• تاریخ انتشار : 1396/08/23 - 09:03
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3527
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیماری پر فشاری خون را بیشتر بشناسیم

دکتر اقصایی فرد، فوق تخصص نفرولوژی بیمارستان سینا بر کنترل مرتب فشار خون تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، کنفرانس عمومی این مرکز با موضوع  " پر فشاری خون " به ریاست پانل دکتر شاهرخ کربلایی، فوق تخصص قلب و عروق بیمارستان سینا، سخنرانی دکتر زیبا اقصایی فرد، فوق تخصص نفرولوژی این مرکز و دکتر آرش صفایی، متخصص طب اورژانس، سه شنبه 9 آبان ماه سال 96  در تالار امام حسین (ع) برگزار شد.
در حاشیه کنفرانس عمومی این هفته بیمارستان سینا دکتر اقصایی فرد در گفتگو با روابط عمومی این مرکز افزایش بیماری  پرفشاری خون را یکی از معضلات اکثر جوامع دانست و بیان داشت: متاسفانه یکی از معضلات اکثر جوامع بیماری پرفشاری خون می باشد که بار اقتصادی زیادی را بر دوش جامعه به علت عوارض وخیم آن تحمیل می کند.
ایشان در تعریف بیماری پرفشاری خون ، اظهار داشت:  فشار خون، حاصلضرب برون ده قلب در مقاومت عروق می باشد که افزایش هر یک موجب پر فشاری خون می شود. در افراد بالاتر از 60 سال فشار خون برابر با 150 بر 90 میلی متر جیوه بیماری پر فشاری خونی و در افراد کمتر 60 سال میزان فشار خون بیشتر از 140 بر 90 میلی متر جیوه بیماری پرفشاری خون ، محسوب می گردد.
دکتر اقصایی فرد این بیماری  را در دو طبقه دسته بندی کرد و بیان داشت: فشار خون اولیه که 90الی95 درصد افراد از این نوع پرفشاری خونی رنج می برند بدون علت مشخصی می باشد اما با مصرف نمک، الکل، استعمال سیگار، اضافه وزن، افزایش چربی دور شکمی، استرس و زندگی بی تحرک ارتباط مستقیم دارد.
نوع ثانویه بیماری پرفشاری خونی در 5 الی 10 درصد افراد مبتلا دیده می شود که بر اثر بیماری هایی همچون بیماری های کلیوی، قلبی، عصبی و  بیماری های غده درون ریز ایجاد می شود.
وی در بیان علائم بیماری پرفشاری خون اظهار نمود: اکثرا بدون علائم خاصی می باشد و در پی مراجعه جهت غربالگری مشخص می گردد ولی در موارد شدید علائمی مانند خستگی، سرگیجه ، تپش، درد قلب و تنگی نفس را در پی خواهد داشت.
افزایش فشار خون شدید باعث آسیب به اندام هایی همچون قلب، مغز ، کلیه ها و چشم ها می شود که در قلب به صورت بزرگ شدن بطن چپ، آسیب به عروق کرونری قلب و نارسایی قلب و در مغز باعث سکته مغزی می شود و در کلیه ها باعث آسیب به عروق کلیوی و دفع پروتئین می گردد.
دکتر اقصایی فرد با توصیه به کنترل مرتب فشار خون بیان داشت: با کنترل مرتب فشار خون، کاهش 35 الی 40 درصدی سکته های مغزی، کاهش 20 الی 25 درصدی سکته های قلبی و همچنین کاهش 50 درصدی نارسایی قلبی را شاهد خواهیم بود.
و در پایان ایشان پیشگیری را بهتر از درمان دانست و برای درمان بیماری پر فشاری خون به نکاتی همچون تغییر نحوه زندگی، مصرف منابع غذایی سرشار از پتاسیم مانند سبزیجات و میوه جات تازه، کاهش مصرف نمک، انجام  فعالیتهای بدنی به ویژه ورزش های هوازی ( هر ورزشی که سبب افزایش ضربان قلب برای مدت نسبتا طولانی شود ورزش هوازی است) مانند انجام پیاده روی به صورت روزانه  حداقل روزی 30 دقیقه و مصرف داروهای تجویز شده تحت نظر پزشک را توصیه کرد.

  • گروه خبری : بیمارستان سینا
  • کد خبر : 72234
رضا  آسیابی
تهیه کننده:

رضا آسیابی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *