• تاریخ انتشار : 1394/04/21 - 11:56

طرح ناب

اعطای نشان اخلاق برتر در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: مدير پرستاري دانشگاه از اعطاي نشان اخلاق برتر به كادر پرستاري و مامايي نمونه در بيمارستان‌هاي دولتي تحت پوشش دانشگاه خبر داد.

ه گزارش روابط عمومي معاونت درمان دانشگاه، در راستاي تحقق برنامه‌هاي راهبردي دانشگاه در حوزه تعهد حرفه‌اي چهار برنامه در معاونت درمان در دستور كار است، كه يكي از اين برنامه‌ها «طرح ناب» يا نشان اخلاق برتر نام دارد.
وسكويي مدير امور پرستاري دانشگاه در توضيح طرح ناب گفت: طرح ناب، انتخاب كادر پرستاري و مامايي نمونه دانشگاه درزمينهٔ اخلاق حرفه‌اي است كه بر اساس چك‌ليستي مبتني بر پنج سؤال، نحوه رفتار همكاران با ارباب‌رجوع، سرپرستان، همكاران و افراد زيرمجموعه موردسنجش قرار مي‌گيرد.
وي هدف از اجراي طرح ناب را تحقق تعهد حرفه‌اي، رعايت اصول رفتار حرفه‌اي و شناسايي الگوهاي برتر اخلاقي در محيط ارائه خدمات بهداشتي درماني خواند و گفت: سنجه‌هاي ارزيابي در طرح نشان اخلاق برتر شامل برخورد بارويي گشاده و لبخند، رعايت حريم خصوصي مددجو، معرفي خود به مددجو، استفاده از الفاظ مناسب هنگام اشاره به مددجو و ساير همكاران، حفظ احترام همكاران در همه رده‌ها در حضور مددجو بوده و معيار اندازه‌گيري آن، مقياس پنج‌گانه ليكرت (هميشه=4، اغلب= 3، گاهي= 2، بندرت= 1 و هيچ‌گاه=0) است. افراد برگزيده بايد در تمام گزينه‌ها «هميشه » يا «اغلب » را كسب كنند، به‌طوري‌كه حداقل امتياز دو سنجه «هميشه » شود، بنابراين امتياز به‌دست‌آمده از 4/3 به بالا خواهد بود.
وسكويي در خصوص روش ارزيابي طرح ناب افزود: نحوه ارزيابي در اين طرح، 360 درجه و شامل خودارزيابي، ارزيابي ارباب‌رجوع (بيماران و همراهان)، ارزيابي همكاران زيرمجموعه، ارزيابي همتايان بخش، ارزيابي سرپرستان است. درواحدهايي كه ارزيابي مددجو مقدور نيست، مثل اتاق عمل، ازنظر همكاران مرتبط با واحد، مانند كادر پرستاري بخش‌هاي جراحي استفاده مي‌شود.
مدير پرستاري دانشگاه در توضيح حجم نمونه و مدت‌زمان ارزيابي گفت: حجم نمونه در ارزيابي ارباب‌رجوع، سرپرستان، همتايان و نيروهاي زيرمجموعه براي هر يك از كادر پرستاري تعيين‌شده و مدت‌زمان ارزيابي در طول اجراي برنامه در سال نخست از مرداد 93 تا فروردين 94 و در سال‌هاي بعد به مدت يك سال خواهد بود.
وي همچنين بابيان اينكه طرح ناب در مرحله نخست تمامي كادر پرستاري و مامايي (شامل پرستار- ماما- كاردان/ كارشناس اتاق عمل و هوشبري – بهيار كمك بهيار / بيمار يار) شاغل در بيمارستان‌هاي تحت پوشش دانشگاه را دربرمي گيرد گفت: از ابتداي مردادماه سال جاري ارزيابي همكاران آغاز و در طول اجرا، برنامه توسط پولادي كارشناس مسئول مديريت پرستاري پايش مي‌شود و درنهايت بيمارستان‌ها بايد اسامي منتخبين را تا پايان فروردين‌ماه 95، به مديريت امور پرستاري ارسال كنند كه پس از كنترل و راستي آزمايي از افراد منتخب در مراسمي كه در روز 22 ارديبهشت مقارن با روز جهاني پرستار است تقدير خواهد شد.
مدير پرستاري دانشگاه در خصوص آموزش‌هاي انجام‌شده براي اجراي اين طرح گفت: ابتدا جلسه توجيهي براي مديران پرستاري برگزار شد و طبق برنامه قرار است تا پايان تيرماه جلسه توجيهي و پرسش و پاسخ به‌منظور آموزش سوپروايزران، سرپرستاران تمامي بخش و نماينده گروه‌هاي مختلف پرستاري اعم از پرستار، ماما، اتاق عمل، هوشبري، بهيار و بيمار يار برگزار شود و از هر بيمارستان يك رابط تعيين‌شده است كه با كارشناس طرح ناب در مديريت امور پرستاري در ارتباط باشد.
وسكويي در پايان سخنان خود به تاريخ اعطاي نشان اخلاق برتر اشاره كرد و گفت: به منتخبين هر بيمارستان در روز 22 ارديبهشت‌ماه مصادف با روز جهاني پرستار، در مراسمي كه با حضور مسئولين دانشگاه برگزار خواهد شد، نشان اخلاق برتر (ناب) اهدا مي‌شود.
وي با تأكيد بر اينكه تداوم تعلق نشان اخلاق برتر (ناب) در سال‌هاي بعد منوط به كسب امتياز حدنصاب خواهد بود، افزود: به واحد يا بخشي كه 80 درصد كادر پرستاري آن نشان اخلاق برتر (ناب) را دريافت نمايد تنديس اخلاق برتر (ناب) و به سرپرستار آن بخش نشان ناب اهدا خواهد شد. بيمارستاني كه ۸۰ درصد كادر پرستاري آن، موفق به كسب نشان اخلاق برتر را شوند، لوح اخلاق برتر (ناب) و به مدير پرستاري، آن بيمارستان نشان ناب اهدا خواهد شد./ق
خبر: باهو

• گروه خبری : معاونت درمان