• تاریخ انتشار : 1396/10/05 - 10:56
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1928

معاونت درمان / مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه

گفتگو با کارشناسان مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

در پی برگزاری 5 دوره کارگاه آموزشی- عملیاتی با موضوع CBRNE، گفتگویی اختصاصی با کارشناسان مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ترتیب دادیم.

در روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران به سراغ دو تن از کارشناسان محترم مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه می‌رویم و در خصوص کارگاه‌های 5 مرحله‌ای برگزارشده در بیمارستان فارابی می‌پرسیم.

خانم چمانی لطفاً در خصوص پدافند غیرعامل برای مخاطبین توضیح دهید.
پدافند غیرعامل به مجموعه اقدامات غیرمسلحانه‌ای که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب‌پذیری، تداوم فعالیت‌های ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدها و اقدامات نظامی دشمن می‌شود.

خانم محمد پور، این سری کارگاه‌ها با چه هدفی در این مرکز برنامه‌ریزی و اجرا می‌شوند؟

بیمارستان اثربخش و کارآمد بیمارستانی است که در شرایط و حوادث مختلف قادر به ارائه خدمت با بهترین کیفیت برای بیشترین افراد جامعه و تداوم آن باشد. حوادثی که نشأت‌گرفته از داخل و یا خارج بیمارستان باشد بر روند جاری مدیریت فرآیندهای درمانی اثر می‌گذارد و کارکنان باید بتوانند از قبل آسیب‌پذیری‌های خود را شناسایی کرده و خود را برای مراحل مختلف وقوع حادثه‌ی بالقوه یا احتمالی آماده کنند. ازآنجاکه هرروزه حوادث گوناگونی تروریستی و غیر تروریستی در منطقه خاورمیانه در حال وقوع است یکی از اقدامات بیمارستان‌ها آگاهی و آمادگی برای مواجهه با این مخاطرات مختلف است و ازجمله این مخاطرات حوادث CBRNE و HAZMAT هست.
 طبعاً دانش پاسخ به این نوع مصدومان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. تربیت و مهارت‌آموزی تیم‌های ویژه پاسخ به مواد خطرناک و CBRNE نیازمند برگزاری دوره‌های انحصاری و مستمر است که تاکنون در بیمارستان‌ها مورد غفلت مانده است.
ازآنجاکه یکی از بخش‌های مهم در سیستم فرماندهی بیمارستان، تیم مواد خطرناک است، مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه، با همراهی بیمارستان فارابی تصمیم گرفت تا جهت برگزاری این کارگاه‌ها اقدام کنند. امیدواریم در پایان، این سلسله دوره‌ها بتواند بر توانمندی و دانش شما برای مقابله با این مصدومان بیفزاید و سبب کارآمدی مؤثر شما در پاسخ به سوانح مواد خطرناک و CBRNE گردد.

توضیح آن‌که: CBRNE مخفف واژه‌های ذیل است:
 شیمیائی: Chemical
زیستی: Biological