• تاریخ انتشار : 1396/11/14 - 10:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 851
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری سیمنار رتینوپاتی در بیمارستان آرش

با هماهنگی معاونت درمان دانشگاه سمینار یک روزه رتینوپاتی در بیمارستان آرش برگزار شد.

سمینار رتینوپاتی نارسی با هماهنگی گروه مادر، نوزاد و مامایی این معاونت با همکاری گروه تخصصی چشم پزشکی بیمارستان فارابی و جمعی از فوق تخصص های نوزادان دانشگاه روز سه شنبه  10 بهمن p6 در سالن کنفرانس بیمارستان جامع بانوان آرش برگزار شد.
دکتر فراهانی فوق تخصص چشم پزشکی در این خصوص گفت: در مرکز ROP بیمارستان فارابی کلیه موارد نابینایی ناشی از ROP به صورت یک سناریو بررسی می شود. در این بررسی ها مشخص شد، در صورتی که والدین به خوبی از بیماری و نحوه مراقبت آن مطلع شوند، نوزاد خود را جهت بررسی و درمان منتقل خواهند کرد.
وی عمده مشکلات در این خصوص را ناشی از عدم دسترسی به محل مناسب غربالگری، فرد مناسب و زمان مناسب دانست و افزود: برای رفع این مشکل بهترین دستاورد مرکز ROP فارابی با سابقه 6 ساله فعالیت سامانه غربالگری نوزادان نارس می باشد با استفاده از این سامانه نوزاد بلافاصله پس از تولد معرفی و بهترین زمان معاینه محل مناسب مشخص شده و به اطلاع والدین و پزشک معالج می رسد. لازم است همه دست اندر کاران به اهمیت همکاری با این سامانه پی برده و در جهت ارتقاء پزشکی از راه دور یا تله مدیسین آگاه بوده و با استفاده از این سامانه تصاویر گرفته شده از نوزاد در بستر به پزشکان ماهر ارسال و زمان طلایی درمان مشخص می شود.
بیایید همه با هم بر محدودیت ها غلبه کنیم و با استفاده از سامانه و تله مدیسین بینایی مناسبی به کودکانمان هدیه کنیم.
دکتر نریمان فوق تخصص اطفال نیز در این خصوص گفت: نه تنها ارائه خدمات استاندارد در بخش مراقبت های ویژه نوزادان توسط پزشکان و پرستاران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، بلکه حفظ و نگهداری شرایط استاندارد از بدو ورود نوزاد نارس تا ترخیص از بیمارستان نیز بسیار حائز اهمیت است، به ویژه از لحاظ دریافت اکسیژن و زمان انجام معاینات چشم پزشکی به جهت پیشگیری و تشخیص به موقع رتینوپاتی نارسی در این نوزادان و این امر محقق نمی شود مگر با تشکیل تیم درمانی که نه تنها مراقبت های لازم را ارائه دهند بلکه آموزش صحیح به والدین داده و سپس با پیگیریهای به هنگام و الزام خانواده جهت مراجعه برای معاینات ضروری، مانع بروز عوارضی مانند کوری در این نوزادان شوند.
احمدی کارشناس نوزادان معاونت درمان گفت: از آن جایی که این بیماری در اغلب موارد قابل پیشگیری بوده و درصورت تشخیص به موقع قابل درمان است و در صورت عدم تشخیص به موقع می تواند منجر به نابینایی شود. لذا از رسالت های این معاونت به توانمند سازی و ایجاد حساسیت در کلیه کارکنان مرتبط با نوزاد در این خصوص بوده که ضمن ارسال آیین نامه اجرایی برنامه رتینوپاتی نارسی به کلیه مراکز تابعه و برگزاری سمینارهای آموزشی  و نظارت بر اجرای صحیح این برنامه در بیمارستان ها است.
خبر: باهو

  • گروه خبری : معاونت درمان
  • کد خبر : 74241
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو