *