• تاریخ انتشار : 1398/02/24 - 15:30
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه کمیته بیمارستانی موربیدیتی عوامل تهدید کننده مادر باردار پرخطر در بیمارستان دکتر شریعتی

با حضور دکتر مهرپور، رییس بیمارستان دکتر شریعتی جلسه کمیته بررسی عوامل تهدید کننده مادر باردار پرخطر در این مرکز برگزار شد.

گالری عکس

این جلسه روز سه شنبه 24 اردیبهشت 98 در سالن دکتر باستان حق بیمارستان دکتر شریعتی برگزار شد و در آن دکتر مهرپور رئیس بیمارستان، دکتر آل یاسین مدیر گروه زنان دانشگاه، دکتر سلیمی نیا متخصص بیهوشی، دکتر کامران زاده هماتولوژیست، دکتر طلیسچیان معاون آموزشی، دکتر جعفری مدیر درمان، اکبری کارشناس مادران معاونت درمان و سایر اعضای این کمیته حضور داشتند.
طبق روال معمول این جلسات، گزارشی از فرآیند درمان مادر باردار پر خطری که در روزهای پایانی سال 97 با خطر پلاکت پایین پس از مراجعه به بیمارستان دکتر شریعتی به دستور پزشک معالج بستری و خوشبختانه با درایت کادر درمان این مرکز پروسه زایمان را با موفقیت پشت سر گذاشت، توسط توکلی کارشناس مادر پرخطر این مرکز ارائه شد و اعضای حاضر در جلسه نسبت به نکات مهم پرونده به بحث و تبادل نظر پرداختند.
دکتر مهرپور رئیس بیمارستان در خصوص این پرونده گفت: خدا را شاکرم که با همکاری و تدبیر به هنگام تیم درمان این مادر باردار به سلامت مرخص شد و با نوزادش به خانه بازگشت.
دکتر کامران زاده هماتولوژیست بیمارستان دکتر شریعتی با اشاره به این نکته مهم که از نظر علمی پلاکت غیر قابل رزرو است، گفت: پلاکتی که از سازمان انتقال خون دریافت می کنیم همان روز باید به بیمار تزریق شود. پلاکت گروه خونی ندارد و به همین علت در مواقع اورژانسی و بحران نیازی به تعیین گروه خونی بیمار برای درخواست پلاکت نیست. البته بهترین دارویی که درشرایط بحرانی می تواند پلاکت بیمار را به خوبی بالا آورد IVIG است که طول اثرش 24 تا 48 ساعت است و همچنین بسیار گران است. در مادران باردار با پلاکت پایین با توجه به این که زمان دقیق زایمان مشخص نیست نیاز است به بانک خون مراکز اطلاع رسانی شود.
 وی با اشاره به این که در بیماران با پلاکت پایین جنبه ایمونولوژیک مطرح است افزود: از این جهت استفاده از 20 میلی گرم کورتون برای بالا بردن پلاکت مانعی ندارد.
این متخصص هماتولوژی با اشاره به عملکرد خوب سازمان انتقال خون کشور گفت: خوشبختانه ما مردم بسیار فهیمی داریم و با حدود پانصد هزار تن، جمعیت داوطلب ثابت اهدا کننده خون عملا در خصوص تامین پلاکت مورد نیاز مشکلی نداریم.
دکتر آل یاسین مدیر گروه زنان دانشگاه نیز گفت: با توجه به شرایط خاص بیمار و مراجعه او در روز های پایانی سال و همچنین تعطیلات طولانی نوروز دستور بستری مادر باردار 38 هفته کار درستی بود، چرا که از خطرات احتمالی پیشگیری و منجر به حفظ جان مادر ونوزاد شده است.
وی همچنین به لزوم مشاوره های تخصصی مادر باردار پرخطر توسط رزیدنت ارشد یا اتند مسئول تاکید کرد و گفت:  مشاوره مادر باردار پرخطر نباید توسط رزیدنت سال یک نوشته شود.

خبرنگار و عکاس: نجمه باهو

• گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS