برگزاری نشست هماندیشی استادان دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع سواد رسانهای
به همت مدیریت هماندیشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی تهران، نشست هماندیشی استادان با موضوع سواد رسانهای برگزار شد.
گاری عکس
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این نشست از ساعت 10 روز چهارشنبه، 27 تیر 97 با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید در سالن شورای معاونت غذا و دارو آغاز شد.
در ابتدای این نشست حسن عبدالصمد، کارشناس ارشد ارتباطات و مدرس سواد رسانهای در دانشگاه، ضمن خوشامدگویی و خیرمقدم به استادان شرکتکننده در کارگاه، اظهار داشت: افکار انسان بر اساس چیزهایی که میبینیم، مواردی که میشنویم و چیزهایی که به ما الهام میشود شکل میگیرد.
وی افزود: بیشترین صحنههایی که در طول روز میبینیم و میشنویم رسانهها و رفتار افراد پیرامونمان هستند.
وی با اشاره به این نکته که میانگین مکالمه یک زن و شوهر ایرانی روزانه 17 دقیقه است، افزود: مکالمه فرزند با والدین در طول شبانهروز از 2 ساعت به 20 دقیقه رسیده است.
عبدالصمد در ادامه در تعریفی از سواد رسانهای گفت: سواد رسانهای مثل یک رژیم غذایی است که هوشمندانه مراقب است که چه موادی مناسب هستند و چه موادی مضر؛ چه چیزی را باید مصرف کرد و چه چیزی را نه و یا اینکه میزان مصرف هر ماده بر چه مبنایی باید استوار باشد.
وی در ادامه فواید سواد رسانهای را برشمرد و گفت: چگونگی درک ایجاد پیامهای رسانهای، تشخیص آنچه رسانهها میخواهند ما را به باور آن برسانند، تشخیص تعصبات، اطلاعات غلط و دروغهای رسانهای، کشف قسمتی از داستان که کتمان میشود، ارزیابی پیامهای رسانهای بر اساس تجربیات خود و طراحی، ایجاد و توزیع پیامهای رسانهای توسط خود ازجمله موارد فواید داشتن سواد رسانهای است.
وی همچنین مضرات نداشتن سواد رسانهای را برشمرد و اظهار داشت: تغییر یافتن خواستها به نیاز و تغییر سبک زندگی، پیامدهای جسمی نظیر مشکلات ناشی از کم شدن فعالیت، مشکلات ناشی از اختلال در خواب، اختلالات بینایی، پایین آمدن ضریب هوشی و اعتیاد رسانهای، تغییر مدیریت زمان ازجمله مضرات نداشتن سواد رسانهای است.
خبر: ابوالفضل علیزاده
عکس: رضا شریفی زاده
ارسال به دوستان