• تاریخ انتشار : 1398/06/03 - 16:12
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1369
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

با حضور رئیس مرکز مدیریت پیوند اعضا و بیماری های خاص وزارت بهداشت

گردهمایی بزرگ علمی مدیران بخش های پیوند و فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

دکتر شادنوش رئیس مرکز مدیریت پیوند اعضا و بیماری های خاص وزارت بهداشت حضور در جمع بزرگان علمی حوزه پیوند و فراهم آوری اعضای دانشگاه علوم پزشکی تهران را مایه افتخار و مباهات خواند، و از ایشان به عنوان پیشکسوتان ایثار، فداکاری و حیات بخشی یاد کرد.

گالری عکس

با حضور دکتر مهدی شادنوش، رئیس مرکز مدیریت پیوند اعضا و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت جلسه مدیران بخش‌های پیوند و فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه، در آغاز برگزاری دوره پنج‌روزه آموزش تخصصی مدیریتی فراهم آوری اعضای پیوندی، روز یکشنبه 3 شهریور 98 در سالن G6 ساختمان مرکزی برگزار شد.
در این جلسه دکتر جلال سعیدپور، قائم‌مقام معاون درمان، دکتر بهنام شباب مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان‌ها، دکتر شعبانی رئیس اداره پیوند و بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه، دکتر ساناز دهقان مدیر اداره پیوند و فراهم آوری اعضای وزارت متبوع، دکتر کتایون نجفی زاده رئیس و دکتر امید قبادی قائم‌مقام رئیس هیئت‌رئیسه انجمن اهدایی عضو ایرانیان نیز حضور داشتند.
دکتر شادنوش حضور در جمع بزرگان علمی حوزه پیوند و فراهم آوری اعضای دانشگاه علوم پزشکی تهران را مایه افتخار و مباهات خواند و از ایشان به‌عنوان پیشکسوتان ایثار، فداکاری و حیات‌بخشی یادکرد و گفت: شما خلیفه‌الله بر روی زمین هستید، در کشوری که انسان‌های شریف و نجیبی با سختی‌ها و مظلومیت‌های فراوان در مشکلات روزگار به سر می‌برند و چشم امیدشان به دستان پرتوان شما برای زندگی باکیفیت و ادامه حیات است. دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه مادر، سرآمد و الگوی سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است و امیدواریم بتوانیم دست در دست هم آینده بهتری را در اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی تهران رقم بزنیم.
وی بر نقش فرهنگ بر فرآیند پیوند و اهدای عضو تأکید کرد و افزود: فرهنگ‌سازی کار دشواری است. نیاز است همه ارکان اجتماع اعم از ائمه جماعات، استانداری‌ها، ورزشکاران و ... در آن حضور یابند. باید مراقب بود دچار روزمرگی نشویم؛ و بر این‌که هر قلب اهدا شونده فرصتی است برای زندگی انسانی دیگر حساس باشیم.
رئیس مرکز مدیریت پیوند اعضا و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت، با اشاره به آمار اهدای عضو در ایران گفت: تلاش کردیم رویه‌های موجود را بر اساس استانداردهای جهانی اصلاح کنیم، سرعت رشد جهان بالاست، اگر حرکتمان را سرعت نبخشیم تنزل می‌کنیم. هزینه‌های دیالیز بار مالی زیادی را بر دولت ایجاد می‌کند باید به دنبال راهکارهای جایگزین بود. از طرفی در کشور ما حدود 25 هزار بیمار در لیست انتظار پیوند عضوند و هرروز 6 تا 7 انسان تنها به خاطر نبود عضو اهدایی جانشان را از دست می‌دهند. این در حالی است که همه ما از صمیم قلب خواهان کمک به همنوعان خود هستیم.
دکتر شادنوش در ادامه تعامل دوسویه را شرط توسعه و پیشرفت خواند و گفت: امروز در وزارت بهداشت با زیرساخت‌هایی که در حوزه پیوند و فراهم آوری اعضای کشور، همچون نظم و روی پرداخت‌ها ایجاد کردیم، دیگر پیوند در هیچ بیمارستانی ضرر ده نیست. مطالبه جدی‌ام از مسئولین دانشگاه‌ها، پرداخت بهنگام مبالغ پیوند به تیم درمان است.
وی در پایان از زحمات همه تلاشگران پیوند و فراهم آوری اعضا قدردانی کرد و گفت: شما باعث فخر ما و سلامت کشور هستید و و ارزش کار شما را خانواده‌های دردمندی می‌دانند که چشم‌انتظارند و شما را از ته دل دعا می‌کنند.
دکتر شباب به نمایندگی از معاون درمان دانشگاه ضمن خوشامد به مهمانان حاضر گفت: معاونت درمان دانشگاه این دوره آموزشی را با همکاری مرکز مدیریت پیوند و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت و انجمن علمی اهدا عضو ایرانیان با هدف ارتقای pmp برگزار می‌کند.
دکتر نجفی زاده نیز در این نشست با اشاره به مسئولیت‌ها و اقداماتش در حوزه پیوند ریه گفت: بامطالعه و بررسی اقدامات کشورهای موفق در حوزه فراهم آوری اعضا و گذراندن دوره‌های تخصصی موردنیاز، یادگیری روش‌های جدید و ایرانیزه کردن آن ها، همچنین با استناد به تجربیاتم در مسئولیت حوزه پیوند وزارت بهداشت و با همکاری سایر دوستان این حوزه تصمیم بر این شد تا با تأسیس انجمن اهدای عضو ایرانیان در کنار دولت به پیشبرد اهداف حوزه پیوند کشور کمک کنیم. طی 11 سال در بیمارستان مسیح دانشوری توانستیم سیستمی برای فراهم آوری اعضا طراحی و با پشتکار آن را اجرا کنیم. سیستم ها وابسته به افراد نیستند و قابل‌تعمیم به سایر بیمارستان‌ها و مراکز هستند.
دکتر قبادی در این جلسه کوردیناتورهای دانشگاه علوم پزشکی شهر تهران را سرآمد کشور خواند و گفت: در این دور پنج‌روزه می‌خواهیم سیستم شناسایی را تقویت کنیم. نکته مهم این است، باید تلاش کنیم ارگانی که قرار است به بیمار نیازمند اهدا شود قابل‌استفاده باشد.
دکتر بخشنده هیئت‌علمی گروه قلب مجتمع بیمارستانی امام خمینی بدن انسان را به اقیانوس آرامی تشبیه کرد که براثر حادثه‌ای دچار سونامی می‌شود. وی در ادامه افزود: از بین رفتن ارگان‌های قابل‌اهدا از مرگ مغزی، حلقه گم شده پیوند عضو در ایران است. بی‌شک رسالت همه ما در حوزه پیوند اهدای زندگی است.
دکتر شعبانی نیز از حمایت‌های همیشگی دکتر شادنوش در پیشبرد اهداف حوزه پیوند و بیماری‌های خاص دانشگاه، قدردانی کرد.
توضیح این‌که دوره پنج‌روزه آموزش تخصصی فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی تهران به سرپرستی و هماهنگی معاونت درمان از یک‌شنبه 3 شهریور 98 آغاز شده و تا پنج‌شنبه 7 شهریور 98 در ساختمان مرکزی دانشگاه ادامه دارد.
خبرنگار: نجمه باهو
عکاس: الهام کولیوند

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 91237
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو