• تاریخ انتشار : 1397/06/26 - 13:35
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه کمیته دانشگاهی بررسی علل مرگ کودک یک تا 59 ماهه با حضور دکتر مهدی رضایی معاون درمان

دکتر رضایی در جلسه کمیته دانشگاهی بررسی علل مرگ کودک یک تا 59 ماهه، گفت: بهبود شاخص مرگ و میر زیر پنج سال از بزرگترین افتخارات و دستاورد نظام سلامت کشور محسوب می شود.

گالری عکس
این جلسه روز شنبه 24 شهریور 97 در معاونت درمان دانشگاه با حضور دکتر مهدی رضایی، معاون درمان و سایر اعضا برگزار شد.
دکتر رضایی مسئله مرگ و میر کودکان زیر پنج سال را یکی از مهم ترین وقایع بهداشتی درمانی جهان خواند و گفت: بهبود شاخص مرگ و میر زیر پنج سال، از بزرگترین افتخارات و دستاورد نظام سلامت کشور محسوب می شود.
وی در ادامه با تاکید بر رعایت اصل صداقت با بیمار، گفت: هیچ پزشکی نمی خواهد آسیبی به بیمار برسد و کمک به بیمار هدف انسانی ماست. با اینهمه، متاسفانه خطاهای پزشكی اجتناب ناپذیر و اغلب سیستمی هستند. ما همه تلاش خود را می کنیم تا سیستم به سمتی حرکت کند که این خطاها به حداقل برسند. در عین حال در هنگام بروز چنین خطاهایی باید با بیمار و خانواده اش صادقانه رفتار کنیم.
معاون درمان دانشگاه  همچنین بر اعمال قوانین انضباطی و برقراری دوره های آموزشی در خطاهای پزشکی برای کادر پزشکی و پرستاری دانشگاه تاکید کرد و گفت: اطلاع رسانی در خصوص خطاهای پزشکی دقت را در کادر درمانی بالا می برد و از تکرار این حوادث می کاهد.
دکتر رضایی در پایان، مستند سازی نامناسب پرونده های پزشکی را یکی از مشکلات فراگیر حوزه درمان کشور خواند و افزود: این ضعف گروه پزشکی تلقی می شود. البته دستی بودن ثبت اقدامات درمانی در پرونده های پزشکی خود یکی از علل مهم این مشکل است.
دکتر محمدپور متخصص کودکان، در این جلسه گفت: ما به عنوان پزشک مسئولیم به بیماری که به خدمات درمانی ما نیاز دارد، در هر جایی که باشد چه در مطب و چه حتی در گوشه خیابان، کمک و اقدامات اولیه درمانی را برای نجات جان بیمار انجام دهیم.
پولادی کارشناس مدیریت امور پرستاری دانشگاه و مسئول پیگیری این کمیته گزارشی از آغاز فعالیت برنامه پایش مرگ کودک یک تا 59 ماهه در کشور، چگونگی ثبت آن در سامانه وزارت بهداشت و آماری از روند کاهش مرگ کودکان زیر پنج سال در 36 سال اخیر بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (Who ) را ارائه کرد. وی همچنین از کاهش چشمگیر مرگ کودک دانشگاه علم پزشکی تهران نسبت به سایر دانشگاه های کشور بر اساس گزارش وزارت متبوع خبر داد.
خبرنگار و عکاس: باهو

• گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS