• تاریخ انتشار : 1396/09/20 - 11:22

کمیته مدیریت خطاهای پزشکی دانشگاه/ معاونت درمان

برگزاری دومین کمیته دانشگاهی مدیریت خطاهای پزشکی در معاونت درمان

با حضور دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه کمیته مدیریت خطاهای پزشکی در معاونت درمان برگزار شد.

گالری عکس

این کمیته روز شنبه 18 آذر 96 با حضور معاون درمان، نماینده گروه پزشکی قانونی دانشگاه، مدیر درمان، مدیر نظارت و اعتباربخشی، مدیر امور پرستاری دانشگاه و سایر اعضا برگزار شد.
دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه هدف اصلی این کمیته را شناسایی خطا و تحلیل ریشه‌ای آن اعلام کرد اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه بسیاری از خطاها در یک بستر سیستماتیک اتفاق می‌افتد، وظیفه اصلی ما در این حوزه جلوگیری از تکرار خطا و سعی در اصلاح عوامل مؤثر در بروز آن است.
وی در ادامه هدف دوم این کمیته را گزارش دهی دقیق و بهنگام خواند و افزود: ما به‌عنوان متولیان حوزه نظارتی دانشگاه در امر درمان از تمامی مراکز تحت پوشش متوقعیم تا به‌محض رخداد خطا آن را به این معاونت گزارش دهند. سیاست وزارت بهداشت در مدیریت خطاهای پزشکی این است که قبل از ورود ارگان‌های دیگر جهت چاره‌اندیشی، ورود و از ایجاد حواشی احتمالی جلوگیری کند.
معاون درمان دانشگاه کمیته مدیریت خطاهای پزشکی را زیرمجموعه کمیته‌های موربیدیتی و مورتالیتی بیمارستانی دانست و گفت نیاز است خطاهای فردی از خطاهای سیستمی به تفکیک موردبررسی قرار گیرد.
وی با تأکید بر این نکته که ما در دانشگاه و معاونت درمان امین مردم هستیم گفت: ما موظفیم ازلحاظ قانونی و اخلاقی از در خطاهایی که شناسایی می‌کنیم از این مردم دفاع کنیم.
دکتر شیخ آزادی نماینده مدیر گروه پزشکی قانونی دانشگاه گفت: خطاهای پزشکی در سایر نقاط جهان اجتناب‌ناپذیر است و این‌که اندازه این خطاها چقدر است حتی در کشورهای پیشرفته هم آمار و اطلاعات دقیقی در دست نیست.
وی فرهنگ‌سازی و آموزش به‌منظور گزارش دهی به‌موقع در بروز این خطاها را بهترین اقدام در مدیریت آن خواند و افزود: باید هر بیمارستانی به‌طور مستقل در هنگام وقوع این خطاها تحقیق سریع انجام و آن را گزارش دهد تا به بانک اطلاعتی دقیق‌تری در این خصوص برسیم. بعلاوه نیاز به علم ایمنی بیمار هم نگاهی توسعه‌ای و توجه بیشتری شود.
دکتر محقق رییس بیمارستان یاس در این خصوص گفت: برگزاری این کمیته در بیمارستان یاس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چراکه منهای بار منفی این وقایع انتقال تجربیات در کاهش خطاهای مشابه بسیار مهم است.
دکتر عباسی مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان از آیین‌نامه جدید وزارتی در خصوص خطاهای پزشکی خبر داد و گفت: تا هفته آتی آیین‌نامه جدید توسط معاونت درمان دانشگاه به مراکز ابلاغ می‌شود.
دکتر وسکویی مدیر امور پرستاری دانشگاه نیز در خصوص خطاهایی که به دلیل مراقبت نادرست از بیمار در حوزه پرستاری در مراکز اتفاق می‌افتد توضیحاتی داد و گفت: در این خصوص وزارت بهداشت 10 شاخص را در نظر گرفته که از آن به زخم بستر و سقوط از تخت می‌توان اشاره کرد.
عباس‌آبادی رییس گروه ارتقا کیفیت معاونت درمان با مروری بر دستور جلسه به مصوبات کمیته قبلی اشاره کرد و گفت: دیدگاه نوین به مدیریت خطا در جهان به این‌گونه است که باید عواملی که باعث بروز خطا شده برطرف شود.
عکس و خبر: باهو

• گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS