• تاریخ انتشار : 1397/06/17 - 12:54
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه کمیته بیمارستانی بررسی دلایل شرایط پرخطر و مرگ مادر باردار در بیمارستان ضیاییان

با حضور نمایندگانی از معاونت درمان، گروه های تخصصی زنان و بیهوشی دانشگاه، جلسه کمیته بیمارستانی مورتالیتی مادر پرخطر در بیمارستان ضیاییان برگزار شد.

این جلسه روز چهارشنبه 14 شهریور 97 با حضور دکتر تهرانیان رئیس گروه سلامت مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان، دکتر آل یاسین مدیر گروه تخصصی زنان، دکتر سلیمی نیا عضو هیئت علمی گروه تخصصی بیهوشی، دکتر عفت پناه رئیس بیمارستان،  دو تن از کارشناسان اداره سلامت مادر، نوزاد و مامایی  معاونت درمان و همچنین جمعی از پزشکان وکارشناسان مسئول پرونده مرگ مادر در سالن اجتماعات بیمارستان ضیاییان برگزار شد.
دکتر آل یاسین با تاکید بر ضرورت کار تیمی منسجم و موثر در زمان درمان بیماران، گفت: نیاز است در زمان ورود مادر پرخطر به اتاق عمل، خون و فرآورده های آن به مقدار مناسبو به هنگام  به بیمار انفوزیون شود.
وی همچنین بر رعایت استانداردهای ارائه شده در رفرانس های زنان و سایت های علمی به روز در برخورد با مادران باردار به ضرورت شرکت متخصصین زنان و بیهوشی در دوره های آموزشی برگزار شده از طرف دانشگاه تاکید کرد.
دکتر سلیمی نیا متخصص و عضو کمیته مرگ مادر، در این جلسه گفت: به نظر می رسد تکمیل دقیق مستندات بیهوشی و مجموعه اقداماتی که در روند درمان بیمار انجام شده در فرم های بیهوشی، حضور مداوم متخصص بیهوشی بر بالین بیماران حین انجام عمل جراحی، توجه به I & O  بیمار و تخمین دقیق میزان Blood loss  در درمان مادران مبتلا به شوک هایپوولمیک موثر است. وی همچنین بر رعایت استاندارد های انتقال بیمار از بیمارستان مبدا به بیمارستان معین و بر ضرورت همراهی پزشک مسئول در فرآیند ارجاع مادران پرخطر اشاره کرد.
در پایان دکتر تهرانیان رییس گروه سلامت مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان ضمن جمع بندی مطالب طرح شده گفت:دانشگاه علوم پزشکی تهران در برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی در حوزه سلامت مادر، نوزاد و مامایی موفق به کسب رتبه نخست کشوری شد. ولی علی رغم این آموزش ها و نظارت های مستمر معاونت درمان، متاسفانه استانداردهای مورد نظر و پروتکل ها در برخی مراکز رعایت نمی شود. مصوباتی که در این جلسات تدوین می شود درکمیته دانشگاهی موربیدیتی و مورتالیتی مادران باردار مطرح و با تصویب و اجرای مداخلات و اقدامات بهینه در راستای کاهش موربیدیتی های مادران باردار گام های اساسی برداشته می شود.
نظری کارشناس مسئول امور مامایی بر ضرورت استفاده از گایدلاین کشوری ارائه خدمات مامایی در بیمارستان ها و عملکرد تیم Critical care team management در درمان مادران پرخطر  تاکید کرد.

خبرنگار: باهو

• گروه خبری : معاونت درمان