• تاریخ انتشار : 1395/03/06 - 10:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 641
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری کارگاه مدلسازی برآورد تعداد و توزیع تخت های بیمارستانی در معاونت درمان دانشگاه

کارگاه مدلسازی برآورد تعداد تخت های بیمارستانی تا سال 1404 با حضور رابطین 10 قطب و نمایندگان دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار شد.

گالری عکس
کارگاه مدلسازی برآورد تعداد و توزیع تخت های بیمارستانی در راستای تدوین نقشه راه درمان کشور و سطح بندی تخت ها، نیروی انسانی و تجهیزات سرمایه ای بیمارستان ها تا سال 1404 روز سه شنبه 4 خرداد 95 در سالن اجتماعات معاونت درمان دانشگاه و با حضور تیم تخصصی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به عنوان دانشگاه ارایه کننده مدل و تیم پیشرو در این زمینه و رابطین مناطق و نمایندگان دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهیدبهشتی، فارس، یزد، کردستان،کرمانشاه، مازندران و گیلان و هم چنین نمایندگان آزمایشگاه مرجع سلامت و مرکز مطالعات نیروی انسانی معاونت توسعه منابع وزارت متبوع برگزار شد.
در ابتدای جلسه، دکتر نوری حکمت به عنوان سرپرست اتاق فکر دانشگاه علوم پزشکی کرمان در زمینه تدوین نقشه راه درمان تا سال 1404، ضمن بیان ضرورت مطالعات مرتبط با برآورد تخت به عنوان گرانقیمت ترین منابع فیزیکی بخش سلامت، اطلاعاتی را در زمینه نحوه ارایه اطلاعات دانشگاه ها به منظور انجام مدلسازی و برآورد تعداد و توزیع تخت های بیمارستانی در ده سال پیش ارایه کرد.
در این رابطه، درصد اشغال تخت، گردش تخت و متوسط مدت اقامت در بیمارستانهای منطقه، بیمارستان های آموزشی و بیمارستانهای غیرآموزشی از پارامترهای تعیین کننده در برآورد تخت های بیمارستانی مطرح شدند.
هم چنین، تخت های پیش بینی شده، میزان بیمارپذیری هریک از بیمارستانها و میزان ارجاع بیمار به سایر شهرها نیز به عنوان مولفه های موثر بر برآورد مذکور در ده ساله آتی لحاظ گردیده است. برآورد نهایی تعداد تختها در مدل پیشنهادی براساس روند شاخص های مذکور در پنج سال گذشته استان، مقادیر بین المللی، کشورهای همطراز، ملی و منطقه ای این شاخص ها و در نهایت برآورد پنل متخصصین و صاحبنظران در زمینه مدیریت حوزه سلامت، اقتصاد درمان، سیاستگذاری سلامت، اپیدمیولوژی و ... در قالب مدل ارایه شده صورت خواهد گرفت.
در ادامه جلسه و با توجه به آن که به دلیل وسعت، تنوع و پیچیدگی خدمات در حوزه آزمایشگاه ها، ارایه اطلاعات مورد نیاز در این حوزه به آزمایشگاه مرجع سلامت واگذار شده است، نماینده آزمایشگاه مرجع سلامت به ارایه گزارش در زمینه فعالیت های انجام شده و برنامه های این حوزه در خصوص سطح بندی خدمات آزمایشگاهی در ده سال آتی پرداخت.
نحوه ارایه اطلاعات به منظور برآورد تعداد و توزیع نیروی انسانی (پزشک متخصص، پزشک عمومی، دندانپزشک، پرستار، ماما و داروساز) نیز مبحث دیگری بود که در بخش پایانی جلسه مطرح شد.
در این رابطه، برآورد تعداد و توزیع نیروی انسانی بخش درمان در ده سال آینده، برمبنای وضعیت فعلی، بین المللی، کشورهای همطراز، ملی و استانی و نیز تخمین اعضای پنل متخصصین از گروه های مختلف بالینی در قالب مدل ارایه شده انجام خواهد شد.
در این جلسه نمایندگان دانشگاه های مدعو، ضمن طرح سوالات و چالش های مختلف در ارتباط با نحوه ورود اطلاعات و نحوه محاسبه و برآورد تخت و نیروی انسانی، پیشنهاداتی را در این زمینه مطرح کردند.
هم چنین دکتر صداقت متخصص پزشکی اجتماعی و عضو هیات علمی دانشکده پزشکی به عنوان رابط منطقه 10 (استان تهران) ضمن بیان چالش های موجود در ارایه اطلاعات تخت و نیروی انسانی سه دانشگاه، پیشنهاداتی را در زمینه بهبود روند جمع آوری اطلاعات موجود و بهره گیری از نظرات پنل متخصصین مطرح کرد./ق

عکس و خبر: باهو 

 

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 60520
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو