• تاریخ انتشار : 1396/09/25 - 09:59
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برگزاری نشست پایش استقرار نظام مراقبت موربیدتی های شدید دوران بارداری و زایمان و رفع چالش‌های موجود در بیمارستان‌های تحت پوشش

با حضور رئیس گروه مادر، نوزاد و مامایی، جلسه پایش و رفع چالش‌های استقرار نظام مراقبت موربیدتی های شدید دوران بارداری و زایمان در بیمارستان‌های تابعه در معاونت درمان دانشگاه برگزار شد.

این جلسه روز چهارشنبه 22 آذر 96 با برنامه‌ریزی و مدیریت گروه مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سالن اجتماعات این معاونت برگزار شد.
در این جلسه کارشناسان مادر پرخطر، ماما مسئولان بلوک زایمان بیست مرکز دارای بلوک زایمان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور داشتند.
دکتر تهرانیان رئیس گروه مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان، در این نشست گفت: کاهش مرگ‌ومیر مادری یکی از مهم‌ترین اهداف توسعه هزاره است که می‌بایست این شاخص تا سال 2030 به میزان دو سوم آن در سال 2010 کاهش یابد. بر این اساس اداره سلامت مادران وزارت متبوع، نظام مراقبت موربیدیتی های شدید بارداری و زایمان را مستقر کرده تا ضمن تشخیص مشکلات سیستم‌های درمانی و ارزیابی کیفیت خدمات درمانی بر ارائه مراقبت‌های به‌موقع به مادران باردار تأکید کند.
نظری مسئول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه، ضمن تأکید بر استقرار این نظام در تمام بیمارستان‌های تحت پوشش، هدف از برگزاری این نشست را، پایش و ارزیابی اجرای نظام موربیدیتی های شدید دوران بارداری در تمام بیمارستان‌ها و رفع موانع موجود عنوان کرد.
اکبری کارشناس مادران معاونت درمان در ابتدای جلسه در خصوص وضعیت کنونی شاخص مرگ مادر در ایران توضیحاتی داد و پایان دادن به مرگ‌های قابل‌اجتناب مادری را به‌عنوان آخرین بیانیه سازمان بهداشت جهانی بعد از سال 2015 عنوان کرد.
توضیح آن‌که: در این نشست در خصوص چگونگی تکمیل و ارسال فرم‌های گزارش فوری و near miss به پورتال وزارت متبوع توضیحاتی ارائه و سپس وضعیت ثبت بیمارستان‌ها به تفکیک پایش و شاخص‌های فرآیندی و موربیدیتی هر یک بررسی و تحلیل شد.
همچنین دستورالعمل اجرایی پیوند برنامه‌های HIV، سلامت باروری و فرآیند اجرای برنامه PMTCT در بیمارستان‌های دانشگاهی بررسی و بر اجرای آن تأکید شد.
خبر: باهو

• گروه خبری : معاونت درمان