محتوای خبری مرکز طبی کودکان

• تاریخ انتشار : 1397/12/05 - 09:00
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری نخستین سمپوزیوم استفاده از سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در دوره نوزادی در مرکز طبی کودکان

اولین سمپوزیوم استفاده از سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در دوره نوزادی با همکاری ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری روز پنجشنبه دوم اسفند ماه سال 1397 برای نخستین بار کشور در مرکز طبی کودکان برگزار شد.

گالری عکس
 سمپوزیوم یادشده با هدف آشنایی استفاده از سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در دوره نوزادی، نحوه دستیابی و موارد استفاده، منابع موجود و اصول دستیابی، چالش‌های اخلاقی و قوانین مرتبط به استفاده با حضور صاحب‌نظران، استادان پیش‌کسوت و جوانان متخصص در این حیطه برگزار شد. با توجه به نوین بودن موضوع در کل دنیا و اقداماتی که در سنین دیگر تاکنون در داخل کشور صورت گرفته، اعضا هیئت‌علمی گروه نوزادان مرکز طبی کودکان از سال گذشته پیگیر برگزاری این برنامه شده بودند. برنامه فوق با ریاست دکتر رضا شروین بدو، رئیس مرکز طبی کودکان پیگیری شد. دبیر علمی برنامه دکتر ملیحه کدیور رئیس بخش‌های ویژه نوزادان و دبیر اجرایی دکتر کیوان میرنیا عضو هیئت‌علمی این بخش در مرکز طبی کودکان بوده و دکتر راضیه سنگسری و دکتر مریم سعیدی با آزاده دانیار در اجرای این برنامه مشارکت داشتند. این برنامه با استقبال قابل‌توجه شرکت‌کنندگان از رشته‌های مختلف علاقه‌مند به این موضوع با حضور قریب صدوبیست نفر در مرکز طبی کودکان برگزار شد.
پس از تلاوت آیاتی از قرآن مجید، خوشامدگویی و بیان اهداف این برنامه توسط دکتر میرنیا دبیر اجرایی برنامه صورت گرفت. در ادامه دکتر حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن اشاره به سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در طب کودکان و نوزادان و بدیع بودن این موضوع در دوره نوزادی، به نقش دانشگاه‌های نسل سه و کارآفرینی اشاره نمود. این سمپوزیوم در شش پانل برای برگزاری برنامه‌ریزی‌شده بود. پس‌ازاین سخنرانی، پانل اول با عنوان «فرایند تهیه و آماده‌سازی و منابع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در نوزادان» با مدیریت دکتر ضرابی از مرکز رویان و حضور دکتر حسینی، دکتر عزالدین، دکتر نوری و دکتر رئیسی برگزار شد.
پانل دوم به مدیریت دکتر افجه ای دبیر انجمن علمی پزشکان نوزادان ایران و استاد دانشگاه شهید بهشتی با مشارکت دکتر روحی پور، دکتر نوایی و دکتر میرنیا بر محور «سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در مشکلات و بیماری‌های نوزادان نارس» به بیماری‌های خاص نوزادان نارس چون رتینوپاتی نارسی و بیماری مزمن ریوی و خونریزی مغزی این سنین اشاره شد. به «بیماری‌ها و مشکلات عصبی نوزادان و استفاده از سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی» در پانل سوم با مدیریت دکتر اشرفی معاون تحقیقات و فناوری بیمارستان و حضور دکتر حنطوش زاده، دکتر بدو و دکتر میرنیا پرداخته شد. اهمیت «سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در بیماری‌های قلبی، کلیوی و گوارش در دوره نوزادی» در پانل بعدی با مدیریت دکتر فخرایی عضو انجمن نوزادان و استاد دانشگاه شهید بهشتی و مشارکت دکتر اتوکش، دکتر ترکمن و دکتر میری مطرح شد. نکات مرتبط با «سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در ناهنجاری‌های منجر به جراحی و مشکلات پوستی نوزادان» در پانل پنجم با مدیریت دکتر امیرخانی از ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری با حضور دکتر کجباف زاده، دکتر اشجعی و دکتر سنگسری بیان شد.
در پانل آخر «چالش‌های اخلاقی و قانونی در استفاده از سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در نوزادان» توسط دکتر کدیور استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور دکتر افشار و دکتر سامانی پرداخته شد. در پایان هر پانل در بخش‌های مختلف توسط اعضا پانل به پرسش‌های شرکت‌کنندگان پاسخ داده شد. در پایان دکتر کدیور دبیر علمی برنامه ضمن تشکر از اعضا پانل و شرکت‌کنندگان در برنامه و همکاران در اجرای این سمپوزویوم به هدف از برگزاری این سمپوزیوم جهت امکان رویکردهای کاربردی قابل‌اجرا و استفاده از پژوهش‌های کاربردی در ارائه خدمات به گروه‌های مرتبط با ایجاد کارگروهی در این زمینه اشاره کرد.
اهمیت برگزاری این سمپوزیوم، بین‌رشته‌ای بودن آن و رویکرد چند تخصصی با حضور نمایندگان انجمن‌های علمی، اساتید پیش‌کسوت مطرح کشور، صاحب‌نظران در رشته‌های مختلف و جوانان متخصص در کنار یکدیگر برای طرح موضوعاتی نوین با زبانی ساده بود.
اعضا هیئت‌علمی از دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی، بقیه‌الله و تبریز و پژوهشگاه رویان از گروه‌های علمی نوزادان، نفرولوژی کودکان، اعصاب کودکان، جراحی کودکان، شبکیه چشم، ژنتیک، اخلاق پزشکی، پریناتالوژی، قلب کودکان، ریه کودکان، اورولوژی کودکان، پوست، پاتولوژی و علوم آزمایشگاهی به‌عنوان اعضای این پانل ها مشارکت داشتند.
توضیح اینکه برای برگزاری این سمپوزیوم هماهنگی با انجمن های علمی از چندین ماه پیش با برگزاری جلسات مکرر با حضور نمایندگان آنها پیگیری شده بود و این برنامه با مشارکت پانزده انجمن و پنج نهاد علمی کشور برگزار شد.
.

• گروه خبری : مرکز طبی کودکان,گروه خبری RSS