• تاریخ انتشار : 1394/10/29 - 14:22
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1349
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

افتتاحیه همایش اخلاق پرستاری

دوره آموزشی اخلاق پرستاری با همکاری مرکز قرآن و عترت دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری و مدیریت امور پرستاری دانشگاه آغاز به کارکرد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه، مراسم افتتاحیه این همایش در آستانه میلاد باسعادت امام حسن عسکری علیه‌السلام و با حضور رییس دانشگاه، سرپرست دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری، معاون درمان، مدیر امور پرستاری دانشگاه، رییس دانشکده پیراپزشکی، تعدادی از اعضای هیئت‌علمی دانشکده پرستاری و مامایی، مدیران پرستاری و پرستاران شاغل در مراکز درمانی تابعه روز دوشنبه 28 دی 94 در تالار امام مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد.
وسکویی مدیر امور پرستاری دانشگاه در خصوص برگزاری این همایش گفت: این دوره آموزشی در ادامه دوره احکام پرستاری که در سال گذشته برگزار شد و در سه دوره مقدماتی، سطح یک و سطح دو در تمامی مراکز درمانی تابعه دانشگاه اجرا می‌شود. این دوره شامل 36 ساعت آموزشی با امتیاز بازآموزی است و گروه هدف آن شامل تمامی کادر پرستاری شاغل در بیمارستان‌ها بوده و گروه علمی که در این برنامه همکاری می‌کنند نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، مرکز تحقیقات اخلاق دانشگاه و استادان دانشکده پرستاری و مامایی هستند.
وی هدف متعالی این دوره را پرداختن به جوهر گمشده بشریت که همان اخلاق است خواند و افزود: انتظار می‌رود با برگزاری این دوره‌ها بتوانیم مهارت‌های لازم درزمینهٔ توجه به اخلاق، کدهای اخلاقی و منشور اخلاقی، حقوق بیمار، حل تعارضات اخلاقی در محیط های بالینی و ارائه مراقبت پرستاری را در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران افزایش دهیم.
دکتر عیسی زاده مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) که فرموده «نرم‌خویی و مدارا کردن با دیگران کلید کامیابی و رسیدن به مطلوب است.» (میزان الحکمه، جلد 4 صفحه 147) گفت: حمایت از بیمار و امید بخشیدن به او از نکاتی است که معصومین بر آن سفارش کرده‌اند؛ و از عوامل امیدبخشی که در آیات و روایات بر آن تأکید شده، کم‌اهمیت نشان دادن بیماری و توجه دادن به ارزش بیماری و آثار معنوی آن برای بیمار است.
وی عواملی که به ناامیدی بیمار دامن می‌زند را بر اساس آنچه در روایات آمده، پناه بردن به خدا، استعاذه نزد بیمار، نگاه‌های تند و پیوسته، غذا خوردن نزد بیمار و نجوا کردن برشمرد و افزود: از وظائف پرستار می‌توان به مراقبت از بیمار، شناخت نیازهای جسمی و روحی بیمار و برآوردن خواسته‌های او اشاره کرد و گفت: ارزش کار پرستاری به حسن فاعلی و فعلی ارتباط پیدا می‌کند و از آثار نیک پرستاری از بیمار رضایت الهی، ایجاد محبت دوسویه، از بین رفتن خودخواهی و تأثیر دعای بیمار می‌توان نام برد.
دکتر عیسی زاده بابیان حدیثی زیبا از امام صادق علیه‌السلام گفت: نشستن نزد بیمار از نمازخواندن در مسجد بالاتر است.
وی افزود: جمع شما پرستاران جمع عزیزی است و دوست دارم در کنار شما به امید اجابت خدا دعا کنم.
در ادامه دکتر غیاث وندیان عضو هیئت‌علمی و دکتر نگارنده مسئول مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری دانشکده پرستاری به ارائه مطالب آموزشی در خصوص اخلاق پرستاری، حمایت از بیمار و حل تعارض در محیط های بالینی پرداختند.
در پایان دکتر جعفریان رییس دانشگاه با اشاره به کتاب اخلاق حرفه‌ای از دکتر قرا ملکی (استاد دانشگاه تهران) گفت: اگر کس بخواهد اخلاق را رعایت کند باید در مرحله اول به الزامات قانونی، در مرحله دوم به عقوبت الهی ناشی از عدم رعایت اخلاق در مرحله سوم به الزامات درونی، بعداز آن عادت به رعایت اخلاق و در نهایت فکر کردن پیش از واکنش توجه کند.
وی با اشاره به داشته‌های زیادی که به‌خصوص در بحث نیروی انسانی در کشور داریم گفت: متأسفانه با دو نقیصه فکر و اخلاق مواجهیم، اصولاً عادت کرده‌ایم در پاسخ به اتفاقات به‌جای فکر کردن و یافتن بهترین راه‌حل اولین چیزی که به ذهنمان می‌رسد را انجام دهیم.
رییس دانشگاه بابیان این‌که اخلاق در همه ابعاد زندگی مطرح است و یکی از شاخه‌های آن اخلاق حرفه‌ای است از این‌که در سطح جامعه حساسیت افراد نسبت به افعال غیراخلاقی کم شده ابراز نگرانی کرد و افزود: رعایت حق‌الناس یکی از مسائل مهمی است که در کشورهای پیشرفته به آن توجه می‌شود.
توضیح آن‌که: در این مراسم به پنج نفر از برگزیدگان دوره آموزش احکام و پنج نفر از شرکت کنندگان در مراسم (به قید قرعه) جوایزی اهدا شد./ق
خبرنگار: باهو
عکاس: رضا شریفی زاده

کلمات کلیدی
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو