• تاریخ انتشار : 1395/03/19 - 13:14

برگزاری همایش مسائل حقوقی و فنی در اداره بیمارستان‌ها و مراکز جراحی محدود

معاونت درمان وزارت بهداشت به‌منظور افزایش سطح آگاهی از مسائل حقوقی و فنی در اداره بیمارستان‌ها و مراکز جراحی محدود تحت پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی شهر تهران اقدام به برگزاری همایش تخصصی در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی کرد.

گالری عکس

در این همایش دوروزه که در تاریخ 16 و 17 خرداد 95 و با حضور دکتر آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت برگزار شد، جمعی از مدیران و کارشناسان سامانه 1690، معاونین درمان، مدیران و کارشناسان ستادی حوزه نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی و همچنین روسا، مدیران و مسئولین فنی، مسئولین امور مالی بیمارستان‌ها و مراکز جراحی محدود دولتی و خصوصی شهر تهران شرکت داشتند.
محورهای این همایش تبیین کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت، مدیریت دارو و تجهیزات، ایمنی بیمار و کنترل عفونت‌های بیمارستانی، جایگاه رسانه در نظام سلامت، مدیریت پسماند و پساب بیمارستانی و مباحث حقوقی و پزشکی بود.
دکتر آقاجانی معاون درمان وزارت متبوع علت برگزاری این همایش را عدم تسلط کافی مراکز درمانی به کتاب ارزش نسبی خدمات و مقررات نظارتی حاکم بر آن دانست و گفت: عدم اشراف به مقررات سبب تضییع حقوق مردم و مراکز درمانی می‌شود و ما باهدف برقراری عدالت و افزایش سطح اطلاعات همکاران این جلسه را برگزار کردیم.
وی ارائه خدمات درمانی در تهران را به دلیل پیچیدگی مسائلی چون نوع و گستردگی خدمات دشوارتر از سایر نقاط کشور خواند و افزود: یکی از محورهای ارزنده این همایش بحث مسئولین فنی است که متأسفانه در حال حاضر جنبه تشریفاتی دارد ولی برای قانونی‌تر اداره شدن و خطاهای کمتر باید نقش مسئولین فنی را پررنگ‌تر کنیم. مسئولین فنی باید با نگاهی پیشگیرانه بر روند ارائه خدمات درمانی مراکز خود، نظارتی مداوم داشته و کاملاً با مقررات و ضوابط آشنا باشند تا شکایت‌ها از بیمارستان‌ها کمتر شود و در مواقع بروز بحران از وضعیت بهتری برخوردار باشیم.
این مقام وزارت بهداشت با اشاره به ابلاغ سنجه‌های نوین اعتباربخشی گفت: در اعتباربخشی جدید رکن اصلی ایمنی بیمار است. دکتر آقاجانی همچنین با تأکید بر اهمیت نقش رسانه در حوزه سلامت افزود: بخش محسوسی از اخبار رسانه‌های اجتماعی را اخبار مربوط به حوزه سلامت تشکیل می‌دهد و متأسفانه این روزها گاه شاهد اطلاعات آسیب‌زا از رسانه‌ها هستیم بنابراین نیاز به تعامل سازنده و اقدامات دوسویه از جانب فعالان حوزه سلامت و رسانه هست تا فضای اطلاع‌رسانی بهتری فراهم شود. وی پاسخگویی به اذهان عمومی از طریق رسانه را در زمان وقوع حوادث امری ضروری خواند و گفت: برای ایجاد و حدت رویه و هدایت درست افکار عمومی باید اطلاعات لازم در مورد پرونده بیمار و اقدامات درمانی انجام‌شده در هر مرکز به معاونت درمان مربوطه ارسال شود و معاونت‌های درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی متولی پاسخگویی در ساعات اولیه وقوع حادثه به افکار عمومی باشند.
دکتر میر دهقان مدیر نظارت و سامانه 1690 وزارت بهداشت گفت: دفتر مرکزی نظارت در وزارت بهداشت به‌تنهایی قادر نخواهد بود بر تمامی دستاوردهای حوزه سلامت نظارت کنم و نیاز به همکاری همه مراکز درمانی است ما به دنبال آن هستیم که شبکه نظارتمان کامل شود. وی با اشاره به آیین‌نامه تأسیس و بهره‌برداری بیمارستان‌ها افزود: در این آیین‌نامه وظائف مؤسس آمده و کسی که پروانه به نامش صادر می‌شود در مقابل قانون مسئول است و تعهد دار که تمامی دستورالعمل‌هایی که در موافقت اصولی آمده را رعایت کند. ضمن این‌که قدردان زحمات مسئولین مراکز به‌ویژه در بخش خصوصی هستیم باید همه با قانون آشنا و آن را اجرا کنیم.
مدیر سامانه 1690 گفت: 1690 نقطه قوتی میان وزارت بهداشت، مردم و جامعه پزشکی است. وی همچنین در خصوص تعاریفی مثل جرم، تخلف، فعالیت‌های خلاف مقررات، تبلیغات یا آموزش غیرمجاز و عدم رعایت قوانین و مقررات در حوزه سلامت توضیحاتی داد و گفت: خوشبختانه در اعتباربخشی جدید، اقتصاد درمان به‌منظور رسیدگی به تعرفه‌ها و صورتحساب‌ها اضافه می‌شود.
توضیح آن‌که در حاشیه این همایش نمایشگاهی از دستاوردهای دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی در اجرای بسته‌های طرح تحول نظام سلامت برپا بود. که با تلاش کارشناسان گروه شکایات اداره نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکاری سایر واحدها، شاهد برپایی غرفه و نمایش دستاوردهای ارزشمند و روند اجرای بسته‌های طرح تحول سلامت در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران در این دو روز بودیم. همچنین کارگاه‌هایی با موضوع نحوه تنظیم صورتحساب و نحوه رسیدگی به اسناد در روز نخست برگزاری این همایش برای شرکت‌کنندگان تشکیل شد./ق

عکس و خبر: باهو

• گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS