• تاریخ انتشار : 1395/04/29 - 09:42
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1038
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

جلسه مشترک اعضای ستاد اجرایی طرح تحول نظام سلامت با روسای بیمارستان‌های تابعه دانشگاه

رییس دانشگاه بر اهمیت مسئولیت‌پذیری تمام کارکنان دانشگاه در همه سطوح تأکید کرد.

گالری عکس
در این نشست که دوشنبه 28 تیرماه 1395 در طبقه نهم ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، رییس دانشگاه، اعضای ستاد اجرایی طرح تحول نظام سلامت و روسای بیمارستان‌های دولتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور داشتند.
دکتر جعفریان رییس دانشگاه با اشاره به میزان و روند پیگیری مطالبات بیمارستان‌های دولتی تابعه دانشگاه از سازمان‌های بیمه‌گر گفت: با توجه به این‌که سازمان‌های بیمه‌گر بدهی زیادی به دانشگاه دارند، علیرغم نقدینگی کم دانشگاه و مطالبات زیاد بیمارستان‌ها از بیمه‌ها، درمجموع تراز مالی ما مثبت است و نظم در پرداخت کارانه برقرار است و با تمام قدرت و نظم، برنامه‌های طرح تحول سلامت را انجام می‌دهیم.
رییس دانشگاه بابیان این‌که همه ما در قبال کاری که انجام می‌دهیم در برابر خدا و مردم مسئولیم؛ این‌که سطوح مختلف مسئولیت در بیمارستان‌ها مسئولیت‌پذیر نیستند را خطری جدی خواند و افزود: باید افراد مسئولیت کاری را که به آن‌ها واگذار می‌شود در هر سطحی از مسئولیت بپذیرند و پاسخگو باشند. من معتقد نیستم که رییس بیمارستان باید شخصاً به همه امور ورود کند ولی باید افرادی که مسئولیت کاری رادارند سرکارشان باشند و مسئولیت کارشان را بپذیرند. قطعاً چیزی که توسط مدیریت ارشد یک مجموعه موردتوجه قرار می‌گیرد به‌سرعت بازتابش در محیط پخش می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به پرونده کیارستمی یکی از اشکالات این پرونده را عدم مستندسازی درست دانست.
دکتر جعفریان ضمن تأکید بر پاسخگویی به‌موقع در مکاتبات ارسالی از سوی نهادهای ذی‌ربط ادامه داد: ما باید اشکالات موجود در محیط را شناسایی کرده و موارد را کتباً اعلام و در جهت رفع آن‌ها اقدام کنیم.
دکتر علی پور معاون درمان دانشگاه گزارش جامعی از مشکلات نظارتی بیمارستان‌های دانشگاهی ارائه کرد و گفت: بازدیدهای نظارتی شامل اعتباربخشی درمان، بررسی شکایات و موارد خاص، نظارت برساخت و توسعه، قراردادهای واگذاری، بازدیدهای هیئت‌رئیسه، بازدیدهای ستاد هدایت و نظارت‌های دوره‌ای است.
وی با اشاره به ابلاغ دور سوم اعتباربخشی به بیمارستان‌ها افزود: دور سوم اعتباربخشی که قرار است از مهرماه سال جاری اجرا شود دارای اهمیت زیادی است و مدت اعتبار گواهی صادره برای مراکز درمانی در این مرحله بیشتر از دوره‌های قبلی است.
معاون درمان دانشگاه در خصوص بازدیدهای نظارتی ناشی از شکایات ارسالی به معاونت درمان گفت: این شکایات یا مستقیماً از سوی بیمار و همراه بیمار به معاونت درمان می‌رسد و یا از سوی مراجع قضایی، سازمان تعزیرات، سازمان بازرسی، واحد بازرسی وزارت متبوع و دانشگاه و ریاست دانشگاه جهت بررسی به این معاونت ارسال می‌شود که طبق دستورالعمل الزاماتی که از سوی این معاونت باید پیگیری شود شامل بازدید از بیمارستان، دریافت کپی همه برگه‌های پرونده و درخواست و دریافت توضیحات از بیمارستان است؛ بنابراین صحت و دقت ثبت مستندات و رعایت زمان‌بندی جهت پاسخگویی به مراجع ذیصلاح باید از سوی بیمارستان‌ها موردتوجه ویژه قرار گیرد.
دکتر علی پور همچنین بابیان اهمیت بازدیدهای هیئت‌رئیسه دانشگاه و پیگیری موارد گزارش‌شده در این بازدیدها در جلسات هیئت‌رئیسه بر رفع اشکالات این موارد در بیمارستان‌ها تأکید کرد. وی به‌علاوه به مواردی از نقض قوانین که می‌تواند منجر به اقدام قضایی و تعزیری شود مثل نبود مسئول فنی، مشکلات زیست‌محیطی، مشکلات مواد مضر و پرتوها، مشکلات پسماند و ... اشاره کرد.
دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی معاونت درمان دانشگاه نیز گزارشی از میزان مصرف سه داروی پنتاپرازول تزریقی، آلبومین و استامینوفن تزریقی از دی‌ماه 94 لغایت اردیبهشت 95 در مقایسه با سال 93 و 9 ماه اول 94، در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه ارائه کرد و توضیح داد: پروتکل مصرف این سه دارو آذرماه سال گذشته با امضای معاونت غذا و دارو و معاونت آموزشی دانشگاه به بیمارستان‌ها ابلاغ شد.
وی همچنین از رونمایی از سامانه مدیریت هزینه دارو و ملزومات پزشکی در جلسه آینده طرح تحول سلامت خبر داد و افزود: این سامانه این امکان را به بیمارستان‌ها می‌دهد که به‌صورت آنلاین بتوانند در جریان آمار مصرف داروهای تحت پروتکل مرکز خود قرار گیرند.
معاون غذا و داروی دانشگاه همچنین به مسئله ضوابط تبلیغات شرکت‌های دارویی و فعال درزمینهٔ اقلام سلامت مشتمل بر دارو، مکمل، شیر خشک، ملزومات و تجهیزات پزشکی و غذا اشاره کرد و گفت: این ضوابط را تنظیم و در اختیار بیمارستان‌ها گذاشتیم و پس از دریافت نظرات ارسالی از سوی مراکز تابعه و طرح در جلسه هیئت‌رئیسه دانشگاه به یک جمع‌بندی در ازن زمینه رسیدیم که برای بیمارستان‌ها ارسال می‌شود.
وی در این زمینه افزود: در نسخه نهایی دستورالعمل تبلیغات این شرکت‌ها اگرچه سعی کردیم خیلی سخت نگیریم ولی خط قرمزهایی را مشخص کرده‌ایم که لازم اجراست.
در پایان دکتر علی پور گزارشی از آمار پیوند عضو (قلب، کلیه، ریه)، پیوند سلول‌های بنیادی و فراهم آوری اعضا در بیمارستان‌های امام خمینی (ره)، شریعتی و سینا ارائه کرد و گفت: با توجه به مطالب ارائه‌شده و تأكيد رياست دانشگاه در جلسه اخير شوراي پيوند، بیمارستان‌ها موظف‌اند اطلاعات بيماران مرگ مغزي را به تفكيك نوع تخت ICU، تعداد پذیرش، تعداد مرگ مغزی و تعداد بیماران مناسب برای پیوند به‌صورت سه‌ماهه به معاونت درمان ارسال کنند.
رییس دانشگاه به‌عنوان نکته آخر گفت: از همه دوستان به خاطر تلاش‌هایی که می‌کنند آن‌هم در شرایطی که محدودیت‌های زیادی پیش رویمان است تشکر می‌کنم.
وی همچنین تأکید کرد: در هر موضوعی که جنبه رسانه‌ای پیدا می‌کند تنها مقام پاسخگو رییس بیمارستان است و روسای بیمارستان‌ها در این خصوص و یا مواردی مثل مرگ مادر، کمبود دارو و تجهیزات و یا هر چیزی که ارائه خدمات درمانی را مختل می‌کند، باید حتماً موارد شخصاً به من، دکتر امینی و یا دکتر پارساپور گزارش شود. این وظیفه حرفه‌ای ماست./ق
عکس و خبر: باهو

 

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 61496
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو