• تاریخ انتشار : 1400/03/25 - 16:54
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 428
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

جلسه کمیته ایمنی بیمار دانشگاه

معاون درمان دانشگاه بر تلاش این معاونت در ایجاد ایمنی برای بیمار و ارائه خدمات با کیفیت تاکید کرد

دومین جلسه کمیته ایمنی بیمار دانشگاه با حضور معاون درمان دانشگاه و با محوریت گزارش عملکرد سال گذشته و هم اندیشی اقدامات آتی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، دومین جلسه کمیته ایمنی بیمار با حضور دکتر سید فرشاد علامه معاون درمان،دکتر محمدرضا جعفری سرپرست مدیریت نظارت و اعتباربخشی، دکتر علی گنجعلی خان مدیر درمان؛ سیمین رنجبران مدیر امور پرستاری، مرجانه تقوی رییس اداره نظارت بستری و اعتباربخشی، کارشناسان و مدیران معاونت و رابطان هماهنگی ایمنی بیمار بیمارستان های دانشگاه سه شنبه ۲۵ خرداد۱۴۰۰ در سالن حکیم برگزار شد.
دکتر علامه گفت: با توجه به اهمیت موضوع ایمنی بیمار لازم است تعامل بیشتر همکاران در بیمارستان های مختلف با معاونت درمان و با یکدیگر صورت گیرد. رابطان بیمارستان ها می توانند در کمیته ایمنی بیمار سایر بیمارستان ها حضور داشته باشند. تلاش ما در معاونت درمان ایجاد ایمنی برای  بیمار و ارائه خدمات با کیفیت است.
دکتر جعفری در خصوص دستور جلسه گفت: گزارشی از عملکرد کمیته ایمنی بیمار در معاونت درمان درسال گذشته؛ گزارشی از عملکرد ایمنی بیمار بیمارستان های تحت نظارت در سال گذشته؛ آشنایی بیشتر با رابطان در بیمارستان ها و هم اندیشی در زمینه ادامه این مسیر در سال جاری از موضوعاتی است که در این جلسه به آن خواهیم پرداخت.
سرپرست مدیریت نظارت و اعتباربخشی اظهار داشت: به علت اهمیت موضوع ایمنی بیمار برگزاری این کمیته در الویت قرار دارد. عدم توجه به این حوزه می تواند خسارت های جبران ناپذیری ایجاد کند.

وی افزود:  بهتر است همچون کمیته مرگ مادر ؛ کمیته ای در حوزه ایمنی بیمار به صورت سه ماهه با همکاری معاون درمان گروه های آموزشی برگزار شود . لازم است در خصوص خروجی RCA  ها که با چه مکانیسمی در اختیار گروه های آموزشی قرار گیرد نیز برنامه ریزی کنیم.

دکتر جعفری ایجاد تیم هایی از رابطان ایمنی بیمارستان ها به منظور انجام بازدید ها به صورت گروهی، برگزاری جشنواره سالیانه ایمنی بیمار به منظور معرفی بیمارستان های برتر در این حوزه و انجام RCA های متمرکز در معاونت درمان مشترک با دانشکده های مختلف همچون دانشکده بهداشت با حضور اساتید و صاحبان فرآیندها در قالب یکسان برای همه بیمارستان ها  را به عنوان پیشنهاد در این حوزه مطرح کرد.

دکتر گنجعلی خان درخصوص اهمیت گزارش خطا گفت: باید نوع نگاه به ارسال گزارش خطا تغییر پیدا کند، ارسال گزارش ها به منظور پیشگیری از حادثه یا مشکلات آینده است و در صورت ارسال گزارش و مطلع بودن در معاونت درمان می توانیم  از خطاهای سهوی که در حال گسترش است پیشگیری و از  مسئولان بیمارستان حمایت کنیم.

مدیر درمان دانشگاه بر استفاده یکپارچه همه بیمارستان ها از یک نرم افزار به منظور الکترونیک کردن ثبت گزارش ها تاکید کرد.

رنجبران گفت: در ابتدای امر برای گزارش خطا در پرستاری نیز مقاومت هایی وجود داشت اما اگر اهمیت موضوع با رویکرد حمایتی و منطقی به افراد ارائه شود، سایر تیم درمان نیز به گزارش کردن خطا ها تمایل پیدا می کنند. اگرچه این موضوع زمان بر است اما انجام شدنی خواهد بود.

تقوی ضمن ارائه توضیحات در خصوص گزارش عملکرد در واحدها در خصوص چک لیست شاخص های فرهنگ ایمنی بیمارستان گفت:  44  شاخص با امتیاز بین 1 تا 5 و  مختص بیمارستان ها است.

در این جلسه سمیه دسترنج  کارشناس ایمنی بیمار معاونت درمان گزارشی از عملکرد معاونت درمان و بیمارستان ها در این حوزه در سال 99 ارائه کرد.

تمایل نداشتن پزشکان به ارسال گزارش خطا، کمبود نیروی انسانی در این حوزه در بیمارستان ها  و درگیر نبودن برخی مسئولان بیمارستان با موضوع از چالش های مطرح شده در این جلسه بود.

در این جلسه رابطان ایمنی بیمارستان های ضمن معرفی واحد خود به بیان پیشنهادها و  چالش ها پرداختند.

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 179333
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *