• تاریخ انتشار : 1394/09/18 - 12:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1409
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کارگروه بهداشت و درمان در حوادث غیر مترقبه

نشست اعضاء کارگروه بهداشت و درمان دانشگاه در حوادث غیرمترقبه

اولین جلسه کارگروه بهداشت و درمان دانشگاه در حوادث غیرمترقبه با حضور رییس دانشگاه برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه، این جلسه، سه‌شنبه 17آذر 94 در ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با حضور رییس دانشگاه و اعضاء کارگروه بهداشت و درمان در حوادث غیرمترقبه برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر علی پور معاون درمان دانشگاه با معرفی دکتر عبدالهی رییس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی و اشاره به سوابق فعالیت‌های ایشان در هلال‌احمر گفت: در این جلسه کمیته‌ها و زیرمجموعه‌های آن‌ها تعریف و برای هریک شرح وظائفی تعیین می‌شود.
دکتر ذنوبی کارشناس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی با توضیح سوابق مدیریت بحران دانشگاه در سال‌های اخیر گفت: پس از تصویب طرح جامع امداد و نجات در سال‌های 1379 تا 1381 توسط وزارت کشور و همچنین تشکیل سازمان مدیریت بحران کارگروه‌های ملی ابلاغ شد. در این راستا، کارگروه‌های تخصصی بهداشت و درمان در حوادث غیرمترقبه در سطوح ملی و استانی زیر نظر وزارت بهداشت و در سطح شهر تهران با مدیریت شهرداری تهران و همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل شد.
وی همچنین به اهمیت مسئله پدافند غیرعامل زیر نظر معاونت توسعه دانشگاه در این سال‌ها اشاره کرد و افزود: طبق بررسی‌های انجام‌شده و نتایج به‌دست‌آمده کمیته تخصصی بهداشت و درمان در حوادث غیرمترقبه باید با حداقل 6 زیر کمیته درمان، بهداشت، آموزش، تحقیقات، دارو و پشتیبانی تشکیل شود و کمیته‌های دیگر بر اساس نیاز و صلاحدید کارگروه به آن اضافه شود.
دکتر ذنوبی بابیان این‌که دو مرکز ICS (سیستم فرماندهی بحران) و EOS (اتاق فرماندهی بحران) ابزارهایی هستند که هم در سطح وزارت بهداشت و هم دانشگاه‌های علوم پزشکی از الگوهای آن‌ها استفاده می‌شود به توضیح در خصوص فلوچارت سامانه فرماندهی حادثه پرداخت.
دکتر زراعتی مدیر آمار و فناوری اطلاعات گفت: با توجه به ویژگی و مسئولیت‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران بهترین کار سطح‌بندی است. باید ببینیم در هنگام وقوع حادثه چه انتظاری متوجه ماست و گره‌های کور کار کجاست تا با رفع این گره‌ها در زمان مناسب بتوانیم پاسخ‌دهی مناسب را در بحران داشته باشیم.
دکتر شریعتی معاون بهداشت دانشگاه نیز بر تلاش برای تأمین منابع جهت رفع نیازهای قابل پیش‌بینی در مواقع بحران تأکید کرد.
دکتر جعفریان رییس دانشگاه، با تأکید بر نگاه عملیاتی به موضوع بحران گفت: باید مسائل را به دو بخش طبقه‌بندی کنیم کارهایی که همین حالا می‌توانیم انجام دهیم و مسائلی که نیاز به ارزیابی دارد. ما در دانشگاه با دو نوع بحران مواجهیم، حوادثی که محیط داخلی دانشگاه را مورد تهدید قرار می‌دهد بسیار مهم است ولی از سوی دیگر حوادثی که در سطح جامعه اتفاق می‌افتد با شیوع بالاتری رخ می‌دهد.
رییس دانشگاه بر تشکیل کمیته مشترکی متشکل از حراست، معاونت فن‌آوری اطلاعات و روابط عمومی دانشگاه در حوادث غیرمترقبه علاوه بر کمیته‌های نامبرده تأکید کرد.
دکتر عبدالهی رییس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه، بلایا و حوادث را شامل هر آنچه که شیرازه زندگی مردم را به‌طورجدی تحت تاثیر قرار دهد خواند و گفت: حوادثی چون جنگ، حادثه منا، خشک‌سالی، اتک سایبری، عملیات خرابکارانه، شورش اجتماعی، زلزله و ... غیرمترقبه و بحران تلقی می‌شوند.
وی با توضیح چرخه مدیریت بحران گفت: این چرخه دارای 4 محور، مرحله زمانی اخطار، بازتوانی، بازسازی و مرحله آمادگی و پاسخ هست. در زمان بحران سه دوره زمانی داریم 24 تا 48 ساعت اول، 3 تا 15 روز و بعد از هفته دوم که به ترتیب برای پاسخ‌دهی به مجروحین در این زمان‌ها نیاز به تیم های درمان سرپایی، تیم تروما و تیم referral care داریم.
دکتر عبدالهی بابیان این‌که این تیم‌ها قبل از مواجهه با بحران باید تشکیل شوند، افزود: سازه، تجهیزات و نیروی انسانی آموزش‌دیده در شرایط بحران باید هر یک مستقل از هم دیده شوند. وی همچنین به نمونه‌هایی از تشکیل بیمارستان‌های صحرایی و هزینه تخت روز آن‌ها اشاره و بر شناسایی فضاهایی در حوزه دانشگاه که در شرایط بحران قابل‌تبدیل به فضای درمانی باشند، تأکید کرد.
رییس دانشگاه در پایان از اعضاء کارگروه بهداشت و درمان دانشگاه در حوادث غیرمترقبه، خواست تا ضمن معرفی اعضاء کمیته‌های حوزه خود و تعیین شرح وظائف این کمیته‌ها، موارد را ظرف دو هفته به معاونت درمان ارسال کنند./ق
خبر: باهو
عکس: کیهان
 
کلمات کلیدی
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو