محتوای خبری معاونت بهداشت

• تاریخ انتشار : 1394/10/02 - 12:22

در راستای برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت شد

برگزاری جلسه آموزشی برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران: دومین روز از مرحله دوم فاز دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی روز سه شنبه اول دی ماه سال جاری با حضور مدیران میانی معاونت های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهیدبهشتی، البرز، اراک، قم، قزوین و ساوه در محل دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دومین روز از مرحله دوم فاز دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی روز سه شنبه اول دی ماه سال جاری با حضور مدیران میانی معاونت های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهیدبهشتی، البرز، اراک، قم، قزوین و ساوه در محل دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
پزشک خانواده و نظام ارجاع، جستجو در منابع علمی و اعتباربخشی سرفصل های آموزشی دومین روز از برنامه مذکور بودند.
در این جلسه دکتر محمد شریعتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن تحلیل وضعیت کنونی نظام سلامت، چیستی و چرایی برنامه پزشک خانواده و همچنین چگونگی اصلاح مشکلات نظام سلامت با اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع را تشریح کرد.
وی سه گذر فرهنگی، دموگرافیک، اپیدمیولوژیک و همچنین وجود مشکلاتی همچون بی عدالتی در دسترسی به خدمات سلامت، بیمارستان محوری و تخصص گرایی، عدم توزیع مطلوب خدمات سلامت به دلیل وجود شهرهای پنهان در دل شهرهای بزرگ و کم توجهی به مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت را از جمله عوامل علمی ضرورت اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع خواند.
معاون بهداشت دانشگاه با تاکید بر اینکه برابری در بهره مندی از خدمات بهداشتی درمانی، حق مسلم همه افراد است، اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع را از راهبردهای مناسب جهت تامین و دستیابی به عدالت در سلامت دانست.
دکتر شریعتی در ادامه افزایش پاسخگویی نظام سلامت، ارتقای دسترسی و افزایش پوشش خدمات سلامت و کاهش هزینه های غیر ضروری در بازار سلامت را از دیگر اهداف برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع خواند و تاکید کرد: رویکرد پزشک خانواده سلامت نگر و پیشگیری کننده، جامع و جامعه نگر بوده و در واقع به تمامی ابعاد سلامتی توجه می کند.
وی برخورداری از خدمات متناسب با نیاز و مشارکت مالی متناسب با توان پرداخت، ریشه یابی علل بیماری در روش زندگی و تمرکز بر آموزش و تغییر رفتار را از دیگر ویژگی های برنامه پزشک خانواده بیان و تصریح کرد: ارتقای سطح سلامت مردم، ارتقای توان علمی و تجربی پزشکان، ارتقای سلامت عمومی و توسعه اقتصادی اجتماعی کشور از دیگر نتایج مورد انتظار از برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع است.
در ادامه این جلسه دکتر کشتکار و دکتر مصدق راد به ترتیب در خصوص جستجو در مطالب علمی و اعتبار بخشی سخنرانی کردند.
گفتنی برنامه مذکور به مدت پنج هفته و تا تاریخ هفتم بهمن ماه ادامه خواهد داشت.

• گروه خبری : معاونت بهداشت