• تاریخ انتشار : 1400/07/20 - 08:17
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گفت و گو با کارشناس مسئول کنترل عفونت معاونت درمان به مناسبت هفته جهانی استریل مرکزی با شعار دانش بیشتر، ایمنی بیشتر

به مناسبت هفته جهانی سلامت روان 18 تا 24 مهرماه مصادف با 10 تا 16 اکتبر با شعار دانش بیشتر، ایمنی بیشتر با مهناز هادی پور کارشناس مسئول کنترل عفونت معاونت درمان گفت و گو کردیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، به بهانه هفته استریل مرکزی 18 تا 25 مهر و با توجه به برگزاری سلسله کارگاه های آموزشی استریل مرکزی در معاونت درمان به گفت و گو با مهناز هادی پور کارشناس مسئول کنترل عفونت پرداختیم.

تخصصی شدن فعالیت ها در بخش استریل مرکزی

هادی پور ضمن تبریک هفته جهانی استریل مرکزی (CSSD)در خصوص اهمیت آموزش در این بخش گفت: 10تا 16 اکتبر مصادف با  18 تا 24 مهر به عنوان هفته جهانی  استریل مرکزی با شعار دانش بیشتر، ایمنی بیشتر نامگذای شده است. بخش استریل مرکزی وظیفه تأمین تجهیزات پزشکی استریل را برای همه بخش‌ها بر عهده دارد و بخش کلیدی برای جلوگیری از عفونت بیمارستانی است. ارزیابی کیفیت کار کارکنان این بخش برای اطمینان از اجرای روش صحیح و دقیق بسیار مهم است و لازم است مسولان بیمارستان ها توجه بیشتری به این بخش داشته باشند . با تغییر رویکرد انجام شده کارکنان بخش استریل مرکزی به صورت تخصصی و علمی تر به فعالیت در این بخش می پردازند.

وی افزود: یکی از اقدامات ضروری به‌منظور کنترل عفونت‌های بیمارستانی، برنامه‌ریزی و تعیین خط‌مشی در مورد گندزدایی و سترون‌سازی تجهیزات و وسایل در بیمارستان است، زیرا احتمال عفونت به بیماران به دنبال آلودگی وسایل همیشه وجود دارد. بخش‌های خدمات استریل مرکزی بیمارستان‌های کشور دارای مشکلات متعددی هستند ازجمله در زمینه‌های فضای فیزیکی، نیروی انسانی و آگاهی کارکنان دچار مشکل هستند. به دلیل اینکه این بخش نقش مهمی در کاهش هزینه‌ها اعم از مالی و جانی و کاهش میزان عفونت بیمارستانی دارد باید در اولویت توجه مدیران بیمارستان‌ها قرار بگیرد. اگرچه خدمات استریل به‌عنوان یک بخش درآمدزا به‌حساب نمی‌آید؛ اما عملکرد آن به اشکال گوناگون بر روی میزان عفونت‌های بیمارستانی هزینه جانی و مالی و اثربخشی و کارایی بیمارستان تأثیر دارد؛ بنابراین می‌بایست با توجه به اینکه دانش بیشتر باعث ایمنی بیشتر می‌شود و ارتقا دانش کارکنان شاغل در بخش استریل مرکزی باعث افزایش کیفیت کار می‌شود، همچنین میزان عفونت را کاهش می‌دهد و با توجه به تحقیقات متعددی در این زمینه وجود دارد که نشان می‌دهد مداخلات آموزشی بر اساس نیازها امری ضروری است.

ضرورت برگزاری دوره های آموزشی

مسئول کنترل عفونت معاونت در زمینه ضرورت برگزاری دوره آموزشی اظهار داشت: با توجه به اهمیت موارد بیان‌شده و توجه به این امر که کارکنانی که دوره‌دیده و دارای گواهی این بخش باشند مجاز به کار کردن و در غیر این صورت مجاز به کار در این بخش نیستند. گذراندن دوره آموزشی نیاز ضروری است که از دلایل ضرورت گذراندن این دوره را می‌توان نیاز به اطمینان از به‌کارگیری افراد متخصص و آموزش¬دیده در انجام فرآیندهای استریلیزاسیون مراکز درمانی دانست و طبق بررسی‌های انجام‌شده کارکنان این بخش به‌صورت تجربی مهارت کسب کرده‌اند در کشور ما این بخش کمتر موردتوجه قرارگرفته و کارکنان این واحد به‌صورت تجربی مهارت کسب کرده‌اند. با توجه به این موضوع که دانش بیشتر ایمنی بیشتر برای بیمار و کارکنان را به دنبال خواهد داشت، بنابراین تصمیم گرفتیم دوره‌های آموزشی را در معاونت درمان برگزار کنیم. به این صورت که آموزش‌ها برای تمامی کارکنان cssd در نظر گرفته‌شده و با توجه به شرایط کرونا در دو گروه حضوری و غیرحضوری آموزش‌ها در حال انجام است.

وی افزود: بیمارستان ها به دو گروه تقسیم شدند، دوره آموزشی گروه اول برگزار شده و در حال حاضر گروه دوم در حال آموزش هستند و کلاس ها برگزار می شود .

• گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 197958