• تاریخ انتشار : 1395/03/01 - 12:43
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 474
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری اولین مانور دورمیزی مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه در معاونت درمان

با حضور معاون درمان دانشگاه، اولین مانور دورمیزی مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی برگزار شد.

گالری عکس
در این مانور که روز پنج‌شنبه 30 اردیبهشت 95 در سالن اجتماعات معاونت درمان و با حضور دکتر علی پور معاون درمان دانشگاه برگزار شد، جمعی از مدیران و کارشناسان معاونت درمان و چند تن از دبیران کمیته‌های بحران و بلایای مراکز تابعه حضور داشتند.
دکتر عبدالهی رییس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه ابتدا به چند مفهوم پایه اشاره کرد و گفت: تمرین عملی است که برای بهبود یا افزایش یک مهارت یا توانایی انجام می‌شود بنابراین در بخش حوادث و بلایا از انواع مختلف تمرین استفاده می‌کنیم تا نقش هر فرد شفاف و همکاری درون بخشی بهتر شود و اگر برنامه عملیاتی داریم یا می‌خواهیم برنامه‌ای را ارزیابی کنیم بتوانیم بهتر این کار را انجام دهیم شکاف‌ها و منابع موردنیاز را پیدا کنیم و توانی فردی امان را بهبود بخشیم.
وی با اشاره به انواع مختلف تمرین افزود: بعضی از این تمرین‌ها مبتنی بر بحث و گفتگو هستند که شامل سمینار، کارگاه، تاپ تیبل و گیم مثل مانوری که امروز برگزار می‌کنیم. بعضی از تمرین‌ها مبتنی بر عملکرد هستند که امیدواریم بتوانیم تا پایان سال حداقل یک‌بار مانور عملکردی در سطح دانشگاه و با مشارکت همه مراکز تابعه برگزار کنیم.
رییس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه با توضیح در خصوص چگونگی برگزاری مانور دور میزی گفت: موضوع سناریوی اصلی این مانور انفجار در یک تجمع انبوه است و 8 سناریوی مرتبط با این موضوع در مراحل مختلف در اختیار گروه‌ها قرار می‌گیرد. برای این مانور چهار گروه ستاد فرماندهی، صحنه حادثه، مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و بیمارستان شریعتی در نظر گرفته‌شده که از طریق اتاق کنترل می‌توانند به اطلاعات موردنظر دست یابند و باهم در ارتباط باشند. برای هر مرحله زمان مشخصی در نظر گرفته‌شده که سرپرست هر گروه باید با تقسیم وظائف و مدیریت زمان اقدامات موردنیاز را با مشارکت اعضای گروه انجام دهد و نتیجه را ثبت کند و یک نفر با تشخیص سرپرست گروه در پایان هر مرحله تمامی فعالیت‌های انجام‌شده گروه را توضیح دهد. ابزارهایی که در اختیار گروه‌ها قرارگرفته شامل لپ تاپ، موبایل و اینترنت رایگان با امکان اتصال به تلگرام و تعدادی نقشه و کتاب EOP است و برای هر گروه یک نفر به‌عنوان تسهیل گر برای هدایت و راهنمایی گروه قراردادیم. همه مراحل توسط اعضای گروه ارزیاب خارجی که از گروه PHD سلامت در بلایا و فوریت‌های دانشگاه تهران هستند موردبررسی قرار می‌گیرد و در پایان مانور از 100 نمره به هر گروه امتیازی تعلق خواهد گرفت.
دکتر علی پور معاون درمان دانشگاه نیز بابیان این‌که در حوزه حوادث و فوریت‌های پزشکی با حضور دکتر عبدالهی اقدامات تازه‌ای در حال انجام است گفت: در این مانورها ما با شناخت کاستی ها می توانیم مهم‌ترین موارد را اولویت‌بندی کرده و به بهبود آن‌ها بپردازیم و خوشبختانه داریم به سمت جلو پیش می‌رویم. همچنین تعریف و عملیاتی کردن تیم‌های سیار در بحران و بلایا کار خیلی بزرگی است که در حال شکل‌گیری است و از سوی دانشگاه هم حمایت می‌شود به امید خدا بقیه کارها را هم در حد امکان انجام می‌دهیم./ق
عکس و خبر: باهو 

  • گروه خبری : معاونت درمان
  • کد خبر : 60396
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو