• تاریخ انتشار : 1400/06/30 - 07:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 381
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری وبینار آموزشی تبادل تجربیات و اطلاعات مشاورین شیردهی معاونت درمان

وبینار آموزشی تبادل تجربیات و اطلاعات مشاورین شیردهی با هماهنگی گروه مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان با همکاری کارشناس برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، وبینار آموزشی تبادل تجربیات و اطلاعات مشاورین شیردهی با هماهنگی گروه مادر، نوزاد و مامایی این معاونت با همکاری کارشناس برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران با شرکت مشاوران شیردهی و کارشناسان برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر دانشگاههای علوم پزشکی تهران، ایران، گیلان، خلخال وگناباد از طریق فضای اسکای روم دوشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ برگزار شد.

لیدا احمدی کارشناس برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر این معاونت گفت: درسال ۲۰۰۲ میلادی سازمان بهداشت جهانی و یونیسف یک استراتژی جهانی را برای تغذیه کودکان زیر یک سال و بزرگتر پی ریزی کردند تا توجه جهانیان به اهمیت تغذیه با شیر مادر جلب شود.

وی افزود: حمایت از تغذیه با شیر مادر نبایستی تنها به دوران بارداری و بلافاصله پس از زایمان محدود شود بلکه بایستی در طول دو سال اول زندگی کودک ادامه یابد، به این منظور لازمست در کنار خدمات کارکنان واحدهای بهداشتی مراکز مشاوره شیردهی نیز فعال شدند تا ضمن تاکید بر مواردی از قبیل مزایای شیرمادر، روش صحیح شیردهی، تغذیه انحصاری تا پایان ماه ششم و… با به کارگیری اصول صحیح مشاوره مادر را در رفع موانع و مشکلات شیردهی یاری کرده و راهنمایی لازم در زمینه تداوم شیردهی را به او ارائه کنند.

رقیه کمرلویی کارشناس شیر مادر معاونت بهداشت گفت: مشاورشیردهی کسی است که در امر تغذیه با شیر مادر اطلاعات و مهارت کافی دارد در صورتی که مادری در این امر مشکل داشته باشد او را راهنمایی می‌کند. اگر کودکی قادر به مکیدن نباشد یا مادری که هنگام شیر دادن به کودک خوددچار درد شود یا شیر کافی نداشته باشد و… مشاور شیردهی می‌تواند به مادر کمک کند، همچنین خصوصیات و مهارت‌های لازم برای یک مشاور شیردهی برشمرد.

شبنم کلاهچی مشاورشیردهی بهداشت دانشگاه در خصوص عدم کفایت شیرمادر و نحوه انجام مشاوره شیردهی در دوران اپیدمی کرونا به مادران مراجعه کننده پایگاههای سلامت و منیژه رحیمی مشاور شیردهی درمان دانشگاه در خصوص نحوه انجام مشاوره شیردهی به مادران زایمان کرده و بستری  در بیمارستان در دوران  پاندمی کوید توضیحاتی را ارائه کردند.

در ادامه فریبا فلاح زاده کارشناس برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با همکاری شجری، سیف زاده، ولی اللهی و آقایانی مشاورین شیردهی کیس‌هاییمانند مشکلات پستانی، امتناع شیرخوار از شیرخوردن، استفاده از ابزار در شیردهی و… را طرح کرد.

فریبا فلاح زاده گفت: برای موفقیت در شیردهی مادر باید در دوران بارداری و بعد از زایمان در هر دو سیستم بهداشت و درمان مورد حمایت قرار گیرد. آموزش کاربردی به مادر در خصوص نحوه شیردهی صحیح، تشویق مادران برای حضور فعال در بخش های NICU و نوزادان و اجرای تماس پوست با پوست مادر و نوزاد از بدو تولد و شروع تغذیه با شیر مادر در ساعت اول تولد از کلیدهای طلایی موفقیت برای شیردهی موفق و تداوم آن است.

در انتها احمدی ضمن تشکر از حضور فعال شرکت کنندگان بر لزوم آموزش و به روز شدن دانش و مهارت مشاورین شیردهی تاکید کرد و برگزاری برنامه‌های آموزشی عملی و طرح کیس‌هاییکه همکاران مشاور شیردهی با آن مواجهه شده‌اندو توانستنه‌اندمشکل مادر را مرتفع کنند به جهت انتقال تجربه بسیار مهم دانست.

  • گروه خبری : معاونت درمان
  • کد خبر : 197082
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *