• تاریخ انتشار : 1395/06/09 - 15:58
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1601
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری کمیته دانشگاهی کنترل عفونت در معاونت درمان

معاون درمان یکی از اولویت های مهم امسال در حوزه کنترل عفونت را آموزش گروه های مختلف درمانی اعلام کرد.

گالری عکس
کمیته دانشگاهی کنترل عفونت روز دوشنبه 8 شهریور 1395 با حضور دکتر علی پور معاون درمان، دکتر یونسیان معاون پژوهشی و اعضای کمیته در معاونت درمان دانشگاه برگزار شد.
دکتر علی پور با اشاره به بازدیدهای پیشین از مراکز تحت پوشش در راستای کنترل عفونت بیمارستانی گفت خوشبختانه ما توانستیم به اهدافی که در سال گذشته تعیین‌شده بود دست‌یابیم. قصدمان این است که بر روی آموزش به‌عنوان یکی از اولویت‌های مهم امسال در حوزه کنترل عفونت بیشتر بپردازیم. البته درزمینهٔ آموزش برای کادر پرستاری دستمان بازتر است و از دانشکده پزشکی برای آموزش گروه پزشکی کمک می‌خواهیم.
وسکویی مدیر امور پرستاری دانشگاه در خصوص آموزش کادر پرستاری گفت: تاکنون برای 45 درصد از بیمار یاران در مورد کنترل عفونت و بهداشت دست دوره‌های آموزشی برگزار کردیم و انشالله برای مابقی افراد نیز تا پایان دی‌ماه سال جاری به این آموزش‌ها تکمیل خواهد شد؛ که پس از اتمام دوره اثربخشی آن را ارزیابی می‌کنیم. وی همچنین توضیحاتی در خصوص تقویت تأمین نیروی انسانی تیم کنترل عفونت در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه داد و افزود: در تعداد زیادی از کشورهای موردمطالعه به ازای هر 250 تخت بر حضور یک پرستار کنترل عفونت تأکید شده است.
دکتر یونسیان معاون پژوهشی دانشگاه گفت: هر کاری در حوزه کنترل عفونت و بهداشت دست قرار است انجام شود قبل از این‌که به مقیاس انبوه برده شود باید به‌صورت پایلوت اجرا گردد. وی همچنین در خصوص بهداشت دست و الزام رعایت آن توسط همه گروه های درمانی گفت: گاهی اوقات به نمایش گذاشتن انجام یک کار صحیح باعث ایجاد اهمیت در آن می‌شود.
معاون درمان دانشگاه گفت: ما باید ثابت کنیم که کنترل عفونت نه‌تنها هزینه مازاد نیست بلکه نوعی سرمایه‌گذاری است. تاکنون مسئله پژوهش در حوزه کنترل عفونت را به خود بیمارستان‌ها سپرده بودیم که متأسفانه اقدامات انجام‌شده خیلی محدود بود و مراکز تابعه همان اقدامات روتین را در قالب طرح HSR ارائه می‌کردند و ازاین‌پس سایر مراکز و معاونت درمان هم ورود بیشتری خواهند کرد. به‌علاوه این باور به‌تازگی ایجادشده که عفونت‌های بیمارستانی به زمان بستری بیمار محدود نشده و بلکه پس از ترخیص نیز موارد زیادی دیده‌شده است که لازم است با آموزش به بیمار و همراه وی بتوانیم کاری کنیم تا موارد عفونت پس از ترخیص نیز به بیمارستان‌ها گزارش شود.
قربان پور کارشناس کنترل عفونت معاونت درمان دانشگاه با ارائه گزارشی در این زمینه گفت: ارتقاء بهداشت دست، دستیابی به اهداف نظام مراقبت عفونت بیمارستانی، آموزش منظم و دوره‌ای کارکنان، فعالیت درزمینهٔ کاهش مقاومت میکروبی و اطمینان از استقرار خط‌مشی‌های کنترل عفونت از اولویت‌های برنامه عملیاتی کنترل عفونت دانشگاه هستند؛ و ی همچنین گزارشی از وضعیت موجود و برنامه‌های پیشنهادی جهت ارتقاء بهداشت دست، نیز وضعیت موجود در خصوص رضایت از محلول‌های صابونی و الکلی، برنامه پیشنهادی جهت اصلاح وضعیت گزارش دهی موارد مواجهه شغلی و برنامه پیشنهادی جهت اطمینان از استقرار خط‌مشی‌های کنترل عفونت را ارائه کرد و افزود: با معرفی بیمارستان‌های برتر در آغاز سال 95 و موفقیت این طرح، طبق دستور رئیس محترم دانشگاه، در فروردین سال 96 نیز بیمارستان برتر در کنترل عفونت انتخاب خواهد شد.
در پایان دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه با ارائه گزارشی از روند فعالیت‌های کاهش مقاومت میکروبی در بیمارستان‌ها گفت: اجرای پروتکل اصلاح مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها هم به لحاظ صرفه‌جویی اقتصادی و هم به لحاظ مقاومت میکروبی اهمیت دارد و برای 9 داروی ونکومایسین، ایمی پنم، مروپنم، پیپراسیلین-تازوباکتام، سیپروفلوکساسین تزریقی، آمفوتریسین بی، وریکونازول، لینزولید و کلیستین با نظر سنجی از خود بیمارستان ها تدوین شده است.
وی همچنین در خصوص تدوین راهنمای بالینی درمان امپریک عفونت‌های بیمارستانی توضیحاتی داد و افزود: هر دودسته این پروتکل‌ها با امضای معاونت آموزشی و معاونت غذا و داروی دانشگاه به بیمارستان‌ها ابلاغ می‌شود و اجرای آن به عهده کمیته دارو و تجهیزات بیمارستان‌ها خواهد بود. دکتر حاجی محمودی همچنین پیشنهاد تشکیل ساب کمیته آنتی‌بیوتیک در بیمارستان‌ها به‌منظور پایش پروتکل‌ها با لیست اعضای پیشنهادی را جهت تصمیم‌گیری نهایی در این کمیته مطرح کرد.

 عکس و خبر: باهو 

 

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 62457
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو