• تاریخ انتشار : 1396/10/16 - 13:52
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 990
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری سومین جلسه کمیته بررسی عوامل موثر در مرگ و میر کودکان یک تا پنجاه و نه ماهه در معاونت درمان دانشگاه

با حضور دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه، جلسه کمیته بررسی عوامل موثر در مرگ و میر کودکان یک تا پنجاه و نه ماهه برگزار شد.

گالری عکس

این جلسه چهارشنبه 13 دیماه 96 در دفتر معاونت درمان دانشگاه با حضور دکتر رضایی معاون درمان، دکتر صادقی رئیس بیمارستان بهرامی، دکتر وسکویی مدیر امور پرستاری دانشگاه و دکتر محمدپور معاون درمان بیمارستان مرکز طبی کودکان و سایر اعضای کمیته برگزار شد.
دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه در این خصوص گفت: خوشبختانه در حوزه بهداشت، در طول دو سه دهه اخیر اقدامات خوبی انجام شده است و نسبت به کشورهای در حال توسعه وضع نسبتا خوبی داریم. و می توان گفت اکثر نواحی کشور از پوشش بهداشتی خوبی برخوردار است.
وی همچنین در خصوص کمبود نیروی پرستار در بیمارستان مرکز طبی کودکان گفت: ما در معاونت درمان به موضوع کمبود پرستار در این مرکز کاملا واقفیم و در تلاش برای حل این معضل هستیم ولی متاسفانه سهمیه ای که وزارت بهداشت در خصوص نیروی پرستار در اختیار دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار داده، برطرف کننده نیاز فعلی نیست.
معاون درمان دانشگاه با تاکید بر اهمیت تشکیل کمیته های بیمارستانی افزود: با صداقتی که در گروه پزشکی سراغ داریم، قطعا یکی از بهترین مراجع جهت بررسی پرونده های مرگ ومیر کودکان 1 تا 59 ماهه همین کمیته های بیمارستانی است و دلایل مرگ به خوبی در این جلسات مشخص می شود. وظیفه ما در کمیته های دانشگاهی، نظارت و بررسی نتایج کمیته های بیمارستانی است تا بتوانیم به راهکارهای پیشگیرانه برسیم.
وی با بیان این نکته که ثبت دقیق و صحیح اطلاعات بسیار ضرورت دارد گفت: انتظار می رود در مراکز تابعه آموزش داده شود در بخش اورژانس بیمارستان ها از بدو ورود موارد حاد تشخیص و از سایر موارد افتراق داده شود. و کودکان بیمار پرخطر توسط استاد یا رزیدنت ارشد معاینه شوند.
دکتر وسکویی مدیر امور پرستاری دانشگاه با اشاره به ابلاغ دستورالعمل جدید وزارت متبوع در خصوص مرگ کودک یک تا پنجاه و نه ماهه گفت: تغییر زیادی در این دستورالعمل نسبت به کذشته اعمال نشده است.  
ابتدا پولادی کارشناس پرستاری معاونت درمان دانشگاه با مروری بر مصوبات دومین کمیته گفت:در بررسی پرونده ها و RCA های بعمل آمده 22 عامل غیر قابل اجتناب در مرگ کودک 1 تا59 ماهه شناسایی شده، که بر اساس میزان اثرشان، نمره بندی شدند.
پولادی همچنین گزارشی از آمار مرگ و میر کودکان 1 تا 59 ماهه در بیمارستان های تابعه ارائه کرد.و در خصوص مشکلات مستند سازی در پرونده های پزشکی در نظارت های انجام شده توضیحاتی داد.
دکتر محمدپور یکی از علل بالا بودن آمار مرگ کودکان در بیمارستان مرکز طبی کودکان را ارجاع نامناسب بیمار از سایر نقاط کشور اعلام کرد.
عکس و خبر: باهو

 

  • گروه خبری : معاونت درمان
  • کد خبر : 73511
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو