ندای تندرستی
آیا غذا خوردن در رستوران خطرناک است؟
دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه، راهنمای پاسخ به این پرسش که آیا غذا خوردن در رستوران خطر ناک است یا خیر را منتشر کردند.
جهان با تهدید جدیدی به نام بیماری همه گیر کووید-19 مواجه شده است. بسیاری از کشورها طبق توصیه های سازمان جهانی بهداشت، برای رعایت فاصله فیزیکی بسیاری از مشاغل، موسسات آموزش و پرورش، مسافرت ها و برگزاری اجتماعات را محدود و یا لغو کرده اند. برای برخی از افراد که بیرون از خانه فعالیت می کردند دورکاری، گفتگوها و جلسات آنلاین اکنون به یک موضوع عادی برای انجام فعالیت هایشان تبدیل شده است. حال سوال این است که آیا غذا خوردن در رستوران در زمان همه گیری بیماری کرونا خطرناک است؟
بیماری کووید-19 اصولا توسط قطرات تنفسی آلوده به ویروس هنگام صحبت، سرفه یا عطسه منتشر می شود و احتمال دارد که ویروس از طریق لمس سطوح آلوده با دست و سپس تماس دست ها با بینی یا دهان منتقل شود و باعث عفونت شود. بنابراین، اقدامات پیشگیری شخصی (مانند شستن دست ها، ماندن در خانه هنگام بیماری) و تمیز کردن و ضد عفونی محیط از اصول مهم پیشگیری است. با این حال تاکنون شواهدی در مورد انتقال بیماری از طریق غذا یا بسته بندی مواد غذایی وجود ندارد اما لازم است ملاحظاتی در این زمینه درنظر گرفته شود. هر چه فرد با دیگران تعامل بیشتری داشته باشد، خطر گسترش کووید-19 بیشتر است. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های امریکا خطر گسترش کووید-19 در محیط رستوران به صورت زیر است:
کمترین خطر: رستوران فعالیت های خود را به صورت بیرون بر انجام دهد.
خطر متوسط: صرف غذا در رستوران در یک فضای باز صورت گیرد. تعداد صندلیها کاهش یابد تا میزها حداقل دو متر از یکدیگر فاصله داشته باشند.
بیشترین خطر: صرف غذا در داخل فضای سالن رستوران صورت گیرد. تعداد صندلی ها کاهش نیابد و فاصله میزها از هم کم تر از 2 متر باشند.
هم چنین توصیه می شود اگر کسی در خانواده شما دچار نقص ایمنی یا علائم کووید-19 است، حتی اگر تشخیص داده نشده باشد، از رفتن به اماکن عمومی پرهیز کند. اما اگر چنین نگرانی ای ندارید و می خواهید یک وعده غذایی سالم در رستوران داشته باشید، باید چند نکته را در نظر بگیرید:
اول، محیط خارج از خانه قطعاً خطرناک است. هنگامی که در منزل هستید، خطر ابتلا به ویروس کمتر است.
دوم، بهتر است قبل از رفتن به رستوران تماس بگیرید و بررسی کنید که چه مواردی برای جلوگیری از انتقال بیماری فراهم کرده اند (توصیه می شود این موارد هم ارزیابی شود: ماسک زدن کارکنان، چک آپ دوره ای کارکنان، سابقه ی بیماری در کارکنان و خانواده آنها، شست و شوی مکرر دست ها، استفاده از دستکش برای کارکنان، ضد عفونی کردن محیط و سطوح داخل رستوران).
سوم، بهتر است از خوردن وعده های غذایی خام مانند سالاد خودداری شود و حتی الامکان موادغذایی پخته شده را سفارش دهید.
با توجه به توصیه های سازمان جهانی بهداشت، رعایت فاصله فیزیکی و شست و شوی مکرر دست ها بهترین شیوه ی پیشگیری از بیماری کووید-19 است. بسیاری از افراد به دلایل مختلف چارهای جز سفارش وعدههای غذایی از رستوران ندارند. رستوران ها برحسب رعایت نکات بهداشتی و داشتن امکاناتی مانند فضای فیزیکی بیشتر، از نظر خطر انتقال بیماری متفاوت هستند. برای داشتن وعده ی غذایی سالم در رستوران، حتما به نکات اشاره شده (دو متر فاصله بین میزها، ماسک زدن کارکنان، ضدعفونی شدن محیط و سطوح و ...) توجه داشته باشید و بدانید که هرچه فرد با دیگران تعامل بیشتری داشته باشد و هرچه مدت زمان این تعامل بیشتر باشد، خطر گسترش کووید-19 بیشتر است.
نظر دهید