• تاریخ انتشار : 1399/12/04 - 23:20
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری دومین جلسه آموزشی چارچوب ارزیابی پیشگیری و کنترل عفونت ویژه بیمارستان های خصوصی

دومین جلسه آموزشی چارچوب ارزیابی پیشگیری و کنترل عفونت در سطح بیمارستان (سازمان بهداشت جهانی 2018) در معاونت درمان دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، دومین جلسه آموزشی چارچوب ارزیابی پیشگیری و کنترل عفونت در سطح بیمارستان (سازمان بهداشت جهانی 2018) با حضور دکتر مهرداد احمدی سرپرست مدیریت نظارت و اعتباربخشی و مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی، دکتر علی گنجعلی خان مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان‌ها، دکتر شیرین افهمی مسئول کنترل عفونت بیمارستان شریعتی، دکتر آرش سیفی و دکتر اسماعیل‌پور متخصص بیماری‌های عفونی، مهناز هادی پور کارشناس مسئول کنترل عفونت معاونت درمان و سوپروایزران کنترل عفونت بیمارستان‌های خصوصی یکشنبه 3 اسفند 99 برگزار شد.

دکتر گنجعلی خان گفت: کنترل عفونت از اهمیت خاصی برخوردار است و در حال حاضر با توجه به چک‌لیست بازبینی‌شده سازمان بهداشت جهانی لازم است مروری بر این ابزار صورت گیرد.

دکتر افهمی در خصوص برنامه پیشگیری و کنترل عفونت گفت: برای ارزیابی هر فعالیتی نیاز به شاخص و معیار داریم. برای ارزیابی نحوه صحیح انجام برنامه از ابزار مناسبی باید استفاده کرد که سازمان بهداشت جهانی این ابزار را در قالب چک‌لیستی طراحی کرده است. در سال 2018 بازبینی در چک‌لیست صورت گرفت و هشت جز اصلی و هدف را مشخص کرده که شامل تیم کنترل عفونت و تشکیلات در برنامه نظام مراقبت، وجود دستورالعمل در این زمینه، آموزش، بهداشت محیط و شکل‌گیری دستورالعمل‌های آن، اشغال تخت، بهداشت محیط و ارتباطات بین آن‌ها است و برای اجرا باید از چند استراتژی استفاده شود. به پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی برای پیشبرد هر اقدامی بهتر از چند استراتژی استفاده شود. در بیمارستان‌های خصوصی پرستاران کنترل عفونت، سوپروایزران و پزشکان در کنترل عفونت پیشرو هستند و به همین علت چک‌لیست را با این افراد بررسی می‌کنیم.

دکتر سیفی گفت: سازمان بهداشت جهانی اجزای اصلی را در هشت حوزه و برخی زیر عنوان‌ها تدوین کرده است. علت ملاک بودن فعالیت‌های سازمان بهداشت جهانی برای کشور ما این است که برخی سازمان‌ها همچون CDC مربوط به کشورهایی همچون ایالت متحده هست که ازنظر منابع و زیرساخت با ما تفاوت زیادی دارند؛ اما دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی برای کشورها با درآمد پایین و متوسط نیز تدوین می‌شود؛ و به‌این‌علت WHO به‌عنوان رفرنس برای کشور ما استفاده می‌شود. درزمینه کنترل عفونت مهم است که بیمارستان‌های دانشگاه این هشت جز را اجرایی کنند. نقاط ضعف شناسایی‌شده و به‌منظور رفع آن‌ها برنامه‌ریزی کنند. با توجه به اینکه این دستورالعمل اولین بار در کشور ترجمه‌شده، لازم است مروری با همکاران بیمارستان‌های خصوصی صورت بگیرد و این جلسه به‌منظور بررسی وضعیت امتیازدهی چک‌لیست‌ها برگزارشده است.

دکتر اسماعیل‌پور هدف برگزاری کارگاه را بررسی شرایط و چارچوب ارزشیابی برای نظام مراقبت کنترل عفونت برای بیمارستان‌های خصوصی با توجه به چک‌لیست اخیر سازمان بهداشت جهانی دانست و گفت: در این چند سال با تیم کنترل عفونت بیمارستان کارکردیم و این افراد به‌اندازه کافی توانمند هستند.

• گروه خبری : معاونت درمان
الهام  حق شناس