• تاریخ انتشار : 1398/10/25 - 12:07

برگزاری جلسه کمیته بیمارستانی بررسی عوامل خطر مادر باردار در بیمارستان ضیاییان

با حضور کارشناسان گروه مامایی معاونت درمان جلسه کمیته بیمارستانی مورتالیتی و موربیدیتی های شدید بارداری و زایمان در بیمارستان ضیاییان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه، جلسه کمیته مورتالیتی و موربیدیتی بیمارستان ضیاییان در روز سه شنبه 24 دی ماه 1398 با حضور دکتر محمد عفت پناه رئیس و دکتر سعید ناطقی معاون درمان بیمارستان ضیاییان، دکتر علیرضا سلیمی نیا عضو هیئت علمی گروه بیهوشی، دکتر لاله اسلامیان عضو هیئت علمی گروه زنان دانشگاه، دکتر افسانه تهرانیان رئیس گروه مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان، الهه خالونظری کارشناس مسئول امور مامایی و مژگان اکبری کارشناس برنامه سلامت مادران معاونت درمان و سایر اعضای کمیته در سالن اجتماعات دفتر ریاست برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، دکتر تفرشی رئیس بخش زنان بیمارستان ضیاییان گزارشی از روند درمان مادر باردار پرخطر را ارائه کرد.
دکتر سلیمی نیا ضمن تاکید بر ثبت دقیق و بهنگام مستندات پرونده توسط پزشک معالج گفت: توجه به علائم حیاتی و انجام اینتوباسیون در زمان مناسب برای رفع دیسترس تنفسی مادران باردار، اطلاع رسانی به هنگام و دقیق وضعیت مادر باردار پرخطر به پزشک مسئول بیمار گام موثری در پیشگیری از مورتالیتی و موربیدیتی مادر باردار است.
دکتر اسلامیان یکی از موارد پراهمیت در مدیریت مادر باردار پرخطر را توجه به شکایت و ناراحتی اصلی بیمار در بدو ورود و انجام اقدامات موثر متناسب با آن شکایت خواند و تاکید کرد: شکایت و ناراحتی اصلی بیمار از علائم حیاتی وی جدا نیست، بنابراین ثبت دقیق علائم حیاتی و اطلاع بی درنگ مراتب به متخصص زنان بسیار پر اهمیت و کمک کننده است.
دکتر تهرانیان عضو هیئت علمی گروه زنان دانشگاه در خصوص اهمیت انجام RCA به منظور ریشه یابی علل اصلی بروز عارضه، تکمیل دقیق فرم های پرونده به خصوص فرم بیهوشی و نظارت بر عملکرد بخش های برون سپاری شده مطالبی را عنوان کرد.
نظری با اشاره به اهمیت کمیته های بیمارستانی در ارزیابی روند درمان مادران باردار پرخطر افزود: نتایج این کمیته ها در کمیته دانشگاهی بررسی علل موربیدیتی های شدید مادران باردار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و راهکارهای مناسب توسط اعضای کمیته دانشگاهی به منظور پیشگیری از موراد موربیدیتی های مشابه ارائه می شود.
در پایان مصوباتی جهت درمان و پیگیری بهتر مادران باردار پرخطر و ممانعت از مورتالیتی و موربیدیتی های قابل اجتناب تصویب شد.

خبرنگار: نجمه باهو

• گروه خبری : معاونت درمان