• تاریخ انتشار : 1396/09/28 - 17:07

برگزاری سمینار سه روزه ترویج تغذیه با شیر مادر در بیمارستان جامع بانوان آرش

سمینار سه روزه ترویج تغذیه با شیر مادر با همکاری گروه مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان در بیمارستان جامع بانوان آرش در حال برگزاری است .

این سمینار از روز دوشنبه  27 آذر 96 آغاز شد و به مدت سه روز در سالن اجتماعات بیمارستان جامع بانوان آرش بیمارستان ادامه دارد.
 شکوهی مترون بیمارستان آرش ضمن خیرمقدم به مدعوین حاضر، توجه به برقراری تماس پوست با پوست مادر و نوزاد و برقراری تغذیه با شیر مادر در ساعت اول تولد برای کلیه نوزادان سالم متولد شده را  از اولویت های این بیمارستان دانست.
دکتر تهرانیان رئیس گروه مادر و نوزاد و مامایی این معاونت، با مرور ده اقدام دوستدار کودک بر اجرای صحیح آن در مراکز تابعه تاکید کرد و سپس بر لزوم انجام پایش مراکز در بازه های زمانی شش ماهه و همچنین نحوه ارزیابی آنها توسط تیم کارشناسی این معاونت و معاونت بهداشت توضیحاتی داد.
دکتر ثاقب پس از توضیح دستورالعمل تماس پوست با پوست مادر و نوزاد به عنوان اقدام چهارم از مجموعه اقدامات دهگانه بیمارستانهای دوستدار کودک، رعایت صحیح این اقدام را یکی از مهم ترین عوامل موثر در شروع تغذیه با شیر مادر در ساعت اول تولد دانست.
دکتر نریمان بر سه اصل مهم آگاهی، آموزش و حمایت مادران باردار که نقش اساسی در افزایش درصد شیردهی موفق دارد تاکید کرد. وی همچنین ارائه مطالب به روز توسط اساتید را در سمینار ترویج تغذیه با شیر مادر عامل مهمی جهت  ایجاد انگیزه برای مشارکت کارکنان خواند.
در این سمینار، دکتر فارسی فوق تخصص نوزادان، دکتر حسینی متخصص زنان و کریمی کارشناس تغذیه نیز موضوعاتی در خصوص شیرخواران دارای نیازهای خاص، بیماری های مادر در دوران شیر دهی و تغذیه مادر در دوران بارداری و شیردهی ارائه کردند.
در روز دوم این سمینار آموزشی، دکتر فریور عضو انجمن شیر مادر  موضوعاتی درخصوص  وضعیت های پستان و نوک پستان، شیرخوارانی که قادر به تغذیه از پستان نیستند و روش هایی که به تغذیه با شیرمادر کمک می کند ارائه دادند و بر آموزش دستیاران زنان و اطفال، برای موفقیت آمیزتر شدن اجرای این برنامه در بیمارستانها تاکید کرد.
احمدی کارشناش برنامه شیرمادر معاونت درمان، هدف از برگزاری این سمینار را افزایش آگاهی و ارتقاء مهارت عملی کارکنان مرتبط با نوزاد خواند و افزود:  روز سوم صرفا به کار عملی اختصاص دارد و از سرفصل هایی که در آن پرداخته می شود می توان به : گفتگو با زنان باردار، مشاهده شیردهی و کمک به تغذیه با شیرمادر، وضعیت های مختلف شیردهی، اصول دوشیدن شیر با دست و شیردوش و ذخیره سازی استفاده از سرنگ برای اصلاح نوک پستان فرورفته، روشهای تغذیه غیر مستقیم ازشیر مادر و مشاهده مادران هنگام مراقبت آغوشی مادرانه NICU اشاره کرد.

توضیح آن که: در روز سوم این سمینار، ایستگاه های کار عملی، توسط آذری و نیکجو کارشناسان مامایی و جنت، نوری، قاسم بیگی، انصاری کارشناسان پرستاری آن بیمارستان اداره خواهد شد.

خبر: باهو

• گروه خبری : معاونت درمان