محتوای خبری مرکز طبی کودکان

• تاریخ انتشار : 1395/08/18 - 08:59

برگزاری نشست خبری همایش کودک، خانواده و اعتیاد در مرکز طبی کودکان

رییس مرکز طبی کودکان در نشست خبری همایش کودک، خانواده و اعتیاد که در سالن هیئت مدیره این مرکز برگزار شد، بر اهمیت توجه به تمامی ابعاد سلامت و ارتباط آن با امور اجتماعی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز طبی کودکان، نشست خبری همایش کودک، خانواده و اعتیاد هفدهم آبان 95 با حضور دکتر بدو رییس بیمارستان و دکتر کدیور دبیر علمی این همایش در سالن هیئت مدیره مرکز طبی کودکان برگزار شد.
در این نشست، ابتدا دکتر بدو ضمن اشاره به ارتباط قوی و پیوسته سلامت و امور اجتماعی گفت: به عنوان متولی امر سلامت در جامعه باید به تمام ابعاد سلامت و ارتباط آن با امور اجتماعی توجه داشته باشیم.
دکتر بدو گفت: سلامت صرفا عدم وجود بیماری جسمی نیست و ارتباط مستقیمی با تعادلات رفتاری، اجتماعی، عاطفی، روانی و شرایط اجتماعی دارد که مجموع آن سلامت روان را تشکیل می دهد که در این شرایط فرد می تواند توانایی های خود را شناسایی و با فشارهای معمول زندگی مقابله کند، شیوه مناسب زندگی را بیاموزد و در نهایت به جامعه خود خدمت کند.
وی ادامه داد: ورود به مسائل اجتماعی اهمیت زیادی برای واحد هایی که در امور سلامت فعالیت می کنند، دارد. مرکز طبی کودکان به عنوان قطب علمی اطفال کشور فعالیت در این امور را از وظایف خود می داند. همچنین در خصوص اهمیت موضوع سلامت و امور اجتماعی اولویت هایی توسط معاونت اجتماعی وزارت بهداشت به خوبی تعیین شده که حاشیه نشینی، اعتیاد، طلاق، مفاسد اخلاقی و مفاسد اجتماعی محورهای طبقه بندی شده آن است.
دکتر بدو عنوان کرد: مسئله اعتیاد در این اولویت بندی موضوع مهمی است که دارای ابعاد طبی و اجتماعی است و فرزندان در این خانواده ها معمولا تحت غفلت و کودک آزاری قرار می گیرند، این مسئله جزء موارد مهم در سیاست های کلی حوزه مبارزه با مواد مخدر است که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است و باید تاکید ویژه ای به آن شود. خوشبختانه ارکان متعددی از نظام هم در این زمینه دخیل شده اند و کار خود را انجام می دهند.
دکتر بدو گفت: جرایمی که در سنین نوجوانی اتفاق می افتد، ممکن است با معضل اعتیاد ارتباط داشته باشد، همچنین مسائل روانی و جسمی ناشی از اعتیاد، کاهش سن اعتیاد، افزایش تعداد بانوان معتاد به عنوان نقش مادر در خانواده و در نهایت پیشگیری از سوء رفتار با کودکان و ارتقاء سلامت روان از اهمیت فراوانی برخوردار هستند.
وی بیان کرد: این همایش که در 20 و 21 آبان در مرکز طبی کودکان برگزار می شود و در حاشیه آن پنل خانواده و نمایشگاه نقاشی کودکان با محوریت اعتیاد و سلامت کودکان و نوجوانان برپا است، نقطه عطفی در فعالیت های مرتبط با سلامت و امور اجتماعی است که مرکز طبی کودکان بر حسب وظیفه ای که داشته در طی یک دهه اخیر به این امور پرداخته و از جمله مهم ترین آن برنامه های منظمی است که در خصوص سوء رفتار با کودکان در مرکز برگزار می شود، همچنین نشست های مختلف و برقراری برنامه هایی با امتیاز باز آموزی برای گروه پزشکی با مشارکت علاقه مندان در این زمینه انجام شده است.
در ادامه این نشست، دکتر ملیحه کدیور دبیر علمی همایش به فعالیتهایی که در حوزه اجتماعی و سلامت روان در مرکز طبی کودکان انجام می شود اشاره کرد و گفت: سازمان بهداشت جهانی موضوع سلامت را در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و مسائلی که می تواند سلامت افراد را به خطر بیاندازد، مهم و مورد بررسی قرار داده است.
دکتر کدیور ادامه داد: ما کمیته حمایت های مراقبتی و تسکینی را با سه محور پیشگیری از کودک آزاری، مدیریت و کنترل درد کودکان و مراقبت های تسکینی که بسیار سخت است، ایجاد کرده ایم.
همچنین ایجاد کارگاه های آموزشی، برنامه های توانمند سازی خانواده ها، فرزند پروری، مسائل اخلاقی و رفتار حرفه ای، نشست های تخصصی در رابطه با پیشگیری از سوء رفتار با کودکان، با حضور نماینده های تمام ارگان ها و سازمان ها، از دیگر اقدامات ما بوده است تا بتوانیم چالش ها و خلا ها را مورد بررسی قرار دهیم و به دنبال راهکار باشیم.
دکتر کدیور بیان کرد: بررسی مسئله مهم اعتیاد در خانواده ها و تاثیر آن بر کودک، کاهش سن اعتیاد در کودکان، کودک آزاری جسمی وغفلت از آن و کودکان کار و مسائل مرتبط با آنها می بایست مورد بررسی قرار گیرد. همچنین بحث اخلاقی، محوریت خانواده، اولویت فرزند پروری، فرسایش اخلاقی در خانواده و نوجوانان مجرم زندانی و لزوم تمرکز بر آنها به عنوان آینده سازان جامعه حائز اهمیت است که در روز 20 آبان ماه با حضور نماینده تمام ارگان ها در تمام ابعاد قانونی، اخلاقی، فقهی، اجتماعی و سایر حوزه ها به این مسائل پرداخته خواهد شد.
خبر: یوسفی

• گروه خبری : مرکز طبی کودکان