در راستای آشنایی با دانشگاه سبطین و اقدامات انجام شده
نخستین جلسه شورای راهبردی شعبه بینالملل دانشگاه در کربلا برگزار شد
نخستین جلسه شورای راهبردی شعبه بینالملل دانشگاه در کربلا (دانشگاه سبطین) با حضور دکتر محمدحسین آیتی، معاون بینالملل دانشگاه و دکتر محمد شریعتی، قائممقام رئیس دانشگاه سبطین برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بینالملل، در این نشست که شنبه 14 اسفند 1400 در سالن مدافعان سلامت برگزار شد، دکتر مهدی شفیعی ثابت، معاون علمی دانشگاه سبطین، دکتر فاطمه حاجی علی عسگری، مدیر بینالمللی سازی الکترونیک معاونت بینالملل، دکتر سمیرا آل سعیدی، مسئول کارگروه گردشگری سلامت معاونت بینالملل، مهندس جواد رفیع، سرپرست اداره رفاه و تعاون دانشگاه، عاتکه موسوی، رئیس اداره آموزش دانشکده مجازی و نمایندگان تامالاختیار معاونتهای ستادی و دانشکدهها برای همکاری با شعبه دانشگاه در کربلا حضور داشتند.
در آغاز، معاون بینالملل دانشگاه همزمانی برپایی نخستین جلسه شورای راهاندازی شعبه بینالملل در کربلا با میلاد حضرت امام حسین (ع) را به فال نیک گرفت و گفت: امیدوارم این پروژه که حاصل سالها تلاش معاونت بینالملل و دانشگاه علوم پزشکی تهران است، مورد توجه خاص حضرت امام حسین (ع) قرار بگیرد و دانشگاه سبطین نمایندهای قوی و موفق برای مجموعه دانشگاه و کشور عزیزمان ایران باشد.
از معرفی تیم مدیریتی ایرانی دانشگاه سبطین تا راهاندازی دفتر شعبه در معاونت بینالملل
دکتر آیتی سپس پیشینهای از فعالیتهای انجام شده برای تأسیس دانشگاه سبطین، ارائه کرد و گفت: طی سالهای 91-90 نخستین اقدامات برای راهاندازی شعبه بینالملل دانشگاه در عراق انجام و طبق مستندات موجود جلسات متعددی در سطح دانشگاه و وزارت بهداشت برگزار شد. این رویکرد از سال 97 به صورت جدیتر پیگیری و در سال 98 تفاهمنامهای میان دانشگاه و آستان مقدس امام حسین (ع) به امضاء رسید.
وی افزود: در این تفاهمنامه بر همکاری میان دو مجموعه برای تأسیس شعبه در عراق تأکید و مقرر شد که طرف عراقی امکانات فیزیکی و منابع مالی لازم را تأمین کند و دانشگاه نیز به ایفای نقش علمی خود و فراهم کردن امکانات نرمافزاری موردنیاز بپردازد.
دکتر آیتی با بیان اینکه از همان زمان تیمی در دانشگاه با تلاشهای دکتر رامین کردی، معاون پیشین بینالملل تشکیل و سفرهای متعددی به عراق انجام شد، اظهار داشت: طی مذاکرات انجام شده طرفین با آغاز به کار دانشگاه سبطین به عنوان مجموعهای خصوصی در عراق با سه دانشکده پزشکی، پرستاری و توانبخشی به اتفاقنظر رسیدند.
معاون بینالملل دانشگاه تصریح کرد: در همین راستا زمینی به وسعت 26 هکتار در یکی از بهترین نقاط شهر کربلا به این پروژه اختصاص و در دو سال گذشته بخشی از مراحل ساخت و ساز آن انجام شده است.
وی به تکمیل مراحل ساخت یکی از ساختمانهای این دانشگاه با زیربنای 30 هزار مترمربع و در پنج طبقه اشاره کرد و بیان داشت: این پروژه به عنوان فاز اول دانشگاه سبطین متشکل از کلاسهای متعدد، فضاهای آزمایشگاهی و اسکیل لب است و در ادامه با ساخت دیگر ساختمانها، دانشکدههای پزشکی، پرستاری و مامایی و توانبخشی به صورت رسمی آغاز به کار خواهند کرد.
دکتر آیتی از اختصاص ساختمانهایی به استادسرا و خوابگاه دانشجویان در دانشگاه سبطین خبر داد و افزود: همچنین این مجموعه مجهز به مسجد، زمین ورزشی و رستوران خواهد بود.
معاون بینالملل دانشگاه در ادامه به جدیدترین همکاریها با آستان مقدس امام حسین (ع) طی ماههای اخیر اشاره کرد و گفت: با تکیه بر یکپارچگی حیطههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ایران، آستان مقدس امام حسین (ع) نیز به تازگی مجموعهای تحت عنوان بخش سلامت و آموزش پزشکی راهاندازی کرده است.
دکتر آیتی فعالیتهای آموزشی و سلامت آستان امام حسین (ع) که زمینهساز راهاندازی این بخش شده را تشریح کرد و افزود: دانشگاه سبطین پس از دانشگاههای الزهرا و وارث الانبیاء، سومین مرکز علمی و آکادمیکی است که توسط این آستان مقدس تأسیس شده است.
معاون بینالملل دانشگاه از فعالیت تعدادی مرکز درمانی و بیمارستانی از جمله بیمارستان امام زینالعابدین (ع) در ذیل این مجموعه خبر داد و اظهار داشت: آستان مقدس امام حسین (ع) طی سالهای گذشته بودجههای خوبی در بخش سلامت هزینه کرده و درصدد راهاندازی هفت بیمارستان در کشور عراق است.
وی ایجاد بخش سلامت و آموزش پزشکی در این آستان مقدس را زمینهساز تمرکز بهتر طرفین بر راهاندازی شعبه و شفاف و روشنتر شدن این مسیر دانست و اضافه کرد: پروفسور ستار جبار الساعدی، رئیس بخش سلامت و آموزش پزشکی آستان مقدس، سوابقی چون وزیر اسبق بهداشت عراق را در کارنامه خود دارد که این موضوع حاکی از اهمیت مقوله راهاندازی شعبه برای طرف عراقی است.
دکتر آیتی تصریح کرد: همچنین در ادامه تعاملات، بخش سلامت و آموزش پزشکی آستان مقدس امام حسین (ع) برای همکاری با دانشگاه در زمینههای خدمات بهداشتی و درمانی و امور پژوهشی چون انجام تحقیقات مشترک و تعریف گرنتهای تحقیقاتی ابراز تمایل و اعلام آمادگی کرده است.
وی با بیان اینکه اخیراً رئیس دانشگاه سبطین و دیگر اعضای تیم مدیریتی این مجموعه انتخاب شدهاند و افزود: طبق توافقات صورت گرفته و به منظور پیشبرد راحتتر و سریعتر اهداف و مأموریتها، رئیس دانشگاه سبطین از کشور عراق انتخاب و حکم وی توسط ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران صادر شد.
معاون بینالملل دانشگاه ادامه داد: همچنین با توجه به سرمایهگذاری مالی آستان مقدس امام حسین (ع) برای تأسیس این شعبه، یک فرد عراقی به عنوان معاون اداری و مالی دانشگاه تعیین میشود.
دکتر آیتی با بیان اینکه سایر هسته مدیریتی دانشگاه سبطین از جمله قائممقام رئیس و معاون علمی از دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب شدهاند، گفت: پس از اعلام فراخوان در سطح دانشگاه، اعلام آمادگی جمعی از همکاران و اعضای هیأتعلمی و برگزاری جلسات مصاحبه، دکتر محمد شریعتی، مدیر گروه پزشکی خانواده دانشگاه و رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به عنوان قائممقام رئیس دانشگاه سبطین و دکتر مهدی شفیعی ثابت نیز به عنوان معاون علمی این دانشگاه معرفی شد.
وی اضافه کرد: همچنین تمامی اساتیدی که در این فراخوان و مصاحبهها شرکت کردند، به عنوان عضو هیأت علمی با شعبه همکاری خواهند داشت ضمن اینکه در سایر پستها از حضور آنها استفاده میشود.
معاون بینالملل دانشگاه با اشاره به راهاندازی دفتر دانشگاه سبطین و تشکیل تیم اجرایی آن در معاونت بینالملل دانشگاه، تصریح کرد: به منظور حفظ تمامی مستندات و فرآیندهای طی شده برای ایجاد شعبه بینالملل دانشگاه در کربلا، به تازگی سامانهای آنلاین راهاندازی شده است.
دکتر آیتی همچنین توضیحاتی در خصوص سفرها و بازدیدهای انجام شده از این پروژه طی ماههای اخیر ارائه کرد و اظهار داشت: تمامی برنامهریزیهای مربوط به ایجاد شعبه از جمله مسئولیت افراد، زمان اختصاص یافته به اجرای برنامهها و موانع موجود در قالب فلوچارتی گردآوری شده است.
وی در پایان با تشریح فرآیندهای آموزشی و پژوهشی طراحی شده برای دانشگاه سبطین، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت درگیر شدن تمامی دانشکدهها در فعالیتها و برنامههای نخستین شعبه بینالملل دانشگاه و با تکیه بر علاقهمندی و درخواستهای متعدد طرف عراقی، انتظار میرود تا شروع فرآیند پذیرش دانشجو، برگزاری کارگاههای آموزشی، دورههای کوتاهمدت، مهارتی و آموزش مداوم پزشکی (CME) برای متقاضیان این کشور مورد توجه قرار گیرد.
دانشگاه سبطین، نسل جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران
سپس دکتر شریعتی، قائممقام رئیس دانشگاه سبطین نیز هدف از این گردهمایی را آگاهی معاونتهای ستادی و دانشکدههای زیرمجموعه با فعالیتهای انجام شده برای راهاندازی شعبه بینالملل دانشگاه در کربلا دانست و گفت: به طور حتم در این مسیر نیازمند بهرهمندی از تجارب، دانش و توانمندی شما همکاران هستیم.
وی افزود: بدون شک یکی از دلایل اصلی طرف عراقی برای همکاری با دانشگاه علوم پزشکی تهران، جایگاه این مجموعه در نظامهای رتبهبندی بینالمللی، ظرفیتهای بیشمار دانشگاه و برخورداری از اساتید و اعضای هیأتعلمی توانمند و البته شناخته شده است.
دکتر شریعتی رسالت دانشگاه در این مسیر را بسیار سنگین عنوان کرد و گفت: طبق چشمانداز تعریف شده، دانشگاه سبطین نسل جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران با تمامی مزایا و توانمندیهای این مجموعه به علاوه بهبود و اصلاح نقاط ضعف و موانع موجود خواهد بود.
مدیر گروه پزشکی خانواده دانشگاه افزود: رویکرد شعبه بینالملل دانشگاه در کربلا به عنوان نخستین دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی عراق، دانشگاه ارتقاء دهنده سلامت است.
قائممقام رئیس دانشگاه سبطین با تأکید بر اینکه در بحث آموزش پزشکی (Medical Education)، تمام تلاش ما بر پایبندی به رسالت دانشگاه خواهد بود، بیان داشت: البته در این راستا مبتنی بر نیاز متقاضیان و مطابق با قوانین و مقررات آموزش عالی عراق عمل خواهیم کرد. به عنوان مثال مکانیزم ارائه مدرک تحصیلی به دانشجویان پزشکی در دانشگاههای خصوصی عراق در قالب رشته MBBS (دوره پزشکی بدون کارورزی) است که ما نیز به تبعیت از آن، برنامهریزی لازم را انجام دادهایم.
وی با بیان توضیحاتی درباره راهاندازی دو رشته پرستاری و فیزیوتراپی در دانشگاه سبطین، از انجام توافقات اولیه برای تعریف رشته مامایی برای نخستین بار در عراق خبر داد.
دکتر شریعتی همچنین از دانشکدهها خواست نسبت به تعریف دورههای کوتاهمدت برای متقاضیان عراقی به صورت حضوری، مجازی و ترکیبی (حضوری و آنلاین) تا آغاز به کار رسمی دانشگاه سبطین اقدام کنند.
در ادامه، دکتر حاجی علی عسگری، مدیر بینالمللی سازی الکترونیک معاونت بینالملل نسخه نمایشی سایت دانشگاه سبطین را برای حاضران به نمایش درآورد و توضیحاتی در خصوص امکانات این سایت و تکنولوژیهای به کار رفته ارائه کرد.
پس از آن، دکتر شفیعی ثابت، معاون علمی دانشگاه سبطین نیز گفت: حذف تمام پیچیدگیها و فعالیتهای اضافهای که سیر آموزش دانشجویان را تحت تأثیر قرار دهد، مورد توجه خواهد بود ضمن اینکه پیگیر حداقل حضور همکاران در دانشگاه سبطین هستیم.
وی با اشاره به اینکه اساس ارائه دروس برای دانشجویان شعبه بینالملل دانشگاه، برنامه درسی بلوک مبتنی بر اندام خواهد بود، بیان داشت: این در حالی است که شرایط شروع کار آزمایشگاهها و فضای اختصاص یافته به آنها نیز مشخص شده و باید پیش از بازدید نمایندگان وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق از این فضاها، اقدامات لازم برای راهاندازی صورت گرفته باشد.
بخش پایانی این نشست به طرح سؤالاتی از سوی نمایندگان معاونتها و دانشکدهها اختصاص یافت که توسط دکتر آیتی و دکتر شریعتی پاسخ داده شد.
همچنین مقرر شد جلسات شورای راهبردی شعبه بینالملل دانشگاه در آینده نیز به شکل منظم و به صورت آنلاین و حضوری برگزار شود.
نظر دهید