• تاریخ انتشار : 1398/03/27 - 10:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 589
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری جلسه نظام ارجاع با حضور مدیران و کارشناسان حوزه بهداشت و درمان دانشگاه

با حضور قائم مقام معاون بهداشت و مشاور معاون درمان دانشگاه، جلسه نظام ارجاع در معاونت درمان برگزار شد.

گالری عکس

این جلسه روز یک شنبه 26 خرداد 98 در سالن اجتماعات معاونت درمان برگزار شد و در آن دکتر تاملی قائم مقام معاون بهداشت، دکتر سعیدپور مشاور معاون درمان، دکتر شباب مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان ها، دکترعباسی مدیر نظارت و اعتباربخشی، دکتر شوشتریان و مهندس صباغیان از مدیریت آی تی دانشگاه، دکتر میرزایی رئیس آمار و مدارک پزشکی معاونت درمان، مدیران و مترون های بیمارستان های مرکز طبی کودکان و ضیاییان و کارشناسان بیمارستان ها و مراکز بهداشتی تابعه حضور داشتند.
دکتر شباب با خوش آمد به حاضرین در جلسه و تشریح اهداف این نشست گفت: در راستای بحث استقرار نظام ارجاع به مرحله ای رسیدیم که باید اجرای آزمایشی را در سطح دانشگاه داشته باشیم و پسخوراندها را بررسی، رفع نقص و سپس آن را به طور گسترده اجرایی کنیم.
در حال حاضر در تهران نسبت به سایر استان ها در این حوزه کمی عقب تر هستیم که  البته  به دلیل گستردگی جغرافیایی استان تهران و حضور سه دانشگاه علوم پزشکی کار هماهنگی و اجرای طرح نظام ارجاع در این استان کمی پیچیده تر  است.
وی هدف اصلی این جلسه را  ایجاد هماهنگی لازم بین معاونت های بهداشت، درمان و بخش آی تی دانشگاه و آماده سازی زیر ساخت های مورد نیاز خواند و افزود: برای اجرای آزمایشی نظام ارجاع در این مرحله، دو مرکز بهداشتی و دو مرکز درمانی انتخاب شدند.
دکتر سعید پور ضمن تشکر از تلاش همکاران معاونت بهداشت و درمان دانشگاه، مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه، بیمارستان های ضیاییان و مرکز طبی کودکان و مرکز بهداشت جنوب در اجرای نظام ارجاع، گفت: الزاماتی که در اجرای نظام ارجاع وجود دارد هم قانونی و هم عقلی است، چرا که با توجه به محدودیت منابع امکان ارائه خدمات درمانی نامحدود به همه نه عقلانی و نه شدنی است. طبیعتا تنها راه موجود این است که از این مسیر منطقی عبور کنیم. نظام ارجاع فرآیندی است که از قبل هم با آن آشنا بوده ایم و تفاوتش در ثبت اطلاعاتی است که باید انجام شود. با توجه به حمایتی که از سوی وزارت متبوع و مجلس در اجرای این طرح است و بالطبع منابعش هم تامین می شود، جای نگرانی وجود ندارد. کار ارجاع یک کار تیمی است و باید مهارت های یک کار تیمی را در سطح دانشگاه تقویت کنیم.
دکتر تاملی در این نشست بر ضرورت اجرای نظام ارجاع بر اساس اسناد بالادستی تاکید کرد.
دکتر میرزایی با توضیح در مورد کلیات برنامه نظام ارجاع در سطح یک ، دو و سه گفت: طبق تعریف نظام ارجاع، بیمار از سطح یک یعنی مراکز جامع خدمات سلامت  به سطوح دو  و سه که بیمارستان ها، کلینیک های ویژه بیمارستانی و غیر بیمارستانی و برخی مراکز فوق تخصصی ارجاع داده می شوند. برنامه بند سه ماده 74 برنامه ششم توسعه، اولویت سوم اولویت های ابلاغی ریاست جمهوری، بند چهار برنامه پیشنهادی وزیر محترم بهداشت و قانون بودجه سال 97 که به سال 98 منتقل شده از اسناد بالا دستی است که اجرای این برنامه را الزامی کرده است.
وی هدف اصلی نظام ارجاع را  ارتقای سطح کیفی سلامت  در جامعه خواند و افزود: نظام ارجاع اولویت بهداشت بر درمان را مشخص می کند و استقرار راهنماهای بالینی و کنترل هزینه های درمانی با توجه به محدودیت منابع موجود، پیشگیری از تقاضاهای القایی در بخش درمان، جلوگیری از مراجعات متعدد بیماران به مراکز درمانی، جلوگیری از درمان های تکراری و در نهایت مدیریت دسترسی مردم به منابع محدود حوزه سلامت از دیگر اهداف مهم این طرح به شمار می روند. 
سوابق اجرای این برنامه به بحث پزشک خانواده در سال 91 بر می گردد ودر سال 93 تا 95 بسته های خدمتی آن تعریف  و در برخی استان ها اجرا شد.
 همچنین مهندس صباغیان  به نمایندگی از سوی مدیریت آی تی دانشگاه در خصوص زیر ساخت های نرم افزاری موجود و نحوه کاربری آن ها در نظام ارجاع توضیحاتی داد.

خبر و عکس: نجمه باهو

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 88760
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو