محتوای خبری معاونت بهداشت

  • تاریخ انتشار : 1394/10/14 - 12:11
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1074
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

در راستای برنامه های تحول بهداشت و ارائه خدمات نوین سلامت

اولین دوره آموزشی کوتاه مدت حرفه ای تغذیه و رژیم درمانی در بیماری های غیرواگیر برگزار شد

اولین دوره آموزشی کوتاه مدت حرفه ای "تغذیه و رژیم درمانی در بیماری های غیرواگیر" با حضور کارشناسان تغذیه مراکز تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، به منظور اجرای برنامه های تحول بهداشت و تکمیل اعضای تیم سلامت مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران، از این پس کارشناسان تغذیه نیز در مراکز سلامت جامعه حضور داشته و ضمن انجام برنامه های موجود در بسته خدمت ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خدماتی از قبیل اجرای برنامه های آموزشی گروهی، تنظیم رژیم غذایی، شناسایی، پیگیری درمان و اصلاح تغذیه بیماران مبتلا به پرفشاری خون، دیابت، پوکی استخوان، فنیل کتونوری، اختلالات چربی خون و هیپوتیروئیدی را برعهده دارند.
در این راستا اولین دوره آموزشی کوتاه مدت حرفه ای "تغذیه و رژیم درمانی در بیماری های غیرواگیر" جهت بروز رسانی و ارتقای دانش، مهارت و توانمندی کارشناسان تغذیه متقاضی همکاری در مراکز سلامت جامعه، روز یک شنبه سیزدهم دی ماه سال جاری با حضور شکوفا باقری نیا کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، دکتر حامد پورآرام، دکتر احمد اسماعیل زاده و دکتر آزاد بخت از اعضای هیئت علمی دانشگاه، در محل سالن جلسات دانشکده تغذیه و رژیم شناسی برگزار شد.
هرم راهنمای غذایی، جانشینی غذاها و توزیع درشت مغذی در گروه های غذایی، از جمله سرفصل های آموزشی نخستین روز این کارگاه شش روزه بود.
در جریان این کارگاه دکتر پورآرام، هرم گروه های غذایی و روش جایگزینی را از ابزارهای برنامه ریزی و تنظیم فهرست غذایی خواند و فلسفه هرم غذایی را وجود کیفیت در کنار تنوع و تعادل در رژیم غذایی دانست.
دکتر پورآرام با تاکید بر اینکه هیچ یک از گروه های غذایی هرم بر دیگری برتری ندارد، تصریح کرد: باید در هر وعده غذایی دست کم سه گروه غذایی از پنج گروه غذایی اصلی حتما گنجانده شود .
وی تاریخچه هرم های غذایی و محدودیت ها و نواقص هریک از جمله هرم مدیترانه ای، هرم غذایی دانشگاه هاروارد و USDA را تشریح و خاطر نشان کرد: طراحی هرم های غذایی باید به گونه ای باشد که ضمن سادگی، ملکه ذهن افراد شده و همچنین نیازمند صرف زمان طولانی برای آموزش نباشد، لذا مدل health eating plate بهترین مدلی است که می توان به افراد در تنظیم الگوی غذایی شان توصیه کرد.
دکتر پورآرام ادامه داد: در این مدل توصیه می شود که نصف بشقاب غذایی را سبزیجات و میوه جات دربربگیر و البته هرچه ترکیب رنگی بیشتر باشد این بشقاب غذایی سالم تر خواهد بود، همچنین براساس این مدل یک چهارم بشقاب شامل غلات سبوس دار بوده و یک چهارم باقی مانده دیگر با مواد پروتئینی، ترجیحا ماکیان و ماهی ها پر می شود، که البته فعالیت فیزیکی، آب و روغن غذا نیز در این مدل درنظر گرفته شده است.
در ادامه کارگاه دکتر آزادبخت جانشین های غذایی، توزیع درشت مغذی ها در گروه های غذایی و اموزش عملی اصول تنظیم برنامه غذایی را آموزش داد.
لازم بذکر است دومین روز کارگاه روز دوشنبه چهاردهم دی ماه با سرفصل های آموزشی اندازه گیری و ارزیابی شاخص های تن سنجی، تفسیر داده های آزمایشگاهی در سلامت و بیماری، اصول نسخه نویسی و تجویز مکمل ها و تشریح رویکرد NCP.SOAP,ADIME برگزار خواهد شد./ق

خبر: خباز
عکس: اسماعیل استاجی



  • گروه خبری : معاونت بهداشت
  • کد خبر : 57006
کلمات کلیدی
تهیه کننده:

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *